Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. Prosím o radu.
Synovi je 9,5 měsíce a máme 4 zoubky (2 dole a 2 nahoře). Už asi týden se stává, že najednou začne zničehonic řvát a dává si ručičky do pusinky a kouše je. Myslím si, že jsou to zuby. Ale je mi divné, že když mu rostly ty čtyři zuby, tak jsme o tom ani nevěděli. V noci se i častěji budí. Mohou to být třeba stoličky? Dnes jsem ho třeba koupala, položila na přebalovák a najednou začal řvát a dávat si ty ručičky do pusinky, pak jsem mu dala ještě mlíčko a to přestal. Pak mě tedy napadlo, jestli řve, protože má hlad. Co myslíte?
Ahojky, pokud nebrečel u těch prvních 4 zubů, tak to neznamená, že ostatní zuby ho bolet nebudou, takže bych to na ně viděla. A mlíčko mu možná pomůže, že ho to bolí míň
a nebo se jím ukonejší ![]()
ahoj, u nás se takto projevovaly zuby, ale bylo to u prvních, teď teda když něco leze, tak ručičky kouše, ale už je to bez řevu.
já prej řvala až od pátýho zubu dál
Zkus mu namazat dásničky „calgelem“ ten pomáhá. A když bude řvát dál, má hlad ![]()
evcav píše:
Ahojky, pokud nebrečel u těch prvních 4 zubů, tak to neznamená, že ostatní zuby ho bolet nebudou, takže bych to na ně viděla. A mlíčko mu možná pomůže, že ho to bolí míňa nebo se jím ukonejší
přesně, souhlasím se vším ![]()
Díky. Už jsem ze všeho tak zblblá, že si myslím, že mu je něco vážného. Snad to jsou ty zuby ![]()
já bych řekla, že zuby..u nás se teda trpí už od prvního zubu a když se prořezávají, tak mi právě pořád pije mlíko ![]()
Ahojky,třeba moje malá řve a strká si hodně „dravě“ ručičky do pusinky, když má hlad, nakrmím a je klid, ale všimla jsem si, že už si jakoby „masíruje“ těma ručičkama dásničky, prej to vypadá, že brzo bude zub ![]()
Mno moc jsem ti neporadila, ale jedno z toho to určitě bude, nebo třeba kombinace obou
![]()
Ještě s tím hladem. Myslím si, že jí tak akorát.
Takhle jíme:
7:30 - 210 ml vody + 7 odměrek Beby
10:00 - Přesnídávka (190 g)
12:15 - Maso-zeleninový příkrm (200 g)
15:00 - Jogurt Activia
17:30 - Kaše Hami (150 ml vody + 45 g kaše)
19:15 - 210 ml vody + 7 odměrek Beby
nikdy nic nenechá, vše sní
během dne ještě sní tak 10 kukuřičných křupek
pijeme čajík
Co myslíte, je to akorát?
terka85 píše:
Ještě s tím hladem. Myslím si, že jí tak akorát.
Takhle jíme:
7:30 - 210 ml vody + 7 odměrek Beby
10:00 - Přesnídávka (190 g)
12:15 - Maso-zeleninový příkrm (200 g)
15:00 - Jogurt Activia
17:30 - Kaše Hami (150 ml vody + 45 g kaše)
19:15 - 210 ml vody + 7 odměrek Beby
nikdy nic nenechá, vše sní
během dne ještě sní tak 10 kukuřičných křupek
pijeme čajíkCo myslíte, je to akorát?
jí nádherně ![]()