Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pekny den preji,od kamaradky jsem si pujcila knizku nezna naruc rodicu a ted koupila i rozvijej se detatko od stejne autorky p.Kiedronova…
V porodnici nas moc neucili,jak manipulovat s minkem,vlastne mam pocit,ze jsem dostala takovy hodne maly rychlokurz
,takze jsem na vse nejak prichazela sama,s pomoci kamaradek,rodiny…
Manipulaci s Maxem jsem se snazila delat nejlepe jak jsem mohla,podpirat hlavicku ,ale po shlednuti techto knizek jsem prisla na to,ze spoustu veci delam spatne a ze treba mi i byly spatne ukazane,tak jsem z toho trosku rozladena
![]()
Tak se ptam,jak to mate vy????Chodili jste na nejaky kurz a nebo chovate,nosite jak vam instinkt radi,jak vyhovuje vam ci miminkum nehlede na doporucovane polohy,pozice..a nebo jak jste co v okoli okoukaly?
Treba zminovane odbrkavani vzprimene poloze na hrudi,zvedani z kocarku,postylky,podlozky nabalenim…delate a nebo jak praktikujete??
Maly si odbrkne nejlepe na hrudi za chuze
,na tygrika minimalne..co u vas?
a jake jsou oblibene polohy???
Mozna nudne tema,nezajimave,nevim,ale me zajima velice a snad nebudu sama
Zdravi Radka ![]()
Měla jsem to podobně jako ty, já se dozvěděla až na rehabilitaci jakých se dopouštím chyb ![]()
Malýmu byly v tý době 2m, tak snad jsem to napravila a zatim na něm žádný následky nepozoruju
(je mu 10m)
Já se řídím jenom instinktem,
takže asi dělám spoustu věcí špatně. ![]()
ahoj, já jen několikrát viděla video ke knížce - děti jsem nosila v klubíčku a zvedala je nabalením - chválil mne za to pediatr i později fyzioterapeutka na rehabilitaci - správná manipulace je důležitá, obzvlášť u dětí co nemají přímo tabulkový vývoj
maličko nám to ukazovali na těhu kurzu a trošku i v porodnici - ale to jen tak letem světem
neboj za pár dní to budeš mít v ruce - důležité prostě je aby se nazakláněli, aby byli v náručí stočení podobně jako když jsou v autosedačce…
za pár dnů taky bude imminko pevnější a půjde s ním manipulovat líp
okolí možná bude divně koukat, ale nevšímej si toho, je to pro dítě dobré…
Tak s toho mám strach.Až se mi mimi narodí,tak doufám,že se mi nastartuje maminkovský instinkt:-) a budu dělat vše automaticky.
nám teda v porodnici ukázali jen koupání a přebalování, ale nějaké krkání, chováni, zvedání ani náhodou. Všechno dělám tak nějak instinktivně, dr nic nenamítala a žádné neblahé „následky“ mého zacházení jsem zatím nezjistila
Myslím, že maminky, co nečtou knihy, diskuze na netu a rady v časopisech stejně svému miminku neublíží.. Prostě podle mě je většina o instinktu ![]()
ps: naše malá si jinak než ve svislé poloze s hlavičkou v úrovni mého ramene nekrkne ![]()
no treba malej si brkne nejlepe ve svisle poloze
,tak to by me p. Kiedronova nepochvalila,ale co nadelam,snazim se tuhle polohu zaujimat jen nezbytne dlouhou dobu…
takze se ted ucime jak s malym
a priju si jak kopyto blby…
ale kdyz me videla mamka,jake jsou polohy s miminkem,tak docela koukala
pry jestli pri tygrikovi ho neboli brisko a jak videla prehmat z klubicka do nej,tak myslela,ze maleho poustim anbeo mi pada,se uplne lekla
a babicka kdyz videla tygrika,tak tchyni volala,jesltli to pry videla tak nosit nemluvne a jestli nekazim zada,si pak vyberte ![]()
to jen tak na odlehceni ![]()
eVerča píše:
nám teda v porodnici ukázali jen koupání a přebalování, ale nějaké krkání, chováni, zvedání ani náhodou. Všechno dělám tak nějak instinktivně, dr nic nenamítala a žádné neblahé „následky“ mého zacházení jsem zatím nezjistilaMyslím, že maminky, co nečtou knihy, diskuze na netu a rady v časopisech stejně svému miminku neublíží.. Prostě podle mě je většina o instinktu
ps: naše malá si jinak než ve svislé poloze s hlavičkou v úrovni mého ramene nekrkne
jojo,v porodnicvi ukazala rychlokurz,ale nejak v porodce jsem neresila,kdyz neco jsem nevedela,tak stacilo zaklepat na sesternu,ale pak doma se me zmocnila panika,nemela jsem kam zaklepat,tak hop do vody a plavej ![]()
levmah28 píše:
Tak s toho mám strach.Až se mi mimi narodí,tak doufám,že se mi nastartuje maminkovský instinkt:-) a budu dělat vše automaticky.
ono se rika,ze sestinedeli je nejhorsi a je pravda pravdouci…pak se vse uklidni,s miminkem si zvyknete a nebudes tak vyjukana…
kostickaa píše:
ahoj, já jen několikrát viděla video ke knížce - děti jsem nosila v klubíčku a zvedala je nabalením - chválil mne za to pediatr i později fyzioterapeutka na rehabilitaci - správná manipulace je důležitá, obzvlášť u dětí co nemají přímo tabulkový vývoj
maličko nám to ukazovali na těhu kurzu a trošku i v porodnici - ale to jen tak letem světemneboj za pár dní to budeš mít v ruce - důležité prostě je aby se nazakláněli, aby byli v náručí stočení podobně jako když jsou v autosedačce…
za pár dnů taky bude imminko pevnější a půjde s ním manipulovat líp
okolí možná bude divně koukat, ale nevšímej si toho, je to pro dítě dobré…
s tou zprimenou polohou,ja mam velka prsa,tak kdyz maleho privinu na sebe na odbrknuti,tak je tam pres prsa jak bobek stoceny
se mu blbe lezi i na srdicku…u pritele chrape a u me ne,ale ja si prsa nehodim na zada
![]()
eVerča píše:
nám teda v porodnici ukázali jen koupání a přebalování, ale nějaké krkání, chováni, zvedání ani náhodou. Všechno dělám tak nějak instinktivně, dr nic nenamítala a žádné neblahé „následky“ mého zacházení jsem zatím nezjistilaMyslím, že maminky, co nečtou knihy, diskuze na netu a rady v časopisech stejně svému miminku neublíží.. Prostě podle mě je většina o instinktu
Nemyslím si, že neznalé maminky svým dětem takhle ubližují, ale určitě je to lepší dělat správně.
Malej měl predilekci (hlavu otáčel na jednu stranu) ne teda mým špatným zacházením
měl to už z břicha, no a na rehabilitaci mě naučila jak ho nosit a manipulovat s ním, s ohledem na tu predilekci a jen tou manipulací se to spravilo ![]()
Takže to určitě význam má ![]()
U prvního mi neukázali v podstatě nic, takže hned do porodnice jsem si nechala přinést něžnou náruč rodičů a snažila jsem se držet prcka podle ní
Ale u prvního jsem nosila ze začátku jen v zavinovačce, dokud nedržel sám hlavičku, měla jsem hroznej respekt.
U druhýho už to beru částečně podle té knížky, ale spíš jak to cítím… Prckovi se hodně líbí v poloze na klokánka, tygřík mu nesedí už… A v klubíčku sem tam… ![]()
knihu jsem četla, ale už teď z ní vím kulový - mimi teprv čekám, takže jsem u toho nezkoušela, nicméně chci to zkusit.
co se instinktu týče- ten by mi velel mu držet hlavičku, vše dělat opatrně a jemně, ale že se nesmí svislá poloha by mě nenapadlo a jak dítě do náruče nabalit taky ne, takže podle mě to fakt instinkt nezachrání
V porodnici nas take ucili jen kojit a koupat. Zvedani, chovani anebo krkani vubec.
V tehu jsem na netu nasla video ke knizce Nezna naruc rodicu, tak jsem ho zhledla a snazila se tim ridit.
Maly mi na tygra krkal krasne. Ted uz mi z tygra vyrostl, a tak jsem zkousela krkani na rameni - vubec nechapu, co na tom vsichni vidi. Maly mi tak prijde neskutecne tezky. Odrihne si sice rychle a rozhled se mu libi, ale uz jsem s tim prestala. Nechavam ho ted odrihnout si na zemi vleze na brisku.
S nabalovanim jsem zacala dost pozde, moc nam ale pomohlo v nacviku na pretaceni na brisko.
Asi v te spravne manipulaci neco urcite bude ![]()
ja si rikala
v tehu,ze to tak tezke manipulovat s mimnkem neni a vse kolem,ze krmit-vytahnu prso,miminko se naji za 10minut a pohoda…jak ja se pomalu modlila,at uz mam maleho z briska v naruci ![]()
no jo a realita je uplne jina
![]()
po prijezdu domu jsem byla ze vseho tak vyklepana,ze jsem myslela,ze to nezvladnu,prso vytahnout nestacilo,proste byla jsem uvedena do reality
a pak si jen tak vzpominala,jaka pohoda byla,jak v tom brisku byl
no jo no
![]()