Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
od dětství toužím po kudrnatých vlasech, proto mám samozřejmě skoro rovné
.
Co je podle Vás lepší respektive šetrnější varianta pro vlasy?
Kulmovat kulmou nebo trvalá? Kulmu bych musela používat ob den.
Děkuji ![]()
Trvalá se v současné době už moc nedělá. Musela bys najít kadeřnici, která to fakt umí a nespálí ti vlasy. U kulmy to chce zase zainvestovat do stroje a kvalitní vlasové kosmetiky. Já mívala trvalou na střední, teď bych si spíš použila kulmofén, máme doma profi od kadeřnice.
@nozu píše: Více
A jakou máš značku kulmofénu? Nemam problém si připlatit za kvalitu ![]()
Trvalou. Dneska se zase vrací, je šetrná a nemusíš se bát, že bys měla na hlavě květák. Vypadá to přirozeně a lepší než si vlasy kulmovat denně. Dám ti ale jeden tip, na suchý vlasy nastříkej lak, stoč je do pevnýho drdolu a prohřej fénem. Pak to hoďku nech vychladnout a máš přizozeb volný vlny.
@Minuska123 píše: Více
Ani jedno, co zkusit Curly? Na FB je dost skupin, kde ti poraděj. Jestli máš ale svoje vlasy rovný jak hřebíky, tak to asi nepůjde.
@arinecka píše: Více
Mam je hooodně jemně vlnité, nějaký vyloženě hřebíky ne, ale oproti tomu, co mají ženy po curly jsou rovné ![]()
@Janli píše: Více
Pridavam se k Janli. Dnes neni trvala jako driv, je setrnejsi a vraci se. Chce to najit kadernici, ktera ji dela, ma s ni zkušenost a mela bys mit pevne kvalitni vlasy, aby naruseni struktury vlasy unesly (ale to by ti kadernice mela rict, zda je na tvoje vlasy vhodna).
Ja jsem presne jako ty, mela jsem vzdy uplne rovne hrebikove vlasy a prala si, ne tedy uplne kudrnate, ale vlnite. A mam je uz spoustu let. Kdo me nezna driv, ani ho to nenapadne, ze mam trvalou a kdyz to prozradim, jsou prekvapeni. Vypada to podle me prirozene, je to vcelku bezudrzbove (vetsinou jen rano prohrabnu a jdu) a chodim na ni jednou za rok.