Kvalita kuchyní IKEA po letech – zkušenosti?

18
16.3.26 19:46

Kvalita kuchyní IKEA

Ahoj všem, prošla jsem tu různé příspěvky ohledně kuchyní z IKEA.
Zajímá mě, jaká je kvalita po letech používání?
Mám zkušenosti s nábytkem v ložnici. O nábytek se starám, nepoužívám na jeho čištění nic, co se používat nesmí, na své věci jsem opatrná, ale už při montáži se na posteli uštípl kus laminátu, komody mají všechny okraje laminátu olezlé, někde jsou dokonce nabobtnalé - máme tedy všechen nábytek v bílé barvě, takže jsou vidět i různé fleky. A to na nich nepřipravuji žádné potraviny, nápoje, nepálím svíčky (už jsem se poučila kdysi jinde 😅) a nemáme ani děti. Šatní skříň má po roce používání vydřený pruh po celé spodní části posunu od dveří. Police máme nejdéle, ty vypadají, že jsou starší než já, ale tam mám pokojovky a jo, tam mi voda sem tam někde steče, ale s tím se počítá…
Zkrátka nechci, aby tak dopadla i kuchyň. Ráda si připlatím, když budu vědět, že to bude stát za to, ale zase, IKEA má ty ceny prostě lákavý a možností taky hodně…
Prosím, pokud tady má někdo IKEU aspoň třeba 5 let a víc, sem s názory :)
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9025
16.3.26 19:50

Mám IKEA kuchyň 13 let. Stav velmi dobrý a vařím denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
16.3.26 20:04

Také mám IKEA kuchyni, letos 9. rok a nemohu si stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
16.3.26 20:13

Kámoška přes 10let Bodbynku, pořád krásná… já se Ikea ve vyšších řadách vůbec nebojím.. šunty a papíry jsou jen ty nejlevnější řady..
jinak mám od nich krásné železno-rákosové židle jídelní už 25let a pořád slouží super a stále dobře vypadají, škoda, že se dávno nevyrábějí.. z té doby mám i knihovny Billy a ty teda měnily dost barvu brzo v návaznosti na slunci…jinak ale taky pořád drží ;)
takže já bych se té kuchyně nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
16.3.26 20:58

Dávala jsem loni pryč Ikea kuchyň po nájemnících, slušný lidi, ale stejně už byla na odpis. Problém se současnou Ikeou vidím v tom, že za posledních 10 let postupně kvalita klesá i u identických výrobků. Mám tu šestnáct let komodu Malm, tehdy ještě dávali březovou dýhu, furt je parádní, jen ta dýha trochu zažloutla. Časem dýhu nenápadně nahradili plastem. Třináctiletá Malm furt v pohodě. Ale pětiletá, na první pohled identická, stojej vedle sebe, stejně používaná, už se začíná rozsypávat a při bližším pohledu nenápadně ušetřili na drobných konstrukčních detailech, takže už to prostě nezvládá tu zátěž jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.3.26 21:01

Ja mam Ikea kuchyn 20 let. Vypada porad velmi dobre, jen jsme vymenili kuch. desku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.26 21:29

Také si myslím, ze kvalita výrobků bohužel postupně klesá a nedá se srovnávat kvalita stejného výrobku pred lety a teď. Chtěli jsme usetrit za skříně v ložnici. Myslím ze mame pax asi 13 let, hrůza, divím se, ze přežily stěhování. Zezloutly, ale nestejnomerne, zadni strana drží na heslo. Nejradsi bych je vyhodila. Manzelska postel z Ikea se pod nami rozpadla, doslova. Asi po roce. Do předsíně jsme koupili skrine na míru od truhláře a jsou jako nové. V obýváku mame kvalitni dyhový nábytek, myslím, ze nás přežije. Rada kupuji kvalitni veci, co vydrží dlouho. Kuchyňskou linku mame retro od Gorenje, deset let, tam jsem na vázkach, jestli ta kvalita odpovídala cene. Asi bych dnes volila truhláře, pokud bych na to měla finance.

• Citovat
  • Upravit
10
17.3.26 06:15

Kuchyň taky zvažujeme ale zatím se nevíme rozhodnout. No máme gauč a ten se po roku rozpadl, vypadá hrozně, ty struny uvnitř praskly. Takže gauč už nikdy víc. No máme police a ty jsou ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
17.3.26 06:52

Poslední roky naprostá ubohost už z výroby, pokud se člověk dívá na detaily, tak obvykle reklamace několika kusů okamžitě. Moc nerozumím tomu, proč má Ikea slušnou pověst, na tu kvalitu mi to přijde cenově exrémně nahoře.
Cokoli včetně těch kuchyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
17.3.26 07:28

Nemůžeš srovnávat výrobu dnes a dříve. Starší výrobky se vyráběly v ČR známe nábytkářské firmě, která již bohužel šla do insolvence. Takže ty staré budou kvalitní. Nevím, kde vyrábí dnes, ale kvalita stejná nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
17.3.26 08:13
@Sany80s píše: Více

Ta pověst se drží a bude držet dlouho, právě proto, že „mám to doma deset let a pořád je to pěkné“. Kdybych vedle sebe neměla identický kousek 5 a 13 let, taky se za tu kvalitu budu bit.

Předloni jsem poprvé sama nedokázala secvakat takové pitome čtvercové police. Bylo potřeba tolik hrubé síly, že jsme to rvali ve dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42404
17.3.26 08:48

IKEA už nikdy víc, ani to povlečení od nich není kvalitní. 8o mají fajn doplňky a vychytávky, ráda se inspirují jejich řešením interiéru, ale nábytek od nich už nechci ani vidět.
Sousedka má letitou komodu z Jysku, o kterém jsem neměla valné mínění, před rokem koupila podobnou IKEA… která teď vypadá líp, co myslíte? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
17.3.26 08:54

Mám Ikea kuchyň skoro 20 let a vypadá pořád stejně, jen deska je trochu ošoupaná. Ale mám dvířka z masivu, takže jediné, co se jim časem stalo je, že zežloutly. Jinak všechno funguje dobře, panty, ledvinový výsuv… Jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
17.3.26 09:38
@Betty MacDonald píše: Více

To není měřítko - letitá z Jysku na tom bude líp než nová IKEA, ale ona i letitá IKEA na tom bude líp než nová IKEA :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42404
17.3.26 10:18
@ugluk píše: Více

To jo, ale teď už tam nic kvalitní nekoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný