Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminy, moj muz sa zblaznil a oznamil mi, ze ideme 2.5 do Hurgady.
Dovcu sme dostali od jeho rodicov.
Ja mam z toho strach, pretoze do mna kazdy huci, ze to nie je moc dobry napad. No uz je to zaplatene a da sa jedine to risknut, alebo neist s tym, ze vyhodim dost vela penazi von oknom ![]()
Tak ma zaujima, ci to niekto absolvoval s podobne „starym“ dietatom, co je dobre zobrat so sebou. Ci ste mali zdravotne problemy (prujmy a pod.)
Hotel je 4 hviezdickovy, all inclusive, hned na plazi, 15minut od letiska.
Boli tam svokrovci a vraj aj muzovi znami aj s detmi a nikomu nic nebolo (prujmy a tak). Takze on ma argumenty, ze prehanam a ze sa nic nestane a keby nahodou, tak pojdeme domov.
Vraj je to maly hotel, je tam cisto.
Je mi jasne, ze zoberiem predsnidavky, rehydratacne roztoky a pod.
Este aj kojim, co je asi vyhoda, co sa stravy tyka.
Ale co este? Na co sa pripravit a ako si to uzit bez strachu? Ja sa ani nedokazem tesit, este som neletela lietadlom, s malym sme uz na dovolenkach boli ale len autom a v chorvatsku.
Som z toho na nervy, neznasam tento pristup, ze niekto rozhodne nieco za mna, muz to sice mysli dobre, ale mna to vytaca, jemu daju rodicia na vyber-bud ides a rozhodnes sa hned, alebo mas smolu. (to by bolo zase na inu diskusiu).
Nechcem vyzerat nevdacne, bez nich by sme asi sedeli doma na zadku, nemali by sme na dovolenku, ale stve ma to ![]()
Len na vysvetlenie-egypt najma preto, ze muz si moze dovolenku zobrat len zaciatkom maja, potom cele leto musi robit (robi u otca) a ine destinacie su v tomto case este chladne
tak preto sa tak rozhodol.
Pisem to chaoticky, som z toho dost rozhodena, miesaju sa vo mne pocity.
Budem vdacna za vase rady a nazory.
Gothic, klíííííd!
Já myslím, že si to nakonec hezky užijete, snaž se na tom najít to pozitivní, určitě ti bude prima dovča. Je vidět, že jsi zodpovědná matka, takže určitě budeš hlídat takové ty základní věci jako nepít nebalenou vodu, nejíst ovoce, které se nedá oloupat, balenou vodou čistit i zuby, nejíst nic na ulici, to ani nebude potřeba, když budete mít all inclusive… Vem si smectu, kdyby náhodou, ale já myslím, že jestli ten průjem někdo bude mít, tak spíš vy, než prcci, děti jsou odolný, a ty kojený tuplem
. Taky bych si sama Egypt s takhle malým dítětem nevybrala, ale když by to bylo tak jak u vás, rozhodně bych jela, jen bych prostě na to všechno myslela.
Tak si to hezky užijte!
Zuzana
Ahojky,myslim,ze vis co si mas vsechno sebou vzit,popsala jsi asi tak vsechny dulezite veci,hlavne az tam budete,tak jedine balenou vodu a stim i cistit zuby a proste delat vse jenom stouto vodou(jak uz to psala Zuzle)
Chtela jsem ti jenom napsat,ze s dcerou jezdime kazdy rok k mori,byli jsme i v Egypte,a reknu ti ze jsem tam videla i rocni deti,urcite se neboj,spousta mych kamaradek byla s detma u more(stejne stary jako tvoje) a nikdy nic nemeli (ty deti,to spis maminky a tatinkove maji problem).
Tak hodne zdaru a urcite bych si hlavu s toho nedelala a uzila si to…ale urcite sem nekdo napise i negativni nazor,takze se stejne budes muset rozhodnout podle sebe…
Ahojky Gothic,
buď naprosto v klidu. My jsme byli s naší Amálkou v Egyptě přímo v Hurghadě v říjnu 2005 a to ji v den odletu bylo přesně 5 měsíců.
Ta to snášela ze všech nejlépe, žádný průjem, žádné problémy nic.
V letadle si hrála a spinkala. Já ji ještě plně kojila, takže to byla pohoda. Ráno jsme se sbalili na pláž a večer odcházeli. Měli jsme all inclusive, takže všeho i pití bylo dostatek. S prckem se neboj, jídla nejsou nijak kořeněná, vaří spoustu zeleniny i salátů a masíček je habaděj. K tomu rýže, bramb. kaše…ráno všechny možné druhy pečiva, dělají i palačinky s marmeládou nebo čokoládou nebo jen s cukrem - ty byly fakt vynikající. Mají tam i různé corflaksy a lupínky s mlékem pro děti…není se čeho bát.
V květnu bude podobné počasí jako v tom říjnu, během dne těch 28-30st a voda teploučká kolem 27st. Takže počasí pro prcky jako stvořené.
