Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,
asi mě čeká plánovaný císař kvůli poloze koncem pánevním. Začala jsem minulý týden brát homeopatika Arnica Montana (cca měsíc před porodem dle doporučení v brožuře Homeopatie v těhotenství a taky dle zkušeností kamarádky). Jenže teď jsem se zde na nějaké diskuzi dočetla, že se nemá brát před císařem, ale až po něm, že ředí krev a mohlo by dojít ke krvácení. Nevíte, jak to tedy je? Díky
Nám doporučila porodní asistentka brát před i po porodu - já jsem skončila nakonec císařem. Před porodem jako přípravu na akci a po porodu pro urychlení hojení. A nelitovala jsem, všecko šlo jak po másle. Žádné problémy. Ředění bylo 5, ale už nevím kolik kulí.
Já brala Arnicu až v den porodu, do konce balení. Jizva se mi zahojila celkem rychle a dle dr. opravdu hezky.
Ja brala arnica montana 15ch 14 dni před plánovanym cisařským řezem.
Pak 1 den před porodem staphysagria 15ch.
A po porodu 8 dní v 1 - 1,5 l neperlivé vody rozpustit 10 arnica + 10 staphysagria + 10 ricinus communis 5 ch.
Vše skvěle zabralo a krásně se mi jizva zahojila. Ricinus jsem brala dál na tvorbu mléka.
Nejsem odborník homeopat, ale nikdy jsem neslyšela, že by Arnica Montana ředila krev. Pokud vím, tak se doporučuje všeobecně k lepšímu hojení ran - tudíž po císaři i po klasickém porodu. Myslím, že když budeš brát i pár dnů před, nic nehrozí. Já jsem ji brala po klasickém porodu jako prevenci příliš silného krvácení a zabrala. Při předchozím porodu jsme totiž krvácela docela dost, až mě to děsilo. Prý to mohlo být tím, že jsem to přeháněla s maliníkovým čajem.
Kamarádka si AM 15CH brává i ke zmírnění menstr. krvácení.