Kyčle a Pavlíkovy třmeny

36
8.11.24 21:10

Kycle a Pavlíkovy třmeny

Dobrý den, prosím o pomoc a názor, byla jsem s miminkem po porodu na kyclich kde nám řekli že to nevypadá dobře, a v 6ti neděli jsme byli na druhé kontrole a bylo nám psáno nález IIa, a dal nám na 3 týdny třmeny. A že je bude nosit nejméně 2 měsíce.. Celé jsem to obrecela videt tak malinké miminko takhle svázané.. a četla jsem všude na internetu ze je tohle normální a nic se nedává.. další ortoped v místě bydliště není a v dalším městě jsme se nedovolali ( budeme zkoušet v pondělí znova ), nějak ztrácím v našem ortopedovi důvěru už jen že jsem podle YouTube videa zjistila že nám je nasadil opacne a zapinanim dozadu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
8.11.24 21:14

Tady starší diskuze - https://www.emimino.cz/…-iia-414224/

A asi bych osobně třmeny nedávala, max jen látkovku navíc, ale asi ani to ne. Já měla u obou dětí předepsaný to široký balení, ani u jednoho jsem nedávala a kyčle se vyvinuly dobře samy.

• Citovat
  • Upravit
11812
8.11.24 21:32

Je to v té starší diskusi..na 2A se obvykle nic nedává nebo max. To široké balení…já měla u obou nález 2B na obou kyčlích a u starší chtěli preventivně široké balení zřejmě proto že byla v poloze koncem pánevním a ke konci si tedy na nožkách jakoby seděla…u mladšího při stejném nálezu jsem neměla dělat nic…oba mají kyčle naprosto vporadku..u starší v 6m krásné vyvinutá jádra…u mladšího už ve 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
9.11.24 12:30

V pondělí zavolej svému pediatrovi a porad se s nim. Zatim bych do pondělí dávala pleny na široko. Ze 3 dni se nic nestane. Pediatr to kdyztaknukazr i balení na široko i nasazování třmenu. Samozřejmě klidně si vyžádej jiný odborný názor, to určitě neprohloupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí