Kvasnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
233
11.12.05 20:48

Kvasnice

Prosím nemáte někdo nějaký recept z kvasnic pro 2 letého prcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
11.12.05 22:28

Ahoj Petuno,

co máš na mysli? Mě napadá drožďová pomazánka (recept nevím, nedělám ji, ale jistě bude v nějaké kuchařce), nebo třeba drožďové knedlíčky do polévky, jsou výborné, akorát je to na můj vkus moc patlání :lol: , dělá je moje babička a to takto: rozpustí v kastrůlku na cibulce drožďí, do toho vsype strouhanku a vajíčko, míchá se to, až se udělá hustá hmota, z té pak koulíš malinké knedlíčky hned do polévky :D . Mě to moc chutná, našim klukům taky :wink: .
Holky jistě přidají další recepty.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.12.05 08:46

Kvasnice

Ano, právě jsem myslela nějakoupolívku nebo tak, kterou by snědla. Zkusím ty knedlíčky, asi do vývaru, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
12.12.05 10:21

Babička to dělá do zeleninový polívky, zeleninku nadrobno nastrouhá, osmaží na cibulce, zahustí a hotovo, je fakt moc dobrá :D .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.12.05 10:55

Jo jo to děláme taky , a fakt je polívčička moc dobrá. Mám stejný postup, jenom zeleninu nestrouhám , ale krájím a dávám všechnu co najdu , uvařím , dám knedlíčky a trochu tenkých polévkových nudlí, fakt mňamka. Jo a kvasnicemi nešetřím, dávám jich tam docela dost. Vařím ji tak jednou týdně.

Papa Evula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
12.12.05 14:46

Já miluju drožďovou polívku s ovesnýma vločkama. Rozpustíš na osmažené cibulce kvasnice, přidáš zeleninu ( já ji strouhám ), brambory
apod. , samozřejmě zaleješ vodou a ochutíš dle sebe . A vločky a vaříš. A pak se do toho pustím a jak to bylo ve Slavnostech sněženek. …až to všechno sežeru :oops: . A pomazánka se dělá podobně. Cibulka, kvasnice - rozpustit - vajíčka - zamíchat, ochutíš dle sebe a nejlépe teplé podáváš s čerstvým chlebíčkem a posypeš pažitkou nebo petrželkou… A opět …až to všechno sežeru :lol: . A ty knedlíčky jsem ještě nedělala ale brzy budou. Dík za recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí