Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem to měla úplně stejně a zbavila jsem se toho až porodem. Prostě jsem pořád léčila kvesinky, 3 dny klid a mohla jsem záčít znovu. Gynekolog mi pak i říkal, že tam nemusím pokaždé s kvasinkami běhat, ať si koupím cokoli na kvasinky sama v lékárně. Že dělají léčbu na 3 dny a na týden. Tak ať si koupím 2 balení na 3dny, že jsou silnější. No pak jsem porodila a od té doby mám klid, jinak dcerku to nijak neovlivnilo
Mě trápily v prvním trimestru. Zjistila jsem, že je to po čemkoliv, co obsahuje víc cukru. Na sladké moc nejsem, ale zase když jsem něco upekla, nedej si, že jo
Takže jsem sladké úplně vyřadila, dělala si oplach z jablečného octa a postupně to odeznělo. Teď už pohoda a sladké zase můžu (24tt)
Boraxovy globule. A snaz se to vylecit uz pred porodem, jinak je ta sliznice krehka a muzes mit kvuli tomu vetsi porodni zraneni. K ty diete, jedla jsem nizkosacharidove a z vlastni zkusenosti tedy muzu rict, ze efekt na kvasinky nema.
@bobulka88 já si dala kousek koláče a do hodiny začalo peklo…ale každému pomáhá něco jiného
člověk musí zkoušet, co mu sedne
@Oneilka píše:
@bobulka88 já si dala kousek koláče a do hodiny začalo peklo…ale každému pomáhá něco jinéhočlověk musí zkoušet, co mu sedne
Nejak si nedokazu predstavit, ze se do hodiny vstreba cukr ze zaludku a navodi uzdravyho cloveka takovy prostredi, ze se ti tam do hodiny stihne namnozit candida tak, ze to vyvola zanet. Vzdyt i ta kvasinka se potrebuje namnozit… ![]()
@bobulka88 taky to moc nechápu, ale bylo to tak. Asi mám speciální odrůdu, kterou stačilo jen cukrem přikrmit a rozjela párty
Nikdy jsem na kvasinky netrpěla, setkala jsem se s tím až teď v těhotenství.
Dávej si třeba Jenamazol. A v době bezproblémové si dávej Gynocaps tablety, jsou to probiotika. To sladké fakt omez. A mýt se a převlékat kalhotky častěji.
Zdravím Potřebuji Prosím poradit jsem v 20tt těhotenství a 2 dny zpět mě začalo svědění a bolest v vagine dnes ráno mám menší bolest v podbříšku mohou to být kvasinky? A Muže to nějak vadit miminku Můj Dr.. tam není nevím jestli s tím jít do nemocnice předem děkuji za odpověď ![]()
Ahoj,
Asi tak od půlky těhotenství bojuju s kvasinkovou infekcí. Gynekolog mi vždy napíše nějaký krém, ale jakmile ho doberu tak během pár dní to mám zpátky. Nejdřív svědění, pálení a nakonec natekly pravý stydký pysk s takovými boulemi. A bolí to když stojím a chodím.
Bylo něco co Vám zabralo na delší dobu?
Gynekolog tvrdí, že to miminko neohrozí a že je to jen nepříjemné pro mě, ale přece musí být něco jak se toho zbavit.
Nebo je pak potřeba pořád vkuse na to brát nějaké léky?
Všem děkuji za Vaše zkušenosti a rady ohledně tohoto problému. Jsem už fakt bezradná. Jinak teď jsem 34.týden.