Jak správně připravit hovězí zadní

27.3.21 19:00

Jak správně připravit hovězí zadní

Dobrý den,
miluji hovězí maso - taková ta klasická jídla ze šk. jídelny, ptáček, stroganov, rajská. U nás ve škole vaří luxusní maso, měkké, rozpadá se. Když ho však připravuji doma, tak to za nic nestojí. Pokud ho peču vcelku, tak je nahoře tvrdé, i když polévám. Když vařím v hrnci, tak je sice měkké, ale jakoby bez štávy. Rozpadá se sice na vlákna, ale ta v puse rostou, nedají se spolknout, není to prostě jako dortík. Bohužel mi moc nejede plec. Mám teď z Globusu hovězí zadní vcelku, chci ho zprudka osmahnout a vařit vcelku do omáčky. Máte nějaké postřehy? Jsem schopná kuchařka, ale hovězí mi nejde a já jsem pak naštvaná, že to není 100%. Moc děkuji

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
346
27.3.21 19:17

Pokud pečeš hovězí je dobré zpočátku na 200 st.- asi 10-15minut až se maso zatahne, potom je potřeba ubrat na cca 150 i méně a péct minimálně 2 hodiny. Např. se dá upéct do měkka i hovězí žebro, ale tam jde teplota ještě více dolů a podstatně se navýší čas pečení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7404
27.3.21 19:30

@rajskáomáčka hrozně dělá kvalita/původ masa. Hovězí v akcích v marketech už nekupuju. Mám svého řezníka a farmáře a s přípravou od té doby nemám žádný problém. A to hovězí ve škole se pravděpodobně dělá v konvektomatu celou noc. Takže si můžeš koupit pomalý hrnec a dát to tam přes noc. Garantují, že bude stejně rozpadající se.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3142
27.3.21 19:31

I irsky mlady byk? Taky miluju hovezi, ale vyborne ho mam vzdycky. Nesnasim kravu, uz ani nevim, jak chutna (je mi zle uz u krajeni), ale ta byvala tusim takova.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27.3.21 19:33

Ja vzdy z prudka opecu a pak varim/ pecu na max 4 ci 140 stupnu, alespon tech 5-6. Zalezi na gramazi. Maso vzdy jak dortik. Podlevam casto. Muzes zkusit i pomaly hrnec, ptacci z nej jsou vyborny a ta tmava hutna, husta omacka :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1595
27.3.21 19:40

A krajis maso spravne?
Musis napric svalem. Pokud svalova vlakna neprekrojis, muzes dusit tyden a porad bude „zvykaci“.
Vyber dobreho reznika. Poradi. Vzdy kupuj mladeho byka. Maso zatahnu zprudka a dus pomalu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10432
27.3.21 19:59

Vždycky musí být maso před pečením či dušením hlavně dobře zatažené, zprudka osmahnout bez soli a koření(aby nezačalo pouštět šťávu). Až když se zatáhne, tak dosolit, okořenit a podlít. Někdy potřebuje prostě dlouho, pokud je špatná kvalita masa, tak i gumové zůstane. Je to trošku loterie. Ale takové to,, z konvektomatu", se doma jen tak nepovede.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4074
27.3.21 20:09

Pred pecenim, dusenim dobre zatahnout a pak hlavni je taky kvalita masa. Od te doby co beru maso primo od chovatelu, nemam problem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
795
27.3.21 20:29

Mně se osvědčil pomalý hrnec, maso je z něj stavnate a chutné. :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat