Kypr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
920
13.5.06 17:15

KYPR

Ahoj holky,
chtěli bychom vyrazit na dovolenou na Kypr. Byla jste tam některá a jaké máte poznatky?
Díky všem za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
13.5.06 19:25

Ahojky,
já tam byla několikrát - můj otec tam jezdí pracovně, tak nás občas vezme sebou. Být vámi, tak volím termín nejdřív tak v září, v létě je tam šílené horko i v noci a to by pro vašeho prcka nic moc nebylo. A být skoro celý den zavřená na hotelu také není nic moc zajímavého. Byla jsem tam v listopadu a prosinci a pokaždé bylo nádherně. Kdybych měla volit, tak bych jela na konci září. Let je krátký, necelé 4 hod. Jinak je tam docela draho. V obchodech nakoupíš vše co u nás. My jsme většinou po ostrově jezdili autem, ale pozor jezdí se tam vlevo.

pa Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
13.5.06 19:57

My jsme byly loni se ségrou a moc se nám tam líbilo. Klidně bych tam jela i s malou, ale na vyzkoušený místo do toho samýho hotelu. Nebylo to úplně v centru a byl tam klid, bazén a pláž přes ulici. Doporučuji opalovací krém Daylong SPF 40, je od jednoho roku a úplně skvělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
13.5.06 20:45

Ivule, my chceme jet na konci září, dobře jsi to trefila. Kam jezdíte? Do jaké části?
Anny a kde a v jakém hotelu jste byly vy? Děkuji za tip na krém, určo koupím

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
14.5.06 08:42

My byly na okraji Larnaky. Byl tam klid a na hlavní promenádu to bylo asi 1 km. Hotel Kaktus, jídlo nebylo pro děti tak dobrý, ale měli tam pěkný bazén a hlavně klídek a milý personál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
14.5.06 09:17

Ahojky,
my jezdíme také do Larnacy , ale s malým mimčem bych vyrazila na nějaké klidnější místo. Pěkný je také Paphos. Také jsme jednou byli v hotelu Columbia a ten je přímo v nějaké vesničče, ale teď si nemůžu vzpomenout na jméno. Hotel je překrásný, má dvě části. Jedna z nich je hodně luxusní, fakt překrásná. Zkusím pohledat na netu.
A k tomu opalováku, faktor 40 je pro mimi málo. Vybírala bych kolem faktoru 100. Ta 40 je spíš pro dospěláky.

Ivule a Tobi 9 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
14.5.06 09:22

Tak ta vesnička se jmenuje PISSOURI. Ale je to fakt zapadákov, my měli k dispozici auto, tak to bylo v poho. Moc se mi tam líbilo, málo turistů a klídek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.5.06 11:15

Tak jdu zkusit pohledat v cestovkách jestli mají tyhle hotely v nabídce.
Máme katalog od Fischeru a tam jsme si vybrali hotely:
Hotel Aeneas v Ayia Napě, ale tam je psáno o silnici, která odděluje moře od hotelu, tak nevíme
Hotel Lordos Beach v Larnace
Hotel Palm Beach v Larnace
Hotel Asterias v Ayia Napě
Znáte je někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
15.5.06 11:20

Ahoj holky,

i já jsem byla na Kypru snad 4×. :lol: :lol: Je tam neuvěřitelně krásně. Opravdu ! Přes léto sice vážně teplo, ale u moře se to dalo zvládat. :lol: Bydleli jsme v bungalovech mezi Larnacou a Ayia Napou ! :) moc příjemné s bazenem a klid ! Na pláž kousíček a občas jsme to vzali do hotelu Golden bay - opravdu luxusní hotel , který je vedle hotelu Lordos beach :lol:
Určitě bych se tam ještě ráda podívala.
Tak štastnou volbu !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.5.06 11:29

Mrknu na ten Golden Bay taky. A KAcko jak vypadal ten Lordos Beach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.5.06 11:58

Golden beach je fakt dost dobrej!!!
Kaktus jsem nikde nenašla
paphos a Pissoori jsou taky pěkná místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
17.5.06 09:20

Gabko,
jak uz ti holky rikaly, pres leto je tu hrozne horko. Bud prilette do pulky cervna nebo od pulky zari. Voda uz je tepla a do konce rijna bude urcite :wink:

Ty hotely:
Palm Beach a Lordos Beach jsou dobry, ale je to kus do centra. Jezdi tam sice autobus, ale spojeni je blby. S autem by to bylo lepsi.
Aeneas je krasnej, ale neni na plazi, je to pres ulici. Ayia Napa je dost mala, ale je tam plno diskotek, baru, restauraci a tak.
Asterias je pro deti idealni, ale je to uplne na konci Ayia Napy.

Vzdalenosti z letiste v Larnace:
Ayia Napa asi 40 minut
Larnaka hotely asi 20 minut
Paphos asi 120 minut
Limassol asi 60 minut

V Limassolu jsou taky pekny hotely, ale nevim, jestli je ma Fischer v nabidce. Treba Miramare.

Celkove se vyplati si vzit auto a podivat se po ostrove. V Ayia Nape a v Limassolu jsou moc pekny vodni parky. Nevim jak velke mate ditko :wink:

Pa a doufam, ze priletite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
17.5.06 11:34

Ahoj,
byli jsme v Paphosu na prelomu rijna a listopadu 2005 s tehdy 4m miminkem. Cestovali jsme s VTT www.vtt.cz, oni jedini nabizeji Paphos. Dokonce jsme leteli i na Paphoske letiste, jen zpet to bylo z Larnaky. Byli jsme v hotelu Veronica, protoze jsme nechteli drazsi a chteli jsme to mit blizko k nasi kamaradce.
Neco jsem psala i v teto diskusi.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Co se tyce koupani a lezeni na plazi tak nejblizsi slusna plaz je v Coral Bay, tam je i spousta hotelu. Jinak na podzim je ostrov dost vyschlý po létě, takže to není tak romantické jako na jaře. Primo v Paphosu se mi pláže vůbec nelíbily, byly částečně kamenité s nehezkým okolím.
Procestovali jsme autem okolí Limassolu, trochu Troodos, část nad Akamasem, a Nikósii (částečně). Připravte se na velice evropské ceny a výdaje.

Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.7.15 01:03

Letěl někdo z vás v poslední době na Kypr?

Když se letí na severní část, dělá se mezipřistání v Turecku…jak dlouho ta cesta pak asi trvá??
Chtěla bych vaše zážitky, ne jen info od CK.
Děkuji, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.17 23:39

Severni Kypr

Kdo jste byli, je potřeba pas nebo stačí OP? Někde píšou tak, někde jinak. Díky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix