Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím nemáte někdo nějaký recept z kvasnic pro 2 letého prcka?
Ahoj Petuno,
co máš na mysli? Mě napadá drožďová pomazánka (recept nevím, nedělám ji, ale jistě bude v nějaké kuchařce), nebo třeba drožďové knedlíčky do polévky, jsou výborné, akorát je to na můj vkus moc patlání
, dělá je moje babička a to takto: rozpustí v kastrůlku na cibulce drožďí, do toho vsype strouhanku a vajíčko, míchá se to, až se udělá hustá hmota, z té pak koulíš malinké knedlíčky hned do polévky
. Mě to moc chutná, našim klukům taky
.
Holky jistě přidají další recepty.
Smokie
Ano, právě jsem myslela nějakoupolívku nebo tak, kterou by snědla. Zkusím ty knedlíčky, asi do vývaru, že?
Babička to dělá do zeleninový polívky, zeleninku nadrobno nastrouhá, osmaží na cibulce, zahustí a hotovo, je fakt moc dobrá
.
Smokie
Jo jo to děláme taky , a fakt je polívčička moc dobrá. Mám stejný postup, jenom zeleninu nestrouhám , ale krájím a dávám všechnu co najdu , uvařím , dám knedlíčky a trochu tenkých polévkových nudlí, fakt mňamka. Jo a kvasnicemi nešetřím, dávám jich tam docela dost. Vařím ji tak jednou týdně.
Papa Evula
Já miluju drožďovou polívku s ovesnýma vločkama. Rozpustíš na osmažené cibulce kvasnice, přidáš zeleninu ( já ji strouhám ), brambory
apod. , samozřejmě zaleješ vodou a ochutíš dle sebe . A vločky a vaříš. A pak se do toho pustím a jak to bylo ve Slavnostech sněženek. …až to všechno sežeru
. A pomazánka se dělá podobně. Cibulka, kvasnice - rozpustit - vajíčka - zamíchat, ochutíš dle sebe a nejlépe teplé podáváš s čerstvým chlebíčkem a posypeš pažitkou nebo petrželkou… A opět …až to všechno sežeru
. A ty knedlíčky jsem ještě nedělala ale brzy budou. Dík za recept.