Kyčle - peřinka vs. dvě pleny

1561
20.10.11 20:41

Kyčle

Ahoj holky, jsem tu nová, máte některá zkušenosti na kontrole kyčlí dětiček jestli je třeba s označením ultrazvuku 2A+, 2A- nosit peřinku. Ortoped nám ji dal, ale dětská doktorka říkala ať dáváme radši dvě pleny látkové a že je to nastejno jako ta peřinka. Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
737
20.10.11 20:59

Ahoj.. No my měly nejdříve široké balení (3 plenky), ale po čtyřech týdnech jsme dostaly dečku, jak říkáš peřinku :-), protože ty plenky byly nedostatečný a já bych tedy radila řid se ortopedem a ne dětskou doktorkou… oni ty následky pak zato nestojí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
20.10.11 21:01

a nevim, co tedy za dečku máte vy, ale naší malé to ty nožičky drží a roztahuje mnohem lépe než plenky.. je to mnohem pevnější a navíc z plenek se vymrskala :-D jak sebou pořád šije..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
20.10.11 21:06

jiřinko a jaké jste měli označení těch kyčlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
20.10.11 21:06

no, není to to samé. my vyfasovali peřinku v 10ti týdnech po změně lékaře. taky měl syn 2a-. byl vcelku veliký a silný, ze širokého balení si udělal kus hadru, prostě ty nohy stejně dal k sobě, plíny mu sjížděly až ke kolenům, takže jsem akorát nadávala. peřinka se nasadí raz dva a opravdu drží. nám bohužel nepomohla, ale spíše jsme byli výjimka. měl ji dva měsíce, po dvou měsících jsme přešli na třmínky a byť to zní divně, ty jsou mnohem lepší, dítě se v nich nepotí a je mobilnější. po dalších dvou měsícících s třmínky má kyčle ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
20.10.11 21:28

My tam takové označení nemáme, koukám na zprávu z nemocnice.

My dečku máme protože nemáme dovyvinuté jedno jadérko..
ale fakt, dečku dávej.. viděla jsi, jak pak lidi, kteří nemají kyčle v pořádku chodí? Je to hrůza, dříve se to tak neřešilo a někteří lidi jsou mrzáci :cry:

elisa: a já myslela že ty třmínky jsou horší a bojim se jich .. jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
20.10.11 21:29

My jsme měli 1a a 1b a tu peřinku jsme dostali taky. Dětská sice říkala, že je to zbytečný, ale já jí poctivě dávala ve dne v noci. A teď, ve třech měsících je nález perfektní. Sice ji máme ještě na noc, ale pořád lepší dát peřinku než aby se to zhoršilo a musela jsem malý dávat třmínky. Takže já doporučuju určitě dávat, je to sice otrava, ale dá se to vydržet. Z plen se vykope, peřinka je o hodně pevnější. :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
20.10.11 21:33

A co kalhotky Marwel, Natálka se narodila předčasně a je malinká, sice nabýrá krásně, ale ta peřinka je větší než ona, tak jestli by nebyli lipší ty kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
21.10.11 08:25

já si to taky myslela, že jsou třmínky horší. ale ne. jediná nevýhoda oproti peřince je, že trvá, než se oblečou. takže přebalování zabere více času. ale my bohužel měli peřinku v největších vedrech, takže kubík byl zabalený navíc v molitanu. byl úplně uvařený. a mohl ležet jen jako placka. v třmínkách nebyl žádný problém, normálně se přetáčel na břicho. trošku oříšek v peřince i třmínkách je oblíkání.

nejdříve jsem to ořvala, ale když jsme si třmínky byli vyfasovat na bulovce na dětské ortopedii, viděli jsme tam takové případy, že jsem musela uznat, že třmínky jsou prd. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
21.10.11 12:32

Naše malá měla taky peřinku od šesti týdnů(nedorostlá stříška a bez jadýrka,když jí to ortoped nasadil chtělo se mi brečet a ptala jsem se jestli by právě nestačilo jen to široké balení z plenek,ale on řekl,že to se dává jen těm úplně malinkým miminkům které tu plenku nepřemůžou ale ona už by ji prý nožičkama přemohla,a to měl pravdu,když jsem peřinku prala,dala jsem malé alespoň široké balení ale bylo to úplně k ničemu,nožičky měla za chvilku skoro u sebe a bylo to úplně bez efektu.V pěti měsících už jsme ji měly jen na noc a v půl roce konečně KONEC tomu trápení,přeju Vám aby jste měli kyčle co nejdřív pořádku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
21.10.11 17:57

Ake Natálka malinká je takže s plenkama nikam nehne. já bych jí tu peřinku dávala, ale ona je skoro větší ta peřinka než ona. je to fakt malý prdítko. kdyby se dělaly aspoň menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
21.10.11 21:37

No jak chceš, je to tvé dítko, ale věř, že je v tom moc velikej rozdíl a ortoped ví, co má a nemá dát. Jestli jí je to veliký, zajdi na ortopedii a domluv se s nima, dělají různé rozměry, nebo jak holky zmiňovaly je tady možnost těch kalhotek. Nevim, s těma zkušenost nemám. Ale jestli je dávat nechceš, je to tvé rozhodnutí, naše názory sis přečetla a jak říkám, je to tvé dítě a tvé rozhodnutí a asi nemá cenu to tady řešit. My už ti asi více neporadíme. Promiň za upřimnost, ale nevim, co víc chceš slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
22.10.11 14:51

Já už jí ty ortopedické kalhotky koupila. Ale zajdu na ortopedii se zeptat co a jak.
U nás je pouze jedna a tam moc ochotní nebyli, tak to zkusím třeba s jinou doktorkou na ortopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
22.10.11 16:41

Ahoj, my měli IIB a dvě pleny + jednorázovka na 23h denně po dobu 5ti týdnů. Teď má ještě na dva měsíce cca dvě pleny na noc. Každopádně pediatrička říkala že široké balení je zastaralé a že je lepší cvičení.. já se držím širokého balení a zatím se to jen zlepšuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
22.10.11 17:09

Aishenko, my máme IIA+ a IIA- a dal nám rovnou tu dečku. Tak to má asi každý pediatr jiné. Ale na radu doktorky dáváme široké balení plen a teď jsem si koupila Martínkovy ortopedické kalhotky, je to to stejné jako Marwel. Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí