Kurzy - pedagogické minimum?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6594
30.1.14 20:21

Kurzy - pedagogické minimum?

Dobrý večer dámy :mavam: …chci se poradit:-P Mám střední odbornou školu, obor obchodní akademie a chtěla bych si vzdělání rozšířit o nějaký pedagogický kurz – ne vyšší nebo vysokou školu (na to nemám čas ani chuť :P ). Jsem na mateřské, tak dálkově. Jinak jsem pracovala 7 let v administrativě a praxi ve školství nebo dětmi nemám. Mužů na pedagogické minimum nebo existuje nějaký podobný kurz v oboru pedagogiky? Na netu jsem toho moc nenašla, tak to zkouším tady :pankac: :pankac:

Předem díky za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4029
30.1.14 20:26

Nejsem expert, ale myslím, že pedagogické minimum nabízejí pouze VŠ příslušného směru (dle oboru) pro absolventy VŠ. Jakože, když máš třeba VŠCHT, tak si pak můžeš udělat pedagogické minimum pro chemii. :think: :?: Uvidíme, jak poradí ostatní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
30.1.14 20:27

Hmm, já myslím, že tak spíš nějaký bakalář, ped. minimum jxme měli jako dobrovolný kurs na vejšce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
30.1.14 20:28

Podle mých informací na pedagogické minimum, které by opravňoval k výuce ve škole musíš mít VŠ druhého stupně, tj. Mgr nebo Ing

• Citovat
  • Upravit
32867
30.1.14 20:30

Ano, pedagogické minimum (správněji doplňkové pedagogické studium) je doplněk k VŠ diplomu.
A myslím že i do MŠ (na ZŠ a SŠ určitě) musí mít učitelky vejšku, bakaláře. I vychovatelství se studuje na VŠ. Takže asi ne, jen s maturitou..jedině nějaký kurz na pedagogického asistenta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
30.1.14 20:30

Pedag. minimum lze udělat jen pokud máš vysokoškolské vzdělání nepedag. směru, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
30.1.14 20:38

Holky a co když mám bc. ekonomku.. to mi stačí to minimum?? nebo musím taky na pedagogiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.1.14 20:45
  • Citovat
  • Upravit
6594
30.1.14 21:15

A existuje tedy nějaký pedago kurz, který si můžu udělat i když mám jen SOŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
30.1.14 21:17

Zienky, mam Magora z informatiky, ale tiez by ma lakalo ucit - v materskej skole alebo na zakladke. Da sa v Prahe dialkovo studovat pedagogicke minimum? A kamoska mi vravela, ze vraj pre matky na materskej su nejake ulavy z poplatkov za studium - neviete o tom nieco? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
30.1.14 21:38

@SarkaLo kurz pro asistenta pedagoga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
30.1.14 21:42

@tetabaska podívej se na stránky Pdf UK pod celoživotní vzdělávání. O slevě jsem bohužel nic neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
31.1.14 07:03

Bože, jen to ne. Pedagogické obory jsou postavené na písečných základech. Kolik chrstají pedagogické SŠ, VŠ ročně absolventů v porovnání s nabízenými prac. místy? Hrůza…Pokud studovat, tak státní VŠ, ale to je opravdu každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.1.14 10:42
@Janka 4 píše:
Bože, jen to ne. Pedagogické obory jsou postavené na písečných základech. Kolik chrstají pedagogické SŠ, VŠ ročně absolventů v porovnání s nabízenými prac. místy? Hrůza…Pokud studovat, tak státní VŠ, ale to je opravdu každého věc.

Státní? To teda neni moc výběr, by to tu byl samej policajt :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
31.1.14 13:10
@radkka píše:
Státní? To teda neni moc výběr, by to tu byl samej policajt :think: :lol:
:lol: :lol: :lol: :mrgreen: To je pravda :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit