Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, do čeho naložit, s čím udělat?
Máte něco ozkoušeno? Mohu naložit do pekáčku do zítra, bych večer po příchodu z práce jen hodila do trouby…
Se zeleninou…nevím, ať nejsou suchá, nějakou šťávu…
Jsem bezradná, díky za nápady, klidně i odkazy…
Prsa jsou minutkove maso, z trouby budou sucha. Normalne je vzdycky vykostim, kosti hodim do mrazaku a prihodim k vyvaru. Z prsou nejcasteji delam neco ala cina, rizky, kureci placicky (nadrobno pokrajet, hodne jarni cibulky, zakysanka, vajicka, mouka).
@VitaminC píše:
Prsa jsou minutkove maso, z trouby budou sucha. Normalne je vzdycky vykostim, kosti hodim do mrazaku a prihodim k vyvaru. Z prsou nejcasteji delam neco ala cina, rizky, kureci placicky (nadrobno pokrajet, hodne jarni cibulky, zakysanka, vajicka, mouka).
No mě napadlo, že bych je trochu nařízla a do něčeho naložila a,,nacucly" by se tou šťávou…
Právě, že chci jen hodit do té trouby, ale díky za tip…
Tak je naloz do smesi se solalylem, ten krasne maso zjemní, ale asi bych to byt tebou nakrajela trosku na pasky, at se to nepeče vcelku a treba pak zalit šlehačkou.
Já ještě prsa nakrájím na kousky a zapeču s bramborem, cibuli, rajčatama… jde zalít smetanou. Přidat i jinou zeleninu klidně… paprika, mrkev, petržel… trošku na pečení pokapu olejem.
Víš co je výborné, pridat brambory do toho pekáčku, já davam brambory, na to stehna a slehacku, je to hrozně dobre, obloz ta prsa bramborama a bude to určitě dobrota
Prsa vykostím, přidám je ke skeletům na vývar. Masem z vývaru plním tortily, takže nevyhodíme nic.
Kuřecí prsa i na řízek přes noc nakládám do tučného jogurtu se solí a pepřem. Uzavřít do krabičky, do rána se to skoro vše vsákne, maso je šťavnatější.
Dále máme rádi zapečená prsa na porku, cuketě(co mám zrovna doma), zalít šlehačkou a sýr nahoru. Brambory dělám vždy zvlášť.
Určitě vykostit a kosti hotit třeba na vývar.
Jinak do trouby prsa
no, my radši na minutku, jinak dělávám brambory, cibule, brambory, cibule, vše solit, pepřit, pak přidat ta prsa na plátky, žampiony, papriku, sýr a zalít šlehačkou s vejci, ale je to pracnější.
@Petája prsa vždy vykostit, jinak moje mamka dělá rychlovku z prsou v remosce, nakrájet na plátky, okořenit co máte rádi, po chvíli pečení zasypat mraženou zeleninou a pokapat olejem a sojovou omáčkou nebo worčestrem - je to rychlovka a oni s otcem to mají rádi
Určitě vykostit, věčná škoda hezké kosti
A pokud do trouby, tak za mě na hoodne tenke platky (ať nejsou dusivé) na střídačku s bramborama taky na tenko. A jen na každé patro sůl a pepř, před pečením zalít smetanou (dávám i mléko, když se mi nechce utrácet) a zasypat sýrem. Jako mnohem lepší je to z vepřového, ale když dáš tučný sýr, tak to bude dobré i s kuřecím. Dávám dost pepře teda.
@Petája píše:
Holky, do čeho naložit, s čím udělat?
Máte něco ozkoušeno? Mohu naložit do pekáčku do zítra, bych večer po příchodu z práce jen hodila do trouby…
Se zeleninou…nevím, ať nejsou suchá, nějakou šťávu…
Jsem bezradná, díky za nápady, klidně i odkazy…
Vykostit, kosti do vývaru a maso na větší kousky nebo nafiletovat a brambory na kousky či kolečka zalít šlehačkou a do trouby
![]()
@stinga píše:
@Petája prsa vždy vykostit, jinak moje mamka dělá rychlovku z prsou v remosce, nakrájet na plátky, okořenit co máte rádi, po chvíli pečení zasypat mraženou zeleninou a pokapat olejem a sojovou omáčkou nebo worčestrem - je to rychlovka a oni s otcem to mají rádi
Tohle bez těch omáček a remosky je taky moc dobré, měli jsme v sobotu ![]()
Prsa vykostit, nakrájet skoro na plátky, ale nedokrojit. Osolit, opepřit. Do těch mezer nastrkat tenký plátek mozzarely, plátek rajčete a plátek česneku. Posypat nějakými „italskými“ bylinkami. Pokapat olejem, nejlépe olivovým. Upéct - v alobalu, nebo zaklopené v malé nádobě. Příloha rýže.
Holky, jste zlaté, díky moc, z tohodle uz vyberu…Asi dnes nakrojím, do něčeho nalozím a zitra zasypu zeleninou a asi ty brambory na kolečka a společně upeču. Možná trochu té šlehačky…
Díky moc za inspiraci
![]()
@Petája tu šlehačku tam dej určitě, ty brambory jsou pak mňam ![]()