Kynuté těsto - pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
193
30.3.21 06:54

Já peču podle tohoto receptu a jsou top strop:
https://www.kucharkaprodceru.cz/…chty-recept/
:P :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
30.3.21 07:45

Kynuté těsto dělám od oka, dávám jedno celé vejce a jeden žloutek a vždy s máslem nebo sádlem, tukem nešetřím. Stejným tukem pořádně vymažu pekáč (fakt vrstvu tuku) a těsně před pečením jím potřu i buchty. Peču na horní a spodní ohřev na 180°C, při pečení neotvírám troubu a peču do zlatova. Hned po vyndání z trouby potřu zbytkem tuku, do kterého přidám víčko rumu. Po vychladnutí přendám na talíř a přikrývám alobalem. Kdyby je nesežrali ještě ten den, tak vydrží dobré tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81109
30.3.21 07:49

Troubu vyhřejí na 240, dám buchty dovnitř a stáhnu na 180. Peču na horní a dolní ohřev. Co se nesmí hned, to zabalím do utěrky a druhý den jsou dobré. Nebo dej potravinovou fólii nebo krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118362
30.3.21 08:28

Ještě jsem si vzpomněla, že v nějaké hodně staré kuchařce byl, po upečení potřít, resp. spíš polít mlékem s rumem. Ale nemám vyzkoušené.
A jak už někdo psal, buchty před upečením hodně potřít že všech stran rozpuštěným máslem.
A nejlepší buchty mám když je peču v remosce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
30.3.21 12:16
@prejeta_zaba píše:
Díky všem za tipy. A třeba na kolik stupňů a jak dlouho pečete?

taky nepeču na horkovzduch, asi jsi to vysušila, chce to více tuku do těsta / jiný recept a péct na normální spodní / horní ohřev 170 cca, ale každá trouba peče trochu jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118362
30.3.21 12:29

@prejeta_zaba a jaký máš recept? já dávám na 0,5 kg mouky 60 g másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2396
30.3.21 20:01

@aiwwa mám 250 mlíko, 20 droždí, 600 hladké mouky, 100 cukr, 100 máslo, 2 žloutky, špetka soli, rum.
Potírám před pečením olejem, pak už ne. Kastrol s vodou i různé uchovávání jsem zkoušela a moc velký vliv to nemělo. Zkusím jiný recept a jinak péct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81109
30.3.21 20:31

@prejeta_zaba To je dost těžké těsto, jako na mazanec nebo vánočku. Na buchty nedávám víc cukru než polévkovou lžíci do kvásku, a tuk od oka, kolem 50 gramů. Dávám na půl kila mouky půl kostky kvasnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118362
30.3.21 20:38

@prejeta_zaba zkus potírat před upečením rozpuštěným máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí