Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že to zbytečně řešíš. Nikdy jsem dětem porce nevážila a co snědly, to snědly. Mléko je spíš zlozvyk, než hlad, ale má to tak většina batolat- těch kojených i těch na UM ![]()
Jak delas toust pro rocni dite? Toustovy chleba neni zrovna nic zdraveho. To mleko je tak akorat na zkazeni zubu(pokud ma).
Proc tolik mlika v noci? V roce? Zda se mi to vazne moc, zkusila bych omezit. Moje deti v noci uz mliko nepily, kdyz jim byl rok. Ty davky 22:30 a 2:30 bych se snazila zrusit. Uz kvuli tvymu spani ![]()
Co přidat druhou večeři? Přidat polívky, přílohy, těstoviny, míchaná vejce, kaše… Takhle to vypadá, že ji jen maso a zeleninu
Místo mlíka v noci vodu.
CO se toustů týká tak ten jsem nějak nepochopila lepí se na patro, roste to dětem v puse.
@veria píše: Více
Spíš bych to proložila a dala mléko i přes den
Přes den se pere vším možným a v noci furt sosá mléko ![]()
Kojená 14m, většinou snídá bílý jogurt s vločkami nebo s ovocem, na svačinu se kojí nebo na výletě ovoce/přesnídávka…oběd normální těstoviny, rýže, čočka, polévka,…
Zelenina, maso nebo zapečené s vajíčkem…k večeři podobné nebo nakrájenou zeleninu, rohlík, chléb…v noci se kojí 5× až 7×…ještě jsem se nevyspala…ale je to druhé vymodlené, nenechám ji brečet, někdy se povede utišit jinak…
@veria tvoje nepily, moje pila první do roka a třičtvrtě, pak už ho v noci nechtěla, ale ještě se pár měsíců kojila…druhá je bezdudlíková a v noci chce hodně mléka, tak se kojí, jak potřebuje, únavné to je, ale už jen třeba rok, má 14m, to dáme… ![]()
My to měli asi jinak noo… snídaně byla cca 4-5ráno UM, pak kaše domácí ovesné, rýžové… nebo domáci buchta, nebo jogurt bílý s banánem, domácí lipánek, pak svačinka kousek ovoce většinou nebo někdy přesnidávka. Obědy jak ty masozelenina a příloha (omáčky, kus masa se zeleninou apod, maso tedy asi 3-4× týdně, jinak zeleninové obědy), před poledním spaním ještě dala UM, pak svačina většinou ovoce, někdy křupky, někdy kousek buchty apod… a večeře tedy bez masa.. husté zeleninové polévky (zahuštěné vločkami, rýži..nebo nezahuštěné a jen zalenina), zeleninové placičky pečené. Tousty jsme nedělali, celkově moc pečivo nejedla…občas chlebík ze sýrem, a kousek okurky, mrkve… a před spaním UM. Ale v noci bych už tolik UM nedávala roční… My ji to pak před druhým rokem utli i to v ty 4-5ráno.
Ja mela v roce dite skoro temer plne kojene, nabizela jsem horem spodem, ale krom jogurtu a salatove okurky z vetsi casti odmital a jen tak trochu ochutnaval, kdyz se mu zrovna chtelo. V noci se budil na kojeni co 2 hodiny az do roka a pul ![]()
Tim chci rict, ze ti dite ji ukazkove a nevidim na tom nic k reseni.
@Atisia píše: Více
Tohle všechno ji, akorát jsem to nechtěla detailně vypisovat. Vyloženě odmítá jen kase instantní, ale to mi nevadí ![]()
Myslim ze ma jídelníček pestrý ![]()
Zkusime druhou večeři, diky!
@Dahlia0409 píše: Více
Tak ja jsem zase myslela, ze je žádoucí denní mléko nahradit pevnou stravou. On se s tím nepere, chutná mu ![]()
Stačilo by podle mě přejít jen na jedno noční krmení, ale nevim jak to zařídit ![]()
@Oriseka píše: Více
Nejakou tadu byste tam nemela? Jinak je komentář pro me k nicemu
![]()
Dite v roce, je to mlíčňák, ale pres den docela pekne ji. Obcas odmítá neco ale cca tech 110g jídla na porci da. Nekdy vic nekdy min. Jen toho mléka vypije hrozne moc, ale je vazne hladovy. Plus sem tam krupky.
Růstový percentil na 80% (79cm a 12kg) dle dr větší, ale v normě.
Myslite, že je to OK? Jídlo nenutím, většinou sní kolik chce.
Snídaně okolo 8:00 různá - ovoce, jogurt, toust
Svačinka okolo 10:00 - kapsička
Oběd 12:00 - masozelenina + příloha
Svačinka 15:00 - různá - ovoce, jogurt, toust
Večeře 17:30 - masozelenina + příloha
Mliko UM
19:30 180ml - při usínání
22:30 180ml
2:30 180ml
6:00 180 ml
Zaměřuju se na jídlo přes den, ale stejně vypije tolik mléka..