Kynuté těsto - pečení

1013
29.3.21 20:45

Kynuté těsto - pečení

Můžete mi prosím někdo napsat postup jak pro blbce, JAK PÉCT kynuté buchty, záviny atd.? Postup kynutí mám myslím zmáknutý, kvásek z kvasnic krásně vzejde, smíchám s ostatními surovinami, těsto zdvojnásobí svůj objem, je vláčné, nechám ještě chvíli odpočívat…a po vytáhnutí z trouby je poživatelné teplé a pak je jak kámen. Tuhé, vysušené, prostě hnus. :nevim: Babička mi tvrdí, že v klasické horkovzdušné troubě peče „všechno na vrtuli“, čili na horkovzduch a stejně se povedou. Já už jsem zkoušela kde co a je to pořád stejné. :zed:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3104
29.3.21 21:06

Já dělám podle receptu „Pohádkové Honzíkovy buchty“ a vždy se mi povedou. Peču klasicky horní, spodní ohřev.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
861
29.3.21 21:06

Hmmm… Já peču vše jen na horní a spodní ohřev bez horkovzduchu na 170 a snad vždy se mi povede. Vybírám si recepty, kde přijde do těsta relativně dost másla, kvalitní tuk je pro vláčnost základ. Fakt mě nenapadá, propracované máš těsto předpokládám dostatečně, když i hezky vykyne a je vláčné? Jako tvrdnutí je u kynutého těsta úplně normální, ale že by to bylo poživatelné jen za tepla, to se mi nestalo, většinou upeču odpoledne a ráno u kávy si ještě parádně pochutnáme.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2201
29.3.21 21:08

Zkus přidat tuk, máslo nebo olej… Já s tím u kynuteho těsta nešetřím a je vždy krásně měkké. Babička šetří a má to tvrdší

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
24583
29.3.21 21:27

Spíš dej do placu recepty… Taky peču normálně jen spodní/horní ohřev.
Třeba buchty dělám tyto
https://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
a jsou dokonalé. Vážně moc dobré 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10448
29.3.21 21:47

Ja třeba kynuté na horkovzduch nepeču, přijde mi vysušené. Ale u kynuteho záleží i na náplní, třeba ořechové buchty mám tvrdé taky dost brzy. Ne tedy hned po vychladnutí, ale třeba druhý den. Moc často ho kvůli tomu nedělám

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
30228
29.3.21 21:53

Horký vzduch se mi neosvědčil. Peču klasicky dolní a horní ohřev.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
155
29.3.21 21:53

Jak dlouho to pečeš? Nezůstane ti to v troubě moc dlouho a nevysuší se? Zkouším špejlí a když je suchá, je hotovo. Peču jen na spodní ohřev, včera dukátové buchtičky jen malá dávka v remosce, takže se pekly svrchu a dnes se dojidal zbytek. V pohodě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2456
29.3.21 21:59

Tukem to myslím nebude, když dělám bagety, tak v tom není tuk žádný a po vychladnutí jsou stále super :think:

Na kynuté buchty používám recept od Rettigové :D

Jak ty buchty uchovavas? Dávám věci pod skleněný poklop a více drží vlhkost, takže jsou vláčné. (Až mě to štve a ty bagety nechávám venku, aby zůstala kůrka.)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
53408
29.3.21 22:02

@prejeta_zaba zkus dát na dno trouby malý kastrol s vodou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1019
29.3.21 22:14

Kynuré na horkovzduch nepeču, jen klasicky spodní a horní ohřev.
Pokud myslíš balené buchty, hodně masti, klidně sádlem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1013
29.3.21 22:20

Díky všem za tipy. A třeba na kolik stupňů a jak dlouho pečete?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
261
29.3.21 22:23

Babička kynuté těsto potírá před pečením máslem a po upečení máslem zředěným vodou. Potíráš to něčím?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2456
29.3.21 22:26

Tak zvlhčení je dobrý tip, nechávám dole plech na který dám trošku vody.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
299
30.3.21 06:54

Já kynuté někdy na horkovzduch peču, ale maximálně na 160 stupňů, spíš šneky a male kousky. Většinou ale také peču jen horní a dolni ohřev.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat