Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na základě reakcí v jiné diskusi mě zaujalo, jak spousta lidí pro děti nechce levné čokolády, myšleno málo kvalitní pro děti. Nechci rýpat - opravdu to berte jen jako dotaz na základě toho co čtu - jen do kdy řešíte u dětí jestli můžou sníst jen kvalitní čokolády a od kdy je necháváte jíst i ty obyčejné? Já jsem od rodičů nikdy nic nedostávala, pro sebe jsme čokolády nikdy neměli a pro děti je moje máma také nikdy nekoupila, tchyně párkrát ano, většinou si to dcera snědla (ale byla už školního věku), pokud jí to nechutnalo (což opravdu bylo málokdy), tak jsem to nalámala třeba do buchty a upekla s tím. Nemyslím si, že by moje děti jedli vždy jen značkovou kvalitu - pokud jim nezbývají peníze, tak si klidně koupí čokoládu nebo brambůrky u vietnamců a nerozlišují, jestli mají Milku nebo obyčejnou (ale je jim už 13 a 15 let). Občas přemýšlím, jestli opravdu není lepší dostávat od prarodičů peníze, aby si rodina koupila to co uznávají jako kvalitní - pak zase ale člověk čte, kolik ta babička, tchyně… jenom přispěli k vánocům, k narozeninám. Co děláte s těmi levnými čokoládami které děti nejí - rozdáte, vyhodíte? Opravdu si to neumím představit.
Ty ultra levný nedostáváme, ale nejíme je prostě vůbec. Já sladký nemám ráda, přítel taky ne a syn je malý. Dary od rodiny posílám dál je paní na parkovišti, co tam hlídá, má kupu kluků vnuků. Zrovna tady mám k udání tašku s obr kolekcí Figaro a sadu Mikulášů. U mě to shnije. A nikomu to nevysvětlím, ať nám to nedává.
Vyhazuju, nekdy se to neda ani pouzit na peceni. Ja to taky nejim, ja proste mam rada kvalitni veci, nejde o znacku, ale cokolada musi byt proste cokolada. Taky ne levne znamena horsi, ale casto bohuzel ano. Treba v nemecku je hodne levna cokolada JA, nema ani zadny zavratny obal, ale je celkem chutna. Nejradsi mame ale stejne Milku, Lindt a tak.
Mě je to podvědomě líto vyhodit, tak to pořád nechávám ve skříňce až tomu nakonec projde trvanlivost a pak už to s klidným svědomím vyhodím, když už je to prošlý ![]()
My to nedostáváme.. a když už jo, tak to vyhodím.. nejíme to
Ty levný čoko (ztuženy tuk) vyhazuju, nedávám ani do buchty.
Když dostanu méně kvalitní čokoládu, tak jí šupnu do muffinů
tam se to ztratí. Takové ty extra levné z tesca, které neobsahují ani gram „čokolády“ jen ztužený tuk vyhazuju bez mrknutí okna, páč se to nedá jíst. ![]()
Příspěvek upraven 01.12.13 v 14:23
Vyhodím. Mně nejde o značkovou kvalitu, klidně koupím no name čokošku za pár kaček třeba z Lidlu, ale vadí mi „kakaové pochoutky“, je to hnusný, měkký, lepí se to po puse, jíst se to nedá. Není to tak dlouho, co jsem tuto kakaovou pochoutku viděla pod značkou Orion (byla to „čokoláda“ na vaření), o které si člověk řekne, že to je kvalita.
@nepřihlášená Iva píše:
Mě je to podvědomě líto vyhodit, tak to pořád nechávám ve skříňce až tomu nakonec projde trvanlivost a pak už to s klidným svědomím vyhodím, když už je to prošlý
tohle jsem udelala párkrát u bomboniery, to mi lito bylo a jednou u sprchovyho gelu silene smrdutyho - ze s tim aspon umyju podlahu. Neslo ani to ![]()
@suik - Tak my také máme rádi Milku - v akci se dá koupit dost levně, jednou za měsíc jí taky koupím,(Lindt chuťově neznám, nikdy jsem nekoupila), ale pokus občas děti od mé kamarádky dostanou ne čokoládu, ale právě „jen“ něco co je nazvané jako čokoládová pochoutka, tak to slupnou taky. Ale dostávají to minimálně a hlavně už nejsou tak malé, že by to nemohli (ale třeba poprvé měly cokoliv čokoládového až ve školce, u nás nejedou ani různé bonbony, limonády…).
@Evka73 v jejich věku si myslím, to nemá cenu řešit, max bych jim řekla, co tam je za svinstva, že to není zrovna ideální, ale nakonec víš prd, co kde slupnou
Záleží, co považuješ za kvalitní čokoládu
já třeba za kvalitní čokoládu Milku a podobný nepovažuju, ne že bych ji nejedla
ale dětem bych to nedala
moje mamka nic takovýho vnoučátkům nekupuje, když chce něco koupit, tak koupí opravdu něco kvalitního, nebo zeleninu a ovoce, ale většinou stejně zjišťuje jestli může koupit no a manželový mamce jsme to zatrhli kupovat a malýmu dávat
chtěla to dát malýmu už před měsícem (nyní 7m)
takže tak ![]()
Nejde o cenu, čtu složení, když je to hnus, vyhodím.
Dobrá levná čokoláda je třeba v Ikea.
Vždyť se to nedá jíst ![]()
Naštěstí to nikdo moc nenosí…