Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den, není tu někdo, kdo zvažuje koupi kurzu od Milana Studničky - „jak vychovat kluky“? Shlédla jsem zdarma 4 videa a opravdu mi to sedí a nechci nic se synem zanedbat. Nyní na něj má akční cenu, nicméně i tak to není malý peníz. Prosím kdyžtak SZ.
@Anonymní píše:
Hezký den, není tu někdo, kdo zvažuje koupi kurzu od Milana Studničky - „jak vychovat kluky“? Shlédla jsem zdarma 4 videa a opravdu mi to sedí a nechci nic se synem zanedbat. Nyní na něj má akční cenu, nicméně i tak to není malý peníz. Prosím kdyžtak SZ.
Jak ti má někdo napsat SZ když jsi anonym? ![]()
@JancaS84 To mi nedošlo!
tak prosím tady a já se ozvu sama, díky! ![]()
Nepotřebuješ žádný kurz na výchovu kluků. Nikdo nepotřebuje žádný kurz na výchovu dětí. Vychovávej je s láskou k sobě samotné a s láskou a laskavostí k nim. Vyhrazuješ peníze z okna. Teda ty vlastně ne, ale ti, kteří by si měli tebou navrhovaný kurz koupit.
Ahoj, pokud vylozene nemáte problémy, tak myslím, ze stačí kniha Pohodove rodičovství a webinerare. Případně Facebook skupina Dovychovat. Me to pomohlo hodně vnimat tu energii kluků a pochopit proč děla to co děla.
@samantafox píše:
Nepotřebuješ žádný kurz na výchovu kluků. Nikdo nepotřebuje žádný kurz na výchovu dětí. Vychovávej je s láskou k sobě samotné a s láskou a laskavostí k nim. Vyhrazuješ peníze z okna. Teda ty vlastně ne, ale ti, kteří by si měli tebou navrhovaný kurz koupit.
Tak zrovna tyhle kurzy já nemůžu zatratit ani náhodou. Je tam hezky vysvětleno jak funguji kluci a klucici hierarchie. Já proste jako ženská fakt nechapu tu divokost a nutkani furt někde skákat, soutezivost atp. Nevidím důvod proč se trochu nevzdelat ![]()
@samantafox píše:
Já si myslím, že vůbec neuškodí, když si člověk přečte nějakou knihu, zkoukne webinar atd. Vyloženě kurz (pr 10lekci) bych si asi nekoupila. Ale často se přihlásím na webinar, co mě zaujme. Mám doma i pár knížek, na ktere nedám dopustit, mam je X krát proctene a i zvýrazněné pasáže.
Občas je fajn poslechnout si i jiný nazor/postoj/inspiraci…
Jinak souhlasím s tebou, že základem je děti vychovávat v lásce a s láskou k sobě i ostatnim ![]()
@hospodki píše:
Tak zrovna tyhle kurzy já nemůžu zatratit ani náhodou. Je tam hezky vysvětleno jak funguji kluci a klucici hierarchie. Já proste jako ženská fakt nechapu tu divokost a nutkani furt někde skákat, soutezivost atp. Nevidím důvod proč se trochu nevzdelat
Mámou ve světě kluků je kniha, co jsem četla. Mně to při čtení smysl dává a asi dost věcí řeším intuitivně. Ale myslím si, že dost klukům dá i jejich funkční otec. Když je jim dobrým vzorem.
@admin, ta anonymita je zde zcela bezdůvodná a její použití dost zavání reklamou ![]()
@Anonymní píše:
tak prosím tady a já se ozvu sama, díky!
@Russet píše:
Mámou ve světě kluků je kniha, co jsem četla. Mně to při čtení smysl dává a asi dost věcí řeším intuitivně. Ale myslím si, že dost klukům dá i jejich funkční otec. Když je jim dobrým vzorem.
To urcite, ale myslím, ze není na škodu si něco proste přečíst. Jak jsem psala výše. Kurzy jsou zbytecne pokud něco vylozene. Potřebuješ resit
@hospodki píše:
To urcite, ale myslím, ze není na škodu si něco proste přečíst. Jak jsem psala výše. Kurzy jsou zbytecne pokud něco vylozene. Potřebuješ resit
Přečtení rozhodně neuškodí.
@hospodki píše:
Tak zrovna tyhle kurzy já nemůžu zatratit ani náhodou. Je tam hezky vysvětleno jak funguji kluci a klucici hierarchie. Já proste jako ženská fakt nechapu tu divokost a nutkani furt někde skákat, soutezivost atp. Nevidím důvod proč se trochu nevzdelat
Tak to máme asi 4 kluky, i když v rodných listech mají napsané ženské pohlaví
A je fakt, že tyto jejich vlastnosti taky nechápu, já jsem úplně jiná.
@Janča6 píše:
Tak to máme asi 4 kluky, i když v rodných listech mají napsané ženské pohlavíA je fakt, že tyto jejich vlastnosti taky nechápu, já jsem úplně jiná.
U nás zase kluk rozhodně není soutěživý, bojovný a divoký. O dceři to samé říct nemůžu
Asi se nám nějak prohodili ![]()
@hospodki píše:
Kdyz ja vidim problem v tom zobecneni. Kluky mam dva a ani jeden neni takovy jak pises. Synovec to same. Jedina divoka, skakajici a souteziva je neter.