Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, mám sice ještě čas, ale jen si zjišťuji info, jak je to s doprovodem u porodu. Koukala jsem, že chtějí jen 100,– za přítomnost partnera ( tedy alespoň v té Ústecké) ale nikde jsem nenašla, zda musí mít partner nějaký kurz nebo tak.. Díky za odpovědi ![]()
Není to podmínkou, ale asi je to pro něj lepší když s Vámi zajde na předporodní kurz. Bude aspoň vědět, co se asi bude dít před během a po porodu.
Asi záleží na chlapovi, jestli chce někam jít. Můj a většina těch okolo by nikam nešli, u porodu většina z nich byla, ale kurz na to fakt nepotřebovali. Muže máš u porodu většinou jako psychickou podporu, podává pití, drží za ruku atd., jako pro mě znamenalo strašně moc, ale nic víc jsem neočekávala a v podstatě ani nepotřebovala. Možná někdo napíše jinou zkušenost. Můj muž se bál, aby toho náhodou moc neviděl, ale čerstvě narozené miminko se mu už pak moc líbilo:-)
A předporodní kurz je pro mě povinný? Jsem prvorodička, tak vůbec netuším, co musím a co ne ![]()
Přítel právě jít chce a děsně se na to těší.. Ikdyž taky nečekám žádné hrdinství atd, ale jako podporu to uvítám a jsem za něj ráda ![]()
V Usti n. L. byl kurz pro otce povinny a stavalo to 500,–, tak se radeji poptej.
Myslim, ze driv musel v UL absolvovat takovy mini kurz, ale to uz je si myslim pase. Spis muze chodit s tebou na kurz pokud na nejaky budes chtit chodit. Povinne to urcite neni
@Kristýnka94 ani jeden jsme žádný kurz neměli a vše proběhlo na 1. Krásně jsem dýchal a poslouchala sestru co mě radila. Neřvala jsem jak maminka vedle na sále a snažila se pomoct miminku. Je to o vzájemné spolupráci. Kurz mě desil a zbytečně stresoval. Byla jsem tam 1 a už jsem tam nechtěla a to jsme jen cvičili.
ale třeba některým maminká to vyhovovalo nevím ![]()
Já jsem byl asi na 3 lekcích předporodního kurzu, nebylo to špatný, celkem mi to něco dalo…
@Kristýnka94 kurz jsme nemeli ani jeden a vse ok. Stejne jsem to oddrela ja
Muz podaval co jsem potrebovala, drzel za ruku, co bylo nutne, to mu rekla sestra. A vypravel mi vtipy. Na to kurz nepotreboval ![]()
@Manuelan a na kriku je neco spatneho? Vylezlo ze me dite, ktere vzhledem k me postave melo hranicni velikost, byla jsem rada, ze jsem ho ze sebe vubec vytlacila. Mysela jsem, ze se mi bolesti rozskoci mozek a rvat mi pomahalo
…a proti rvani zadny kurz nepomuze ![]()
@dalimil píše:
Já jsem byl asi na 3 lekcích předporodního kurzu, nebylo to špatný, celkem mi to něco dalo…
ted jsem si vybavila Franka z Kroku za krokem, jak ozivuje panenku a nasledne ji urazi hlavu
sorry ![]()
@marrlinka píše:
ted jsem si vybavila Franka z Kroku za krokem, jak ozivuje panenku a nasledne ji urazi hlavusorry
jo jo, spíš jsem získal pojem jak co probíhá v časových horizontech, co po čem následuje, řešilo se tam i následné nošení miminka a takové věci. Dostal jsem na to i volno z práce, takže to nebylo špatné ![]()