Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
vím že zde už je několik diskuzí na téma kvasinky, ale nikde jsem nenašla nic spojené s kvasinky v celém těle.
Potýkám se s častými kvasinkovými infekcemi, ale tentokrát to zašlo tak daleko, že léčba je neúčinná, a myslím, že už to mám v celém těle. Na netu jsem našla i příznaky a vše by odpovídalo. Ptala jsem se obvodní lékařky zda by mi něco mohla napsat na přeléčení celého organismu, ale ta řekla pouze že se to léčí lokálně, ale moc tomu nevěřím.
Samozřejmě jsem nastolila dietu a již to je o něco málo lepší, že tolik nesvědí ale problémy jsou neustále i přes tablety u gynekoložky, která mi předepsala clotrimazol na který kvasinky mají reagovat ze stěru…
Tak se vás ptám, má někdo zkušenosti s nějakými léky, přírodními produkty apod.?
Předem díky
Myslímsi, že bohužel ATB, ale musíš počítat s tím, že ti to vytříská kde co ![]()
Já měla taky problém s kvasinkama…zkus každý večer sníst 1-2 stroužky česneku po dobu 14ti dnů…je to velký antioxidant. Pak samozřejmě vypustit z jídelníčku sladké, alkohol…a pokud se bez něj obejdeš tak bíle pečivo. Je to ale běh na dlouhou trať ![]()
Mně pomohl na kvasinky přípravek MAXILAKT. jsou to tablety s laktobacily a jsou dobré na imunitu a obnovu střevní mikroflóry. to spolu vše souvisí. co jsme je začla brát tak mám pokoj.
Já přestala jíst sladké snažim se jíst trochu zdravě, beru probiotika a trvalo to tři měsíce než jsem se kvasinek zbavila, ale vim, že mi stačí sníst jen trochu sladkého a jsou tu zas. Ještě bys mohla vyzkoušet i něco na potporu imunity-imunoglukany nějakou tu hlívu. Chce to trpělivost-nic ti nepomůže hned.
Začala jsem s užíváním přípravku Candix, a sháním ještě kapky Fungilen. Přítel je na větvi z toho a já už taky:(
Včera jsem si zavedla canesten 1 tabletu, a teprve v pondělí zase můžu na gyndu:(
Bílé pečivo jsem vysadila, cukry pokud možno taky, a snažím se jít podle toho co jsem našla na netu ale nevím nevím. A nejhorší je, že se mi strašně ale strašně dělají lupy, až se pomalu stydím chodit ven:(
Jsem z toho celá nešťastná tak doufám, že něco konečně zabere:((
Ještě zkusím ten česnek, děkuji za radu:--)
@Zuzicekk1
Tak podavani antimykotik celkove, vetsina je v kapackach, p. o je fluconazol. A taky pisi, ze jsou dobra probiotika
@Zuzicekk1 tady je pěkný popis:
http://www.candinka.wz.cz/…ospelych.htm
já lítala na kožní kvůli rukám (hnus fialovej jak vypadaly, hrozně jsem se styděla), nakonec to skončilo na kortikoidech a ty jsem nechtěla. Kožní mi vysvětlovala, že je to ve sliznicích.
Kamarádka mi pak poradila abych si napsala o bylinkové tinktury - a ono to zabralo - nemám ruce pořádně vyléčený, jde to pomalu - už je beru přes dva měsíce. Jinak samozřejmě se snažím omezit bílé pečivo a sladký.
@florrinka no tak to mám snad polovinu věcí:-((
můžeš mi prosím třeba tady nebo do zprávy napsat více o těch bylinkových tinkturách?
Nevím za jakým lékaře zajít, jestli to mám probrat na gyndě, nebo jít na kožní nebo jak? Jak jsem psala obvodní mi řekla jen že se to léči lokálně přes gyndu, víc nic. V lékarně mi poradila že mám jít na imunologii, šla jsem tam a tam mě seřvali ře to u nich nemá co dělat. Tak já už si vážně nevím rady:-(
@Zuzicekk1 ty jo a mě kožařka posílala taky na imunologii
od čerta k ďáblu
Píšu SZ.
Prosím, jak se poznají (potvrdí) přemnožené kvasinky v těle? A co na to zabírá? Myslím léky.
Asi před rokem jsem začala mít gynekologické problémy, byly to kvasinky se kterými jsem bojovala asi půl roku. Myslela jsem že jsem se jich zbavila… Jenže mám dlouhodobě zažívací problémy (testovala jsem se kvůli tomu i na alergie na lepek a mléko
) jsem pořád unavená, a poslední dobou mě bolí klouby - furt jsem přemýšlela proč. Podle příznaků by to mohlo být všechno kvůli kvasinkám. Vím že se doporučuje omezení cukru a probiotika, potřebovala bych poradit něco účinnějšího.
Děkuji.
@Anonymní píše:
Prosím, jak se poznají (potvrdí) přemnožené kvasinky v těle? A co na to zabírá? Myslím léky.
Asi před rokem jsem začala mít gynekologické problémy, byly to kvasinky se kterými jsem bojovala asi půl roku. Myslela jsem že jsem se jich zbavila… Jenže mám dlouhodobě zažívací problémy (testovala jsem se kvůli tomu i na alergie na lepek a mléko) jsem pořád unavená, a poslední dobou mě bolí klouby - furt jsem přemýšlela proč. Podle příznaků by to mohlo být všechno kvůli kvasinkám. Vím že se doporučuje omezení cukru a probiotika, potřebovala bych poradit něco účinnějšího.
Děkuji.
Kvasinku žádný lék nepořeší natrvalo, ona se musí schovat, uskromnit a pak se zase přemnožit, jakmile budou lepší podmínky. Musí si s tím poradit tělo samo, imunita. Takže bych řešila spíš životní situaci, protože co já vím, tak kvasinky se objevují kvůli stresu, vyčerpání (fyzické i psychické), určitě toho bude víc. I časté braní antibiotik, kortikoidů, umělých hormonů narušuje imunitu a napomáhá kvasinkám.