KORFU - konkrétní tip

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
464
10.4.06 17:11

KORFU - konkrétní tip

Ahoj holky, prosím tentokráte o konkrétní tip na dovolenou s mimi 15 m na ostrově KORFU. Minule jsem se ptala na Lefkadu, ale v podstatě jsem se dozvěděla, že to pro mimi až tak není… Takže moc prosím - máte zkušenost s konkrétním hotelem či letoviskem? Díky moc a moc. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
10.4.06 17:35

Ahoj,
taky jsem ti přispívala info o Lefkadě. My jsme byli loni na Korfu s 15 - ti měsíční Niki!! Bydleli jsme v Agios Georgios v hotelu Palm Beach. Bylo to fajn. Myslím, že to východní pobřeží je méně vhodné pro děti, je tam silnice podél pobřeží a hotely jsou podél té frekventované silnice. Takže když jseš na pláž, tak musíš tu silnici přejí, což může být problém.
My jsme si půjčili auto na 4 dny, i se sedačkou, tak to bylo fajn!
Mě se to líbilo v olkolí Glyfády a Paleokastrici! Koukni se na netu na mapu, uvidíš tam i tu silnici na východě! Kdybych jela podruhé, tak na západní pobřeží!!
Podle mě hodně záleží na konkrétním místě!!
Jo, a navštivte Achillion císařovny Sissy, to bylo krásné!

minonka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
10.4.06 17:36

Ahoj Zizi,
na Korfu jsme byli minulé léto v rozlehlém hotelovém komplexu Messonghi Beach na jihozápadě (od Exim tour) - bydleli jsme v bungalovu téměř na pláži - v areálu je naprosto vše - několik bazénů, ležení na trávě, sportovní a kulturní akce pro děti i dospělé několikrát za den a výborná kuchyně. Vstup do moře pozvolný - jen mě trošku zklamala čistota moře, která je ale dána písčitou pláží a chaluhama…jinak super. Vím, že krásně čisté je moře v Barbati (na severozápadě), kde byli známí rok před tím taky s malejma dětma - tam je oblázková pláž. Zase museli denně chodit po schodech do hotelu (prostě bylo to v kopci).
A jen tak mimochodem jsme si odtamtud přivezli 3.pokládek, který mám ještě v břiše, ale už ho netrpělivě vyhlížím :wink: .
Přeji dobrý výběr!

Koukám, že Miňonka píše o Paleokastrice - tam jsme byli na výletě a je to tam úžasný, ale fakt pro malé děti je asi vhodnější západní pobřeží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
10.4.06 20:09

Ahojda, no já na Korfu byla a je to tam TAAAAK KRÁSNÝ!!!!!!!!!!!!!

Byla jsem v městečku Moraitika , už ti přesně neřeknu, kde přesně to je, ale na mapě to najdeš. Byla jsem tam někde před sedmi, osmi lety. Bydlela jsem v hotýlku, od kterého vedla samostatná cestička k moři, bylo to v klidné části města. V tomhle místě si to s dítětem umím také představit. Já jsem teda z Korfu byla strašně nadšená. Hrozně moc bych se tam chtěla vrátit, ale z letadla mám trochu strach. :wink: 8O :?

Tak jukni do mapy, snad to najdeš. Kdyby né, zkusím vylovit různé info od bývalého přítele. To by šlo.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
10.4.06 20:12

Ahojky,
Zizko - my byli v roce 2004 na Korfu, letovisko Agios Georgios na severozápadním pobřeží. Je to původem stará rybářská vesnička, ubytování bylo ve studiiích Eleana, CK Travel 2002. Zatím bez mimi, ale intenzivně jsme na něm pracovali :wink: , bez výsledku…Ale rodičů s dětmi do 2 let tam bylo dost. Je to zátoka s asi 3-km dlouhou písčitou pláží, velice klidné prostředí, bez rušných barů a diskoték, což bylo fajn :) Když jsme pozorovali některé děti, doslova si to užívali, je tam pozvolný vstup do moře, trošku nás zaskočila teplota vody, byla na červenec studená - je to směr k otevřenému moři a také záleží na podmořských proudech.....
Jak psala Minonka o východním pobřeží, s tím musím souhlasit, neb jsme byli na celodenním výletu i s prohlídkou Achilionu,… až na ty příšerný vedra, opravdu nádhera, máme spoustu krásných fotek a vzpomínek!! Paleokastrítsa stojí za výlet taky, ty scenérie a zátoky jsou krásné!!
Jelikož už máte miminko tak bych volila raději hotel, než apartmán…
Závěrem - můžu jen doporučit, přeji úspěšný výběr!

Dolfinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.4.06 09:14

Ahoj, děkuji zatím všem, a ocením další postřehy…Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.24 20:53

Chystáme se na Korfu. Chtěli bychom si půjčit auto - asi na jeden den. Dáte mi tip, kam zajet? Máme dvě děti a určitě bude velké vedro.

• Citovat
  • Upravit
76159
7.7.24 20:57
@Anonymní píše: Více

no a kde budete ubytovaní?
tip - hlavní město Kerkyra a na severu ostrova Sidari - kanál lásky a zajímavé skalnaté útvary v moři, vnitrozemí je hezky lesnaté, nebo jízda po pobřeží a vidíš různá letoviska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.24 21:23
@stinga píše: Více

Ubytovaní budeme na severu. Tudíž cesta na jih není v plánu. Spíš mě zajímají místa na severu.

• Citovat
  • Upravit
76159
7.7.24 22:25
@Anonymní píše: Více

tak to Sidari je na severu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 07:13
@stinga píše: Více

Sidari a kanál lásky je v plánu. Hledám ještě další místa. Všude asi nejsou cesty po pobřeží?

• Citovat
  • Upravit
11151
8.7.24 09:36

My jsme teď v Kassiopi, určitě super místo na výlet. Jsou tu i krásné oblázkové menší pláže. A rozhodně doporučuji Aqualand Corfu. Úžasný aquapark, v horkém dní skvělé osvěžení. Spousta stínu, lehátek, atrakcí… byly jsme tam s dcerou 2×.

Aktuálně přes den 35 ve stínu :roll:

Edit: Kassiopi je na severu, takže to nebudete mít daleko. Cestou do Aqualandu jsme projeli Kalamaki, Acharavi, Rodu… Tam je to trochu jiné, delší pláže, já mám raději malé, skalnaté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí