Kvalita levných potravin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50186
1.12.13 14:51

Čokoládovým pochoutkám se obloukem vyhýbám :poblion: :poblion: U každé čokolády koukám na složení a preferuju spíše ty 70% ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
1.12.13 14:54

Pochoutky nejím, nekupuji, nedostávám
a kdo tu nejí čokoládu tak ke mně :jazyk:.

• Citovat
  • Upravit
31291
1.12.13 14:57

Taky mi nejde až tak o značku, ale prostě koukám na složení, co je pochoutka, nebo to má 50% škrobu a milion umělotin, tak to se snažím nekupovat a nejíst. Naštěstí u nás v rodině není moc zvykem dávat nějaké „hnusy“. Buď si řekneme, co chceme, nebo se s námi babičky domluví, zda to, co chtějí koupit je ok.
Nyní jsem třeba zahlásila, ať neblázní z Mikuláše - adventní kalendář jsem koupila, jednoho čokoládového mikuláše taky, takže ať nadělí spíš ovoce ;)

Naštěstí v tomhle mám celkem rozumné babičky i prababičku a „čokoládové pochoutky“ nekupují ani nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
1.12.13 15:04

Celá rodina každý rok obdaruje moje děti výbornýma čokoládama, všem říkám, at raději holce koupí ovoce.Ona ho miluje a kluk je jogurtový. Jednou mi to bylo líto vyhodit a snažila jsem se to rozpustit na buchtu ani to nešlo. Ted vyhazuji. Nemusím mít značku, ale koukám na složení, opravdu se to nedá jíst. Moje neteř jednou snědla figurku a pozvracela se z toho, a to jako skoro dospělá tak co to asi je???, :nevim: Raději jednu pořádnou čoko, než baliček hnusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
1.12.13 15:06

Zrovna mlsám mátovou Lindt, to je tááák dobrý :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.12.13 15:09

Manzel sni vsechno.:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
1.12.13 15:12

Čokoláda za 10,– je podezřelá na první pohled, na druhý na to ani nekoukám. Já mám ráda Milku i Lindt. Lindt je sice drahá, ale ta moje kostička týdně se do rozpočtu vejde. Manžel má rád Studentskou pečeť, to nezkoumám, dostává je, je mi to jedno. A jinak nic moc nedostáváme.

@avm3 Takhle naši nechápou, že má malej ukrutnou zácpu i z malýho kousku čokolády a stále mu jí dávaji. Oni pak neřeši plačící dítě s krvavým zadkem. :zed: A můžu jim to oapkovat několikrát za den. Jen se otčím, už malýmu špitaji, ať honem papá, dokud se mamka nedívá. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.12.13 15:12

Treba Zora nugatova je vyborna..:) A ted me ukamenujte… Diteti cokolady zatim nedavam vubec…ale my si na ni s manzelem vzdycky radi smlsnem..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
1.12.13 15:13

Kvalitni pro me znamena, bez chemie, takze bez ecek, bez ztuzenych tuku a ted uz dokonce jsem postoupila tak daleko, ze bez sojoveho lecitinu a pokud tam je, tak jedine bio lecitin, protoze u nej se pri vyrobe nepouzivaji neurotoxiny, ale ja jsem tak trosku extremistka a moc ctu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Missy_X
1.12.13 15:30

V rámci blížícího se Mikuláše musím podotknout, že třeba sníst hnusného mikuláše dovezeného z Polska tvořeného hnusnou obyčejnou a levnou čokoládou je prostě k zblití. Nevím jak ostatním ale mě to nechutná tudíž bych to necpala ani svému dítěti. Co se týká levnějších čokolád proč ne? To, že čokoláda není nuceně Milka, Orion,… neznamená, že není dobrá či kvalitní. Já si velice vychvaluji čokoládu z Lídlu. Je perfektní a poměrně levná, a v těhotenství jsem jí snědla opravdu kvanta. :dance:

• Citovat
  • Upravit
24798
1.12.13 15:41

@Sisinka04 Nugátovou Zoru taky mám ráda :dance:  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.12.13 15:43

Loni jsme pseudočokoládové paskvili roztavili a děti tím malovali jako prstovými barvami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.12.13 15:53

No mezi nama při posledním Dtestu slavná Lindt nedopadla bůhví jak dobre, před ní se umístila čokoláda z Lidlu. Dobra je i čokoláda z Ikei, ja naposledy dostala výbornou mléčnou čokoládu Vanutau s 44% kakaa

• Citovat
  • Upravit
Amaranthe-nepřihl.
1.12.13 15:57

Souhlas s Rachel55. Vynikající čokolády má LiveFood, Vivani a ještě celkem Ritter sport. Pardon, ale Orion a Milka jsou oproti tomu nekvalitní rychlokvašky, plné cukříku. Přečtěte si někdy kolik je tam opravdu kakaa. Tohle nejsou čokolády a ani to s čokoládou nemá nic společné. Radši méně a kvalitního, hlavně pro děti. Taky si čokoládu můžete třeba vyrobit :-) Koupit kakao, smíchat ho s kakaovým máslem a dosladit stévií, popř. přidat nadrcené oříšky atd. Dobrý je si něco načíst i o palmovým tuku, kde se bere a co to způsobuje. V podstatě je to nejhorší tuk, který do sebe můžete dostat. Bývá napsaný jako rostlinný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný