Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám dotaz - letos se chystáme na dovču do Maďarska - konkrétně do termálních lázní Harkány. Jedem sami autem a budeme si vařit, tak by mě zajímalo, jestli se vyplatí si vést něco sebou nebo tam není moc draho a je lepší si nakoupit tam a taky jaké jsou ceny celkově (v restauraci, památky, …)? Poradí mi někdo? Děkuji ![]()
Nebyl někdo v těch Harkánech ![]()
(nemáme mimčo, takže v tomto směru mě ceny zatím bohužel nezajímají
)
Ahoj Romcaa,neviem ci ti to moc pomoze ale moj manzel bol asi pred 2tyz. na sluzobke v Budapesti a hovoril,ze je tam dost draho oproti CR tak zhruba 20-30%Ked pride s prace skusim zistit presnejsie trebarz ceny v rest.alebo obchodoch a este napisem.Pekny den
Ceny v Maďarsku jsou víceméně nastejno, ale jsou i věci které jsou o něco dražší. POkud jedete autem sami dva, vzala bych si věci na vaření s sebou a tam kupovala jen nezzbtnosti jako chleba a pod. Co se týče cen ve restauracích a památkách tak Ti nepovím, ale myslím si, že se to nebude moc lišit.
Máme malé děti, takže takovéti výlety zatím nehrozí. Ale jezdíme tam docela často. Máme tam babičku.
Zkus pohledat někde na netu, určitě bys tam něco našla. Pokud ne, napiš mi SZ a co konkrétně bys potřebovala a já zaúkoluji manžela. Je Maďar, žijící již dlouho v Čechách, ale maďarsky umí, takže by Ti to na tom netu mohl najít.
Hamina
Jídlo v obchodě vycházelo zhruba stejně jako u nás, zelenina a ovoce levněji. Jídlo v hotelu v Budapešti bylo drahé asi stejně jako všude v Evropě cca do 10 Eur u těch levnějších.
Maďarsko je dražší, než ČR, ale není to zas tak hrozné, jako na západě. Jezdíme do Maďarska aspoň na skok každý rok, protože místní lázně stojí za to a víno a jídlo… hmmm až se mi sbíhají sliny
Za večeři v restauraci nás to vyšlo tak na 500-600,– Kč v přepočtu, ale to jídlo fakt stojí za to. Nákup v Tescu o něco dražší než u nás, nic hrozného. Co se opravdu vyplatí nakupovat, je víno (jste-li vinaři). Takové, jaké u nás kupujeme za cca 100,– lze v Maďarském Tescu koupit v přepočtu za 30,–. Každý rok přivážíme tak 30 lahví
Ubytování dražší, s tím moc neporadím, my většinou jezdíme do Maďarska v létě, takže to řešíme tak, že spíme v kempu ve stanu, což vyjde levně. Benzín je drahý. Vstupné do aquaparků a lázní podle lokality. Za navštívení rozhodně stojí Hajdúszoboszlo poblíž Debrecenu, blíže k ČR jsou dobré lázně ve vesnici Györ za Slovenskými hranicemi.
Dovolená v Maďarsku 7dní v roce 2003 2 lidi a auto nás vyšla cca na 13tisíc, projeli jsme celou zemi křížem krážem, každý večer jsme chodili na večeří a každý den do nějakých lázní. A ještě nám zbylo na nákup vína. Ušetřili jsme ale podstatné peníze na tom, že jsme spali v autě. S ubytováním bych to tipla tak na 18tisíc na týden pro dva a auto.
Holky, díky za informace. My jsme si sehnali ubytování přes internet přímo v Harkánech za ! 6180 Kč - dvoulůžkový pokoj s kuchyňkou (poslali nám i fotky, vypadá to dost pěkně) s balkónem včetně pobytové taxy. Takže myslím docela super cena. K tomu benzín tak 3 tis., jídlo nepočítám, doma taky jíme
, kdyby někdo chtěl adresu, písněte SZ.
Chci si v madarsku koupit nejake mikiny ale nevim na kolik vyjdou. poradite mi nekdo diky ![]()