Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Leno, tak přesně podle tohohle odkazu jsem se ho snažila vyrobit ![]()
Chleba se ti povedl ![]()
babičkám (i té mojí) nic nezbývalo, než zadělat ze čtyř surovin, ze žitné mouky a vody kvásek, přidat sůl a kmín…chléb jim vydržel 14 dní až tři týdny. Dnes takto pečou jen staromilci, ale najdou se, např. kraslický chléb, kvásek z roku 1959.. Ať se dílo daří a nezanikne v čase průmyslových pekáren.
Celozitny kvaskovy chleba
Obnovuji diskusi.
Zajima me, jestli jde upect celozitny kvaskovy chleb.
Mame oblibenou sumavu bez hneteni. Nejen pro chut, ale ja i pro jednoduchost pripravy. Jde mi hlavne o to nehneteni ![]()
Pouzivam podle receptu zitnou mouku a hladkou psenicnou, kterou obcas davam pul na pul s psenicnou chlebovou.
Chtela bych vyzkouset celozitny chleb pro segru, neji psenicnou mouku. Kdybyste mely/i osvedceny recept, rada vyzkousim ![]()
Diky!!!
@KPKristy ja pecu obcas celozitny a zadny osvedceny recept nemam, proste jen mouka, sul, kmin (obcas dalsi seminka), kvasek a voda. Manzel je vzdy nadsen, syn moc ne, protoze je hutnejsi, ale me chutna ![]()
@KPKristy Mám recept od Kackadoup, chleba je vynikající:
250 g kvasu
500 ml vody
1 lžíce medu
250 g ovesných vloček (jemných)
lžička a půl soli
50 g slunečnicových semínek
370 g žitné mouky
Smíchat, ne zbytečně moc, do formy vymazané olejem, nechat nakynout, pekla jsem 45 min. na 200°C horkovzduch.
@Ukulina, jenom se smicha a necha vykynout treba dve hodiny? Ta sumava je totiz na delsi lokte - 12hodin testo lezi, dve hodiny jeste kyne. Tohle se tak dlouho nenechava?
@KPKristy Ano, jen se smíchá, dá do formy, v té být musí. Kynutí mám napsané čtyři hodiny, ale nakynul mi asi i rychleji. Já už jsem chleba dlouho nepekla, bohužel… 12 hodin určitě čekat nemusíš.
@Ukulina, dobra, diky, urcite vyzkousim.
I tu sumavu pecu ve forme, ve sklenene zapekaci misce s vikem. Pece se tento taky priklopeny?
Ja pecu 2-3× tydne, chleba kupujeme jen v nouzi nejvyssi a obcas na chut rohliky ![]()
@KPKristy Ne, nepřiklápí se! Má kůrčičku. Povrch můžeš posypat ještě semínky. Jej, já ti to závidím, ten chleba je moc dobrý.
Já dva roky taky jen pekla i rohlíky, housky. Co jsem zpět v práci, nezvládám… ![]()
@Ukulina, ja jsem prave jeste doma, ale je mi jasny, ze s praci to moc dohromady nejde..