Císařský řez a homeopatikum Arnica Montana

2527
6.9.14 15:23

Císařský řez a homeopatikum Arnica Montana

Ahojte,
asi mě čeká plánovaný císař kvůli poloze koncem pánevním. Začala jsem minulý týden brát homeopatika Arnica Montana (cca měsíc před porodem dle doporučení v brožuře Homeopatie v těhotenství a taky dle zkušeností kamarádky). Jenže teď jsem se zde na nějaké diskuzi dočetla, že se nemá brát před císařem, ale až po něm, že ředí krev a mohlo by dojít ke krvácení. Nevíte, jak to tedy je? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
6.9.14 15:28

Já brala po, na doporučení homeopatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
6.9.14 16:38

Nám doporučila porodní asistentka brát před i po porodu - já jsem skončila nakonec císařem. Před porodem jako přípravu na akci a po porodu pro urychlení hojení. A nelitovala jsem, všecko šlo jak po másle. Žádné problémy. Ředění bylo 5, ale už nevím kolik kulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
6.9.14 17:31

Já brala Arnicu až v den porodu, do konce balení. Jizva se mi zahojila celkem rychle a dle dr. opravdu hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.9.14 10:05

Ja brala arnica montana 15ch 14 dni před plánovanym cisařským řezem.
Pak 1 den před porodem staphysagria 15ch.
A po porodu 8 dní v 1 - 1,5 l neperlivé vody rozpustit 10 arnica + 10 staphysagria + 10 ricinus communis 5 ch.
Vše skvěle zabralo a krásně se mi jizva zahojila. Ricinus jsem brala dál na tvorbu mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.9.14 22:41

Nejsem odborník homeopat, ale nikdy jsem neslyšela, že by Arnica Montana ředila krev. Pokud vím, tak se doporučuje všeobecně k lepšímu hojení ran - tudíž po císaři i po klasickém porodu. Myslím, že když budeš brát i pár dnů před, nic nehrozí. Já jsem ji brala po klasickém porodu jako prevenci příliš silného krvácení a zabrala. Při předchozím porodu jsme totiž krvácela docela dost, až mě to děsilo. Prý to mohlo být tím, že jsem to přeháněla s maliníkovým čajem.
Kamarádka si AM 15CH brává i ke zmírnění menstr. krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí