Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, tak už taky řešíme dovolenou a já mám prosbu - nemáte někdo konkrétní tip na hotel či jiné ubytování na Lefkadě - konkrétně jméno letoviska a hotelu - pojedeme s malou (asi 15 měsíců) a já z toho lehce šílím…takže hlavně bych chtěla, aby to bylo čisté a příjemné prostředí pro tak malé dítě. děkuji, Ziza.
PS: …uvítám i jiné konkrétní tipy na dovolenou v Řecku a Chorvatsku - už se o tom psalo hodně, ale postrádám jmenovitá uvedení letovisek a hotelů/apartmánů…díky, Ziza.
Ahoj, my byli na Lefkádě už před 3 lety, konkrétně v Nidri, tam ale koupání nic moc, měli jsme půjčený skutr a objížděli ostrov - ty nejkrásnější pláže byly bohužel na druhé straně, takže konkrétní místo ti neporadím, ale moře tam bylo nádherné. Podívej se na www.invia.cz do rubriky recenze, kam si zadáš konkrétní destinaci, co tě zajímá a vyjedou ti zkušenosti lidí, pak www.recko.name a www.ihvar.cz - diskuze.
Ahoj,
my jsme byli na Lefkadě předloni na svatební cestě. Můžu ti napsat, že je tam nádherně. Byli jsme ve Vasiliki a je to tam lepší než v Nydri. Připadalo mi to tam útulnější. Bydleli jsme v hotelu Vasiliki bay. Měli jsme půjčené motorky a podívali se všude kde se dalo. Jsou tam opravdu překrásné pláže, ale na ty se dostaneš pouze po moři nebo na motorce. U těhle pláží hotely nejsou. Lefkada stojí za to vidět, ale s tak malým dítětem to moc nejde. Taky plánujeme nějakou dovolenou a v létě bude malému taky kolem 15 měsíců a na Lefkadu bych s ním asi nejela. Opravdu to chce projet a lepší by to bylo až budou děti starší.
Mějte se hezky.
Andrea a Adámek
Já mám zkušenost z Pargy z Řecka, hotely jako takové tam moc nejsou, povětšinou se bydlí v apartmánech nebo ve studiích přímo u Řeků ( oni povětšinou obývají přízemí a pronajímají bytečky nahoře ), ale jsou hodně čistotní a uklízejí každý den. Apartmány jsou menší ( s vybavenou kuchyňkou ), ale dostačující. Bylo to tam moc fajn, letos tam asi poletíme poprvé s našim synem, bude mu v té době 9měsíců.
Pláž Valtos je přímo u Pargy ( lze bydlet i v apartmánech přímo u pláže a nebo z Pargy je to přes kopeček skrze ty jejich spletité uličky cca 10 minut chůze ) je to několika km-pláž a je písčitá sem tam s malinkýma oblázkama, dále lze na pláž Lichnos ( vodní taxík cca 20 minut jízdy jezdí cca po 1/2 hodině sem a tam ), ta je také písčitá. Krásná čistá voda
kdyby si chtěla vědět nějaké podrobnosti se obrať na můj mail.
ahojky, na Lefkádě jsem byla s manželem, překrásný ostrov, ale nedoporučuji na dovolenou s tak malým dítětem.
Je tam nejideálnější si půjčit skutr a objet si celý ostrov, to s prckem nejde. Doporučuji jako romantickou dovolenou! ![]()
Ahoj,
my jsme byli na Lefkadě před 3 lety. Je to fascinující ostrov, myslím nejkrásnějši v řecku!! Bydleli jsme také v NIdri, ale ani jedou jsme se tam nekoupali, protože jsme byli vlastním autem a stále jsme jezdili po těch překrásných plážích!!
Letos budou malé dva roky a uvažovali jsme, jestli se nevrátíme práve na Lefkádu, ale usoudili jsme, že to není pro tak malé děti nejvhodnější!! Musíš jezdit, pokud chceš vidět to nejkrásnějí z ostrova, navíc tam není moc hotelů, takže komfort takový skromnější!
Jednou se tam vrátíme určitě, ale až děti trochu odrostou, aby z toho taky něco měli.
Hezkou dovolenou!!
minonka
Ahojky,
na Lefkádě jsme byli minulé léto na svatební cestě, konkrétně v Agios Nikitas, penzion (studio) Spiros. Je to právě ta část ostrova, kde jsou nejkrásnější pláže, myslím že je to západní část. Měli jsme půjčený skutr a objeli jsme celý ostrov. Bylo tam nááádherně ![]()
Ale asi bych tam taky nejela s tak malým dítkem, sice je tam městská pláž 5 min. od studia, kde byly hlavně maminky s malými dětmi, ale na ostatní pláže se šlo pěšky tak 20-30 min., někdy špatným terénem, což s malou asi těžko. Je to spíše dovolená pro dva, půjčit si skutra a ostrov objet.
A taky záleží, jestli chcete ubytování s možností např. polopenze, protože v Agiosu nabízeli pouze v jednom hotelu snídani, jinak stravování vlastní.
Pokud chcete Řecko, tak spíše na Korfu, kde jsme byli před 3 lety a tam už bych jela i s malým dítkem. Bylo taky krásně.
Měj se a hezkou dovču ![]()