Kurz účetnictví

Anonymni
10.8.07 08:46

Kurz účetnictví

Můžete mi prosím poradit dobrý kurz účetnictví v Praze? Chci pracovat z domova, aby mi úplně nezakrněl mozek, a potřebuju certifikát ze svazu účetních, nicméně moje znalosti jsou léty nepoužívání zapadány prachem a potřebuju si je osvěžit. Na netu jsem našla multimediální CD, ale radši bych na nějaký kurz chodila.

Předem moc díky,
maya

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JaSe
10.8.07 15:04

Ahoj Mayo,
jaký chceš certifikát od Svazu účetních? Máš na mysli certifikaci účetních (3 stupně, celkem 15 zkoušek, ale dělat můžeš i jen první nebo první dva stupně) nebo jen certifikát za účetnictví - a to nevím, jestli na Svazu účetních dostaneš. Možná že jsou to nějaké ty jiné zkoušky, ale já si dělám certifikaci účetních a o ostatní vzdělávací akce Svazu účetních se zatím nezajímám.
Ahoj
Jana s dvojčaty

• Citovat
  • Upravit
1
17.4.12 13:41

rekvalifikační kurz

zdravím všechny, nemám možnost přispívat jinde, tak volím podobnou diskuzi 8) Taky mě čeká rekvalifikační kurz. Poslala jsem si objednávku, ale nikdo mi neodpověděl a to kurz začíná pozítří. Na moje dotazy ze začátku odpovídali jen v noci. Přijde mi to zvláštní mám o takový kurz nadále stát?díky moc všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 20:56

Holky když bych chtěla dělat učetnictví doma, co bych k tomu vše potřebovala? jaké kurzy testy,.. jak dlouho o trvá a kolik to asi stojí? a dá se s tím opravdu vydělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
17.1.13 21:46
@zanulinek píše:
Holky když bych chtěla dělat učetnictví doma, co bych k tomu vše potřebovala? jaké kurzy testy,.. jak dlouho o trvá a kolik to asi stojí? a dá se s tím opravdu vydělat?

Tak jestli chceš dělat učetnictví doma, tak asi na živnosták vid?
Myslím, že na to ti jen kurz stačit nebude, myslím, že chtějí min 5 let potvrzené praxe v oboru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
17.1.13 23:43

Nevim proc 5 let praxe v oboru? Jestli to chce na zivnostak tak to bude na jeji triko ;) to nikoho (krom klientu samozrejme) trápit nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.13 23:49

@Denino třeba proto, že to stanovuje zákon… a když už někdo chce dělat účetnictví, dělat to správně a zodpovídat za případné škody, které tím způsobí, tak by měl něco umět a něco o tom vědět… a nemůžu si pomoct, po nějakém to rychlokurzu bez praxe to asi jen tak nepůjde…

Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence a) vysokoškolské vzdělání a 3 roky praxe v oboru, nebo
b) vyšší odborné vzdělání a 5 let praxe v oboru, nebo
c) střední vzdělání s maturitní zkouškou a 5 let praxe v oboru, nebo
d) osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 5 let praxe v oboru

Tohle všechno se dá najít v živnostenském zákoně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
18.1.13 00:01

Aha, na to jsem úplně zapoměla 8o Myslala jsem že to jde právě „jen tak“ To sem se tenkrát nemusela s manželem hádat, když chtěl abych mu po škole dělalal účetnictví já a mohla jsem na něj vytáhnout tohle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
18.1.13 07:54

Aha, tak to nic. no já dělám učetnictví manželovi a mamčinému příteli a tak jsem si říkala, že bych si udělala kurz abych měla nějaký papír v ruce a že bych si pár lidi přibrala a zustala po mateřské doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
20.1.13 09:35
@andelka111 píše:
Tak jestli chceš dělat učetnictví doma, tak asi na živnosták vid?
Myslím, že na to ti jen kurz stačit nebude, myslím, že chtějí min 5 let potvrzené praxe v oboru :think:

Pokud chceš mít živnosťák na účetnictví, tak to musíš mít školu- střední a nebo potvrzenou praxi- teď nevim kolik let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJJitka
21.1.13 22:55

mzdové účetnictví

Ahoj,
já jsem na mateřské a chtěla bych se po ní pracovat jako mzdová účetní.
Koupila a naučila jsem se na zpamět Abecedu mzdové účetní 2012, ale potřebovala bych nějaký program na PC, na kterém bych se naučila účtovat v praxi. Vyznáš se v tom? MOhla by jsi mi poradit, kde bych si nějaký takový program levně sehnala. Díky zy tip. :lol:

• Citovat
  • Upravit
478
22.1.13 14:06

Holky a k čemu jsou potom ty kurzy učetnictví, když učto bez školy dělat nemohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.1.13 14:12
@zanulinek píše:
Holky a k čemu jsou potom ty kurzy učetnictví, když učto bez školy dělat nemohu.

No můžeš ho dělat někde ve firmě jako zaměstnankyně, ale nesmíš na živnosťák!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
22.1.13 14:13

Aha, no škoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.1.13 14:15
@zanulinek píše:
Aha, no škoda

Proč škoda? Pokud to chceš dělat, uděláš si kurz a tak těch pět let praxe někde v podniku je dobrá investice a pak to můžeš dělat i sama na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze