Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chtěli bychom vyrazit na dovolenou na Kypr. Byla jste tam některá a jaké máte poznatky?
Díky všem za info
Ahojky,
já tam byla několikrát - můj otec tam jezdí pracovně, tak nás občas vezme sebou. Být vámi, tak volím termín nejdřív tak v září, v létě je tam šílené horko i v noci a to by pro vašeho prcka nic moc nebylo. A být skoro celý den zavřená na hotelu také není nic moc zajímavého. Byla jsem tam v listopadu a prosinci a pokaždé bylo nádherně. Kdybych měla volit, tak bych jela na konci září. Let je krátký, necelé 4 hod. Jinak je tam docela draho. V obchodech nakoupíš vše co u nás. My jsme většinou po ostrově jezdili autem, ale pozor jezdí se tam vlevo.
pa Ivule
My jsme byly loni se ségrou a moc se nám tam líbilo. Klidně bych tam jela i s malou, ale na vyzkoušený místo do toho samýho hotelu. Nebylo to úplně v centru a byl tam klid, bazén a pláž přes ulici. Doporučuji opalovací krém Daylong SPF 40, je od jednoho roku a úplně skvělej.
Ivule, my chceme jet na konci září, dobře jsi to trefila. Kam jezdíte? Do jaké části?
Anny a kde a v jakém hotelu jste byly vy? Děkuji za tip na krém, určo koupím
Gabka
My byly na okraji Larnaky. Byl tam klid a na hlavní promenádu to bylo asi 1 km. Hotel Kaktus, jídlo nebylo pro děti tak dobrý, ale měli tam pěkný bazén a hlavně klídek a milý personál.
Ahojky,
my jezdíme také do Larnacy , ale s malým mimčem bych vyrazila na nějaké klidnější místo. Pěkný je také Paphos. Také jsme jednou byli v hotelu Columbia a ten je přímo v nějaké vesničče, ale teď si nemůžu vzpomenout na jméno. Hotel je překrásný, má dvě části. Jedna z nich je hodně luxusní, fakt překrásná. Zkusím pohledat na netu.
A k tomu opalováku, faktor 40 je pro mimi málo. Vybírala bych kolem faktoru 100. Ta 40 je spíš pro dospěláky.
Ivule a Tobi 9 týdnů
Tak ta vesnička se jmenuje PISSOURI. Ale je to fakt zapadákov, my měli k dispozici auto, tak to bylo v poho. Moc se mi tam líbilo, málo turistů a klídek.
Tak jdu zkusit pohledat v cestovkách jestli mají tyhle hotely v nabídce.
Máme katalog od Fischeru a tam jsme si vybrali hotely:
Hotel Aeneas v Ayia Napě, ale tam je psáno o silnici, která odděluje moře od hotelu, tak nevíme
Hotel Lordos Beach v Larnace
Hotel Palm Beach v Larnace
Hotel Asterias v Ayia Napě
Znáte je někdo?
Ahoj holky,
i já jsem byla na Kypru snad 4×.
Je tam neuvěřitelně krásně. Opravdu ! Přes léto sice vážně teplo, ale u moře se to dalo zvládat.
Bydleli jsme v bungalovech mezi Larnacou a Ayia Napou !
moc příjemné s bazenem a klid ! Na pláž kousíček a občas jsme to vzali do hotelu Golden bay - opravdu luxusní hotel , který je vedle hotelu Lordos beach ![]()
Určitě bych se tam ještě ráda podívala.
Tak štastnou volbu !
Mrknu na ten Golden Bay taky. A KAcko jak vypadal ten Lordos Beach?
Golden beach je fakt dost dobrej!!!
Kaktus jsem nikde nenašla
paphos a Pissoori jsou taky pěkná místa
Gabko,
jak uz ti holky rikaly, pres leto je tu hrozne horko. Bud prilette do pulky cervna nebo od pulky zari. Voda uz je tepla a do konce rijna bude urcite ![]()
Ty hotely:
Palm Beach a Lordos Beach jsou dobry, ale je to kus do centra. Jezdi tam sice autobus, ale spojeni je blby. S autem by to bylo lepsi.
Aeneas je krasnej, ale neni na plazi, je to pres ulici. Ayia Napa je dost mala, ale je tam plno diskotek, baru, restauraci a tak.
Asterias je pro deti idealni, ale je to uplne na konci Ayia Napy.
Vzdalenosti z letiste v Larnace:
Ayia Napa asi 40 minut
Larnaka hotely asi 20 minut
Paphos asi 120 minut
Limassol asi 60 minut
V Limassolu jsou taky pekny hotely, ale nevim, jestli je ma Fischer v nabidce. Treba Miramare.
Celkove se vyplati si vzit auto a podivat se po ostrove. V Ayia Nape a v Limassolu jsou moc pekny vodni parky. Nevim jak velke mate ditko ![]()
Pa a doufam, ze priletite ![]()
Ahoj,
byli jsme v Paphosu na prelomu rijna a listopadu 2005 s tehdy 4m miminkem. Cestovali jsme s VTT www.vtt.cz, oni jedini nabizeji Paphos. Dokonce jsme leteli i na Paphoske letiste, jen zpet to bylo z Larnaky. Byli jsme v hotelu Veronica, protoze jsme nechteli drazsi a chteli jsme to mit blizko k nasi kamaradce.
Neco jsem psala i v teto diskusi.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Co se tyce koupani a lezeni na plazi tak nejblizsi slusna plaz je v Coral Bay, tam je i spousta hotelu. Jinak na podzim je ostrov dost vyschlý po létě, takže to není tak romantické jako na jaře. Primo v Paphosu se mi pláže vůbec nelíbily, byly částečně kamenité s nehezkým okolím.
Procestovali jsme autem okolí Limassolu, trochu Troodos, část nad Akamasem, a Nikósii (částečně). Připravte se na velice evropské ceny a výdaje.
Ahoj, Markéta
Letěl někdo z vás v poslední době na Kypr?
Když se letí na severní část, dělá se mezipřistání v Turecku…jak dlouho ta cesta pak asi trvá??
Chtěla bych vaše zážitky, ne jen info od CK.
Děkuji, L.
Kdo jste byli, je potřeba pas nebo stačí OP? Někde píšou tak, někde jinak. Díky.