Kyčle - balit jen na noc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4823
23.8.10 12:00

My jsme mely siroke baleni od porodnice do cca 4mesicu. A Ericka se naucila otacet na brisko ve trech mesicich i s tema plinama navic.
Mozna ji to bude par dni vadit, kdyz neni zvykla, ale brzicko se prizpusobi a nauci se hybat i v tom sirokem baleni! Jako mamy prozivame takovahle „trapeni“ daleko hur nez deticky :wink:
Drzim palec, at mate kyclicky co nejdriv OK!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.8.10 12:30

SUHLASIM s Bohunkou. Najdolezitejsie je zdravie mimi! Pride mi, snad sa neurazis, ze nechces davat siroke balenie kvoli ludom, co by na to povedali a pod. Ja davam malemu len latkove plienky (teda 90%) a ze mal v nich ako mimi prdelku ako mravec :lol: Po prve, nikdy sa ma nikto nepytal, preco ma velku plienku a po druhe, keby sa opytal, tak mu to vysvetlim. A co sa tyka otacania na brusko a pod. Nemal s tym ziaden problem s plienkou, ci bez plienky. Kazdopadne prajem, nech su kycle cim skor OK.

BohunkaP píše:
Petra8a píše:
Jenže to bych jí balila od 4 měsíců až do 7 a už teď dělala první pokusy s otáčením. Ikdyž jí to zatím nejde. A s těma plenama navíc se ani nehne.
Co má přednost? Otáčet se co nejdřív nebo zdravé kyčle za cenu pohybového omezení? Pro mne by volba byla jasná… :wink: Pohybový vývoj dožene… správný vývoj kyčlí ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
23.8.10 12:44
Petra8a píše:
BohunkaP píše:
Petra8a píše:
Jenže to bych jí balila od 4 měsíců až do 7 a už teď dělala první pokusy s otáčením. Ikdyž jí to zatím nejde. A s těma plenama navíc se ani nehne.
Co má přednost? Otáčet se co nejdřív nebo zdravé kyčle za cenu pohybového omezení? Pro mne by volba byla jasná… :wink: Pohybový vývoj dožene… správný vývoj kyčlí ne.
Když ono je to těžký. Taky chci, aby měla zdravé kyčle. Ale zase na rehabilitaci nás furt honí, když už se zpozdí o týden proti tabulkám. :roll:

No tak ať Vás honí… aspoň víš, že pro ni děláš, co můžeš. Cvičení jí neublíží, posílí si svaly… ono těm dětem to opravdu nevadí tolik, jak si myslíš… ale i kdyby nakrásně vadilo, tak se to holt musí vydržet. Co kdyby musela mít třeba sádru na noze nebo cokoli? Jsou mnohem horší věci než lehce zpožděný motorický vývoj kvůli pár měsícům balení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
23.8.10 13:27
BohunkaP píše:
Petra8a píše:
BohunkaP píše:
Petra8a píše:
Když ono je to těžký. Taky chci, aby měla zdravé kyčle. Ale zase na rehabilitaci nás furt honí, když už se zpozdí o týden proti tabulkám. :roll:
No tak ať Vás honí… aspoň víš, že pro ni děláš, co můžeš. Cvičení jí neublíží, posílí si svaly… ono těm dětem to opravdu nevadí tolik, jak si myslíš… ale i kdyby nakrásně vadilo, tak se to holt musí vydržet. Co kdyby musela mít třeba sádru na noze nebo cokoli? Jsou mnohem horší věci než lehce zpožděný motorický vývoj kvůli pár měsícům balení…

Jo, jo, máš pravdu. Když mě jí jenom najednou bylo tak strašně líto, když jsem ji viděla tak vycpanou a nepohyblivou. A navíc když s ní cvičím a nechám ji chvilku úplně bez plíny, tak to by se mohla zbláznit radostí a kope jak šílená. Ale je fakt, že co jsou 3 měsíce proti celému životu s bolavou kyčlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
23.8.10 14:05
Petra8a píše:
je fakt, že co jsou 3 měsíce proti celému životu s bolavou kyčlí.

No vidíš… :palec: :palec: Ono to rychle uteče -počkej za rok, až kolem Tebe bude lítat, tak se tomu zasměješ… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.8.10 19:11

Přidám svojí trochou do mlýna…taky jsme balili na široko a malá se i tak otáčela od tří měsíců sama. Taky jsem jí často cvičila, bez plínky, ale na bříšku byla i s plínama. Stojí to za to nechávat to celý den,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
23.8.10 19:15

Zdraví mimča je nejdůležitější, my máme taky široké balení, od dvou týdnů Elišky. Taky jsem to obrečela, bylo mi jí hrozně líto, když jsem ji tak viděla, spoustu věcí, které jsem pro ni měla nakoupené vůbec neobleče skrz to balení, ale balíme každý den, na 24 hodin a malá si zvykla. První dva dny poplakávala a hledala si pozici, protože spinkávala na boku, ale zvykla si a kope nožičkama a mrská sebou i v tom balení, budou jí dva měsíce a to půjdem na kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli se to zlepšilo. Raději to teď vydržíme, než abych si pak vyčítala, že kvůli tomu, že to blbě vypadá nebo ji neobleču do krásných věciček, by pak měla napořád mít problémy s nožičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
24.8.10 07:58
Petra8a píše:
Taky si říkám, že dřív jsme měli látkovky všichni a děti se otáčely a lezly v pohodě. Ale prostě když jí najednou vidím takhle obalenou, že vypadá jak cibule, tak je mi z toho ouvej. A nedvedu si představit, že by v tom mohla udělat jakýkoli pohyb.

Petro - ale to je vážně o zvyku :wink: Já mám obě děti v látkových plínách od porodnice po nočník a jsem na ten jejich ferdomrevenčí zadeček tak zvyklá, že se mi opravdu NELÍBÍ děti v jednorázovkách, které žádný zadeček nemají :lol: Takže se vykašli na své pocity, ty o pohodlí dítka nevypovídají nic.
A ještě k těm pohybům - Voja (starší) byl i s látkovkama „tabulkový“, Šárka byla mírně opožděná, ale u ní to rozhodně není látkovýma plínama, ale celkově až moc klidnou povahou 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
24.8.10 16:53

Ještě jsem se chtěla zeptat - plenu v širokém balení na třetiny nebo na čtvrtiny? Mě řekli jenom dávejte 2. I když mám doma dvoje pleny a každé jsou trošku jinak velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
24.8.10 16:58

A hlavně jsem vám všem chtěla poděkovat za příspěvky. Nejvíc mě uklidnilo, že děti zvládají pohyb i tak. A hlavně zdraví je přednější, takže začínáme balit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí