Kvalitní vitamín D

416
25.9.23 08:15

Kvalitní vitamín D

Zdravím všechny,

sluníčka ubývá, tak jsem se chtěla zeptat, jestli by mi někdo mohl doporučit kvalitní vitamin D v kapkách?

Na jaře jsem si nechala změřit hladinu a byla nízká, ačkoliv jsem v té době pravidelně užívala tablety déčka. Pak jsem narazila na farmaceutický podcast a tam mluvili o tom, že déčko je vždy lepší přijímat v tekuté formě.

Požádala jsem doktorku, jestli by nenapsala Vigantol, ale odmítla, že si máme koupit nějaký volné dostupný preparát.

Co byste doporučili (budu to brát já a děti)?

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69014
25.9.23 08:40

Fakt mne překvapuje, že ti Dr. nenapsala vigantol. Mně i mým dětem ho bez řečí píšou všichni doktoři napříč profesemi velmi ochotně. Pouze pediatrická se trochu cukala, ale to bylo v době, kdy měl velký výpadek, že to předepisuje v téhle době jenom miminkům. Ale ostatní bez řečí. Že je to lepší než ty volně prodejné, protože na rozdíl od nich je to certifikované jako léčivo a má to zaručenou hladinu vitamínu d. A krom toho, při dávkách, co máme, bychom se u volně prodejných asi nedoplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 08:50

S děckem opatrně. Kamarádka předávkovala dceru. Myslela jsem že to D nejde. Hodnoty v krvy měla vysoko nad čarou. :?

• Citovat
  • Upravit
416
25.9.23 08:53
@Anonymní píše:
S děckem opatrně. Kamarádka předávkovala dceru. Myslela jsem že to D nejde. Hodnoty v krvy měla vysoko nad čarou. :?

No já jsem měla hodnoty pod čarou, takže zrovna z předávkování strach nemám. Ale samozřejmě budeme přípravek užívat podle doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 08:55
@Katalie píše:
No já jsem měla hodnoty pod čarou, takže zrovna z předávkování strach nemám. Ale samozřejmě budeme přípravek užívat podle doporučení.

No, to ona taky :lol:.

• Citovat
  • Upravit
416
25.9.23 08:56

@ugluk Byla to právě pediatrická sestra, která mě odmítla, navíc byla i docela nepříjemná. Volala jsem kvůli tomu, takže jsem se k doktorce vůbec nedostala.

Přemýšlím, že bych zkusila zavolat i svoji lékařce, která by mohla být ochotnější na základě toho odběru, který mi vyšel špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
25.9.23 09:15

Ano, obvodacce bych normálně cinkla. Deckem samozřejmě předávkovat lze, pokud se berou dlouhodobě vysoké dávky bez konzultace s lékařem. Na druhou stranu mi velké dítě bere pod dohledem neuroložka 40 kapek týdne a ok, já beru to samé. Přes léto ne, to jsem na sluníčku, ale s podzimem nasazují, mně to předepisuje endokrinolozka, co mi ho i hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
25.9.23 09:56

Dcerka ve dvou letech dostala dávkováni 10kapek denně (protože zdr. problémy), po dvou letech se jiní lékaři zhrozili, že je to strasně moc, ale stejně byla a je do dneška pod spodni hranicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
25.9.23 13:16

Dceři dávám Déčko od značky Jamieson, jsou to nějaký medvídci. Jinak doporučuji kapky od Naturevia, jsou pro dospelaky a i pro děti a prej v nějakých testech vyšly dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
25.9.23 13:40

Taky mam nedostatek D, docela dost a zarzilo me, ze po pul roce opravdu pravidelneho uzivani 2000UI denne ve forme volne prodejnych tablet, se vubec nic nezlepsilo. Tak jsem se vratila k Vigantolu a jsem moc zvedava, jak to v prosinci vyjde. Brat dohromady s K2 a doktorka mi hlida i hodnoty vapniku.
Ten, kdo ti nechal delat testy, by ti mel logicky bez okolku napsat Vigantol :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 14:06
@Anonymní píše:
S děckem opatrně. Kamarádka předávkovala dceru. Myslela jsem že to D nejde. Hodnoty v krvy měla vysoko nad čarou. :?

Příspěvek upraven 25.09.23 v 20:32

• Citovat
  • Upravit
416
25.9.23 16:09
@Janadel píše:
Taky mam nedostatek D, docela dost a zarzilo me, ze po pul roce opravdu pravidelneho uzivani 2000UI denne ve forme volne prodejnych tablet, se vubec nic nezlepsilo. Tak jsem se vratila k Vigantolu a jsem moc zvedava, jak to v prosinci vyjde. Brat dohromady s K2 a doktorka mi hlida i hodnoty vapniku.
Ten, kdo ti nechal delat testy, by ti mel logicky bez okolku napsat Vigantol :nevim:

Byla to nějaká akce na testování zdarma ve fakultní nemocnici, takže ti nic nepředepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
25.9.23 16:19
@Katalie píše:
Byla to nějaká akce na testování zdarma ve fakultní nemocnici, takže ti nic nepředepsali.

V tom pripade bych to predala svemu praktikovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
25.9.23 17:06

Zrovna dneska jsem byla s dítětem na neurologii, v září hodnoty dečka na spodní hranici limitu. Jo, v létě jsem nekapala, dítě bylo celé dny venku… Už mám v mobilu recept na dva vigantoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
25.9.23 17:56
@Katalie píše:

Vždyť to bylo po zimě. Teď budou určitě vyšší, pokud chodis ven. Vezmi si sen tam rybí tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí