Manipulace s miminkem

7213
20.10.11 15:43

manipulace s miminkem

Pekny den preji,od kamaradky jsem si pujcila knizku nezna naruc rodicu a ted koupila i rozvijej se detatko od stejne autorky p.Kiedronova…

V porodnici nas moc neucili,jak manipulovat s minkem,vlastne mam pocit,ze jsem dostala takovy hodne maly rychlokurz :mrgreen: ,takze jsem na vse nejak prichazela sama,s pomoci kamaradek,rodiny…

Manipulaci s Maxem jsem se snazila delat nejlepe jak jsem mohla,podpirat hlavicku ,ale po shlednuti techto knizek jsem prisla na to,ze spoustu veci delam spatne a ze treba mi i byly spatne ukazane,tak jsem z toho trosku rozladena :roll: :-?

Tak se ptam,jak to mate vy????Chodili jste na nejaky kurz a nebo chovate,nosite jak vam instinkt radi,jak vyhovuje vam ci miminkum nehlede na doporucovane polohy,pozice..a nebo jak jste co v okoli okoukaly?

Treba zminovane odbrkavani vzprimene poloze na hrudi,zvedani z kocarku,postylky,podlozky nabalenim…delate a nebo jak praktikujete??

Maly si odbrkne nejlepe na hrudi za chuze :-? ,na tygrika minimalne..co u vas?

a jake jsou oblibene polohy???

Mozna nudne tema,nezajimave,nevim,ale me zajima velice a snad nebudu sama

Zdravi Radka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
20.10.11 15:50

Měla jsem to podobně jako ty, já se dozvěděla až na rehabilitaci jakých se dopouštím chyb 8-o
Malýmu byly v tý době 2m, tak snad jsem to napravila a zatim na něm žádný následky nepozoruju :lol: (je mu 10m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
20.10.11 15:54

Já se řídím jenom instinktem, :mrgreen: takže asi dělám spoustu věcí špatně. :think:

• Citovat
  • Upravit
6051
20.10.11 15:55

ahoj, já jen několikrát viděla video ke knížce - děti jsem nosila v klubíčku a zvedala je nabalením - chválil mne za to pediatr i později fyzioterapeutka na rehabilitaci - správná manipulace je důležitá, obzvlášť u dětí co nemají přímo tabulkový vývoj
maličko nám to ukazovali na těhu kurzu a trošku i v porodnici - ale to jen tak letem světem

neboj za pár dní to budeš mít v ruce - důležité prostě je aby se nazakláněli, aby byli v náručí stočení podobně jako když jsou v autosedačce…
za pár dnů taky bude imminko pevnější a půjde s ním manipulovat líp
okolí možná bude divně koukat, ale nevšímej si toho, je to pro dítě dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
20.10.11 15:55

Tak s toho mám strach.Až se mi mimi narodí,tak doufám,že se mi nastartuje maminkovský instinkt:-) a budu dělat vše automaticky.

• Citovat
  • Upravit
1626
20.10.11 16:00

nám teda v porodnici ukázali jen koupání a přebalování, ale nějaké krkání, chováni, zvedání ani náhodou. Všechno dělám tak nějak instinktivně, dr nic nenamítala a žádné neblahé „následky“ mého zacházení jsem zatím nezjistila :mrgreen: Myslím, že maminky, co nečtou knihy, diskuze na netu a rady v časopisech stejně svému miminku neublíží.. Prostě podle mě je většina o instinktu :nevim:
ps: naše malá si jinak než ve svislé poloze s hlavičkou v úrovni mého ramene nekrkne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
20.10.11 16:10

no treba malej si brkne nejlepe ve svisle poloze :zed: ,tak to by me p. Kiedronova nepochvalila,ale co nadelam,snazim se tuhle polohu zaujimat jen nezbytne dlouhou dobu…

takze se ted ucime jak s malym :mrgreen: :mrgreen: a priju si jak kopyto blby…

ale kdyz me videla mamka,jake jsou polohy s miminkem,tak docela koukala :mrgreen: pry jestli pri tygrikovi ho neboli brisko a jak videla prehmat z klubicka do nej,tak myslela,ze maleho poustim anbeo mi pada,se uplne lekla :mrgreen: a babicka kdyz videla tygrika,tak tchyni volala,jesltli to pry videla tak nosit nemluvne a jestli nekazim zada,si pak vyberte :lol:

to jen tak na odlehceni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
20.10.11 16:12
eVerča píše:
nám teda v porodnici ukázali jen koupání a přebalování, ale nějaké krkání, chováni, zvedání ani náhodou. Všechno dělám tak nějak instinktivně, dr nic nenamítala a žádné neblahé „následky“ mého zacházení jsem zatím nezjistila :mrgreen: Myslím, že maminky, co nečtou knihy, diskuze na netu a rady v časopisech stejně svému miminku neublíží.. Prostě podle mě je většina o instinktu :nevim:
ps: naše malá si jinak než ve svislé poloze s hlavičkou v úrovni mého ramene nekrkne :think:

jojo,v porodnicvi ukazala rychlokurz,ale nejak v porodce jsem neresila,kdyz neco jsem nevedela,tak stacilo zaklepat na sesternu,ale pak doma se me zmocnila panika,nemela jsem kam zaklepat,tak hop do vody a plavej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
20.10.11 16:14
levmah28 píše:
Tak s toho mám strach.Až se mi mimi narodí,tak doufám,že se mi nastartuje maminkovský instinkt:-) a budu dělat vše automaticky.

ono se rika,ze sestinedeli je nejhorsi a je pravda pravdouci…pak se vse uklidni,s miminkem si zvyknete a nebudes tak vyjukana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
20.10.11 16:17
kostickaa píše:
ahoj, já jen několikrát viděla video ke knížce - děti jsem nosila v klubíčku a zvedala je nabalením - chválil mne za to pediatr i později fyzioterapeutka na rehabilitaci - správná manipulace je důležitá, obzvlášť u dětí co nemají přímo tabulkový vývoj
maličko nám to ukazovali na těhu kurzu a trošku i v porodnici - ale to jen tak letem světemneboj za pár dní to budeš mít v ruce - důležité prostě je aby se nazakláněli, aby byli v náručí stočení podobně jako když jsou v autosedačce…
za pár dnů taky bude imminko pevnější a půjde s ním manipulovat líp
okolí možná bude divně koukat, ale nevšímej si toho, je to pro dítě dobré…

s tou zprimenou polohou,ja mam velka prsa,tak kdyz maleho privinu na sebe na odbrknuti,tak je tam pres prsa jak bobek stoceny :nevim: se mu blbe lezi i na srdicku…u pritele chrape a u me ne,ale ja si prsa nehodim na zada :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.10.11 16:17
eVerča píše:
nám teda v porodnici ukázali jen koupání a přebalování, ale nějaké krkání, chováni, zvedání ani náhodou. Všechno dělám tak nějak instinktivně, dr nic nenamítala a žádné neblahé „následky“ mého zacházení jsem zatím nezjistila :mrgreen: Myslím, že maminky, co nečtou knihy, diskuze na netu a rady v časopisech stejně svému miminku neublíží.. Prostě podle mě je většina o instinktu :nevim:

Nemyslím si, že neznalé maminky svým dětem takhle ubližují, ale určitě je to lepší dělat správně.
Malej měl predilekci (hlavu otáčel na jednu stranu) ne teda mým špatným zacházením :wink: měl to už z břicha, no a na rehabilitaci mě naučila jak ho nosit a manipulovat s ním, s ohledem na tu predilekci a jen tou manipulací se to spravilo :kytka:
Takže to určitě význam má :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.10.11 16:21

U prvního mi neukázali v podstatě nic, takže hned do porodnice jsem si nechala přinést něžnou náruč rodičů a snažila jsem se držet prcka podle ní :-) Ale u prvního jsem nosila ze začátku jen v zavinovačce, dokud nedržel sám hlavičku, měla jsem hroznej respekt.

U druhýho už to beru částečně podle té knížky, ale spíš jak to cítím… Prckovi se hodně líbí v poloze na klokánka, tygřík mu nesedí už… A v klubíčku sem tam… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
20.10.11 16:26

knihu jsem četla, ale už teď z ní vím kulový - mimi teprv čekám, takže jsem u toho nezkoušela, nicméně chci to zkusit.

co se instinktu týče- ten by mi velel mu držet hlavičku, vše dělat opatrně a jemně, ale že se nesmí svislá poloha by mě nenapadlo a jak dítě do náruče nabalit taky ne, takže podle mě to fakt instinkt nezachrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
20.10.11 16:35

V porodnici nas take ucili jen kojit a koupat. Zvedani, chovani anebo krkani vubec.
V tehu jsem na netu nasla video ke knizce Nezna naruc rodicu, tak jsem ho zhledla a snazila se tim ridit.
Maly mi na tygra krkal krasne. Ted uz mi z tygra vyrostl, a tak jsem zkousela krkani na rameni - vubec nechapu, co na tom vsichni vidi. Maly mi tak prijde neskutecne tezky. Odrihne si sice rychle a rozhled se mu libi, ale uz jsem s tim prestala. Nechavam ho ted odrihnout si na zemi vleze na brisku.
S nabalovanim jsem zacala dost pozde, moc nam ale pomohlo v nacviku na pretaceni na brisko.
Asi v te spravne manipulaci neco urcite bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
20.10.11 17:22

ja si rikala :zed: :zed: v tehu,ze to tak tezke manipulovat s mimnkem neni a vse kolem,ze krmit-vytahnu prso,miminko se naji za 10minut a pohoda…jak ja se pomalu modlila,at uz mam maleho z briska v naruci :mrgreen:

no jo a realita je uplne jina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

po prijezdu domu jsem byla ze vseho tak vyklepana,ze jsem myslela,ze to nezvladnu,prso vytahnout nestacilo,proste byla jsem uvedena do reality :mrgreen: a pak si jen tak vzpominala,jaka pohoda byla,jak v tom brisku byl :mrgreen: no jo no :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí