Kuřecí prsa s kostí...

1637
14.11.22 09:30

Kuřecí prsa s kostí...

Holky, do čeho naložit, s čím udělat?
Máte něco ozkoušeno? Mohu naložit do pekáčku do zítra, bych večer po příchodu z práce jen hodila do trouby…
Se zeleninou…nevím, ať nejsou suchá, nějakou šťávu…
Jsem bezradná, díky za nápady, klidně i odkazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
14.11.22 09:33

Prsa jsou minutkove maso, z trouby budou sucha. Normalne je vzdycky vykostim, kosti hodim do mrazaku a prihodim k vyvaru. Z prsou nejcasteji delam neco ala cina, rizky, kureci placicky (nadrobno pokrajet, hodne jarni cibulky, zakysanka, vajicka, mouka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
14.11.22 09:38
@VitaminC píše:
Prsa jsou minutkove maso, z trouby budou sucha. Normalne je vzdycky vykostim, kosti hodim do mrazaku a prihodim k vyvaru. Z prsou nejcasteji delam neco ala cina, rizky, kureci placicky (nadrobno pokrajet, hodne jarni cibulky, zakysanka, vajicka, mouka).

No mě napadlo, že bych je trochu nařízla a do něčeho naložila a,,nacucly" by se tou šťávou…
Právě, že chci jen hodit do té trouby, ale díky za tip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15941
14.11.22 09:49

Tak je naloz do smesi se solalylem, ten krasne maso zjemní, ale asi bych to byt tebou nakrajela trosku na pasky, at se to nepeče vcelku a treba pak zalit šlehačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
14.11.22 09:51

Já ještě prsa nakrájím na kousky a zapeču s bramborem, cibuli, rajčatama… jde zalít smetanou. Přidat i jinou zeleninu klidně… paprika, mrkev, petržel… trošku na pečení pokapu olejem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15941
14.11.22 09:51

Víš co je výborné, pridat brambory do toho pekáčku, já davam brambory, na to stehna a slehacku, je to hrozně dobre, obloz ta prsa bramborama a bude to určitě dobrota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.11.22 09:59

Prsa vykostím, přidám je ke skeletům na vývar. Masem z vývaru plním tortily, takže nevyhodíme nic.
Kuřecí prsa i na řízek přes noc nakládám do tučného jogurtu se solí a pepřem. Uzavřít do krabičky, do rána se to skoro vše vsákne, maso je šťavnatější.
Dále máme rádi zapečená prsa na porku, cuketě(co mám zrovna doma), zalít šlehačkou a sýr nahoru. Brambory dělám vždy zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
14.11.22 10:15

Určitě vykostit a kosti hotit třeba na vývar.
Jinak do trouby prsa :think: no, my radši na minutku, jinak dělávám brambory, cibule, brambory, cibule, vše solit, pepřit, pak přidat ta prsa na plátky, žampiony, papriku, sýr a zalít šlehačkou s vejci, ale je to pracnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76659
14.11.22 10:21

@Petája prsa vždy vykostit, jinak moje mamka dělá rychlovku z prsou v remosce, nakrájet na plátky, okořenit co máte rádi, po chvíli pečení zasypat mraženou zeleninou a pokapat olejem a sojovou omáčkou nebo worčestrem - je to rychlovka a oni s otcem to mají rádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
14.11.22 10:45

Určitě vykostit, věčná škoda hezké kosti :palec: A pokud do trouby, tak za mě na hoodne tenke platky (ať nejsou dusivé) na střídačku s bramborama taky na tenko. A jen na každé patro sůl a pepř, před pečením zalít smetanou (dávám i mléko, když se mi nechce utrácet) a zasypat sýrem. Jako mnohem lepší je to z vepřového, ale když dáš tučný sýr, tak to bude dobré i s kuřecím. Dávám dost pepře teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
14.11.22 11:10
@Petája píše:
Holky, do čeho naložit, s čím udělat?
Máte něco ozkoušeno? Mohu naložit do pekáčku do zítra, bych večer po příchodu z práce jen hodila do trouby…
Se zeleninou…nevím, ať nejsou suchá, nějakou šťávu…
Jsem bezradná, díky za nápady, klidně i odkazy…

Vykostit, kosti do vývaru a maso na větší kousky nebo nafiletovat a brambory na kousky či kolečka zalít šlehačkou a do trouby :mavam: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
14.11.22 11:11
@stinga píše:
@Petája prsa vždy vykostit, jinak moje mamka dělá rychlovku z prsou v remosce, nakrájet na plátky, okořenit co máte rádi, po chvíli pečení zasypat mraženou zeleninou a pokapat olejem a sojovou omáčkou nebo worčestrem - je to rychlovka a oni s otcem to mají rádi

Tohle bez těch omáček a remosky je taky moc dobré, měli jsme v sobotu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
14.11.22 11:17

Prsa vykostit, nakrájet skoro na plátky, ale nedokrojit. Osolit, opepřit. Do těch mezer nastrkat tenký plátek mozzarely, plátek rajčete a plátek česneku. Posypat nějakými „italskými“ bylinkami. Pokapat olejem, nejlépe olivovým. Upéct - v alobalu, nebo zaklopené v malé nádobě. Příloha rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
14.11.22 11:18

Holky, jste zlaté, díky moc, z tohodle uz vyberu…Asi dnes nakrojím, do něčeho nalozím a zitra zasypu zeleninou a asi ty brambory na kolečka a společně upeču. Možná trochu té šlehačky…
Díky moc za inspiraci :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
14.11.22 11:40

@Petája tu šlehačku tam dej určitě, ty brambory jsou pak mňam :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...