Letos asi pojedeme zase, protože jsme byli nadšeni tím podmořským životem. Nezapomeňte šnorchly, brýle a hlavně boty do vody. Ikdyž je na pláži písek v moři jsou úlomky korálů.
Můžeš se kouknout na pár fotek. V soukromých albech Myšula - jsou tam popsány fotky z Egypta.
Ničeho se neboj a jen se těš…čeká tě krásná dovolená.
P.S. My jsme zvyklí tahat děti takhle od mala všude, zrovna za 3 týdny jedeme i s malou do Alp lyžovat. ![]()
Kdybyses na cokoli potřebovala zeptat pošli zprávu.
Jej baby dik, vy ste zlate, hned mam lepsiu naladu ![]()
Som aj teraz volala s kamoskou a tiez ma ukludnovala, ze tam boli, ze ten hotel pozna a ze je super. Ze v ich zajazde boli aj prcickovia a ze nikomu nic nebolo, ze tam chodia ludia aj opakovane.
Tak som trocha kludnejsia. Je mi jasne, ze vascina ludi ma asi nazor, ze je to nezmysel a risk a nikdy by tam nesli, tak som rada, ze som nasla aspon niekoho kto tam bol a prezil to v zdravi
.
Zuzka- ja som prave z tych az prepeclivych matiek
a k tomu mam aj zdravku, takze urcite poberiem vsetky mozne lieky, v:,–(e si nosim zo sebou lekarnicku a maly bude asi aj tak prevazne na predsnidavkach (lebo ani nic ine nechce jest
), no a voda je jasne, ze balena, tu pijeme aj doma a vsetci.
Maly je kojeny este docela dost, moc toho nechce ineho jest, takze asi prevaznu cast jedla aj tekutin bude mat odo mna ![]()
Je samozejme, ze budeme dodriavat casy, ked sa nema chodit na slniecko a mazat a mazat ![]()
Ked som sa aj pytala znamych, ako prebiehal ten prujem, tak vraj tak 1 maximalne 2 dni, tak keby aj, tak snad to prezijeme. ![]()
Akurat maleho budu ockovat 7.4 proti zardenkam, spalnickam a priusniciam, tak to uz snad bude dovtedy v pohode, nie? po skoro mesiaci? Alebo mu to mam radsej presunut to ockovanie?
Mysula dam sem odkaz, ci nahodou nepoznas ten hotel
Dakujem ti za rady, urcite kuknem do albumu a mozno este poziadam o nejaku radu, ked ma nieco napadne ![]()
http://www.kartago.sk/touropen.php?…
Muz robi na letisku, takze snad vybavi aj prednostne vybavenie a dobre miesto v lietadle, snad to tam s tym nasim sidlom zivym nejak vydrzime. ![]()
Inak syn nema tiez nejake problemy s aklimatizaciou, boli sme s nim v 8m v chorvatsku, sli sme 11h v aute a bol v pohode, tak snad bude aj teraz. ![]()
Ale aj tak mam strach
, snad ma to casom prejde a ostane len radost.
Este raz vam dakujem za ukludnujuce slova, velmi mi to pomohlo
Tak to jsem ráda, že jsme tě uklidnily.
Léky a vše okolo poranění kolena atd, atd je samozřejmně nutností. Co kdyby člověk nikdy neví.
Koukala jsem na ten hotel, ale bohužel neznám ho. My jsme byli v Arabia Beach a ten ani ta vaše cestovka nemá v nabídce.
To je dobře, že máš manžela na letišti. Zařiďte si místo v letadle, hned tu první řadu. Je tam nejvíce prostoru na nohy a na hraní. My jsme tam taky seděli a bylo to prima.
Měj se fajn.
Ahoj Gothic,
my byli v Egyptě, když byl Adámkovi přesně 1 rok a ten tam i „oslavil“. Adámkovi jsem vezla jeho jídlo, tj. blivajzkové i přesnídávkové, ale tohle se tam dá koupit…byli jsme taky v Hurghadě a do centra jsme to měli procházkou cca 10 minut. Adámek mi tam posléze odmítnul tyhle dovežené blivajzky jíst, takže dostával hotelovou stravu ve stylu…brambůrky, vařená mrkev, fazolky, těstoviny…prostě dalo se vybrat. Adámkovi se veškeré zažívací problémy vyhnuly…mě teda ne, ale přičítám to své žravosti a nutnosti ochutnat aspoň jeden dortík. Navíc se tam dají koupit léky, které tohle zarazí. Naše na to nefungují, ale delegát cestovky by vám měl v tomhle poradit. Kupovali jsme tam i jogurty, ale jsou strašně sladké…ty ovocné. Bílé Adámek nejedl. Nakonec jsme tam kupovali i plenky…takže tohle všechno se dá v Hurghadě v poho sehnat, abys toho nemusela tolik tahat s sebou. Vodu jsme si samozřejmě kupovali a tu pil i Adámek…dělala jsem mu čajíky a když jsme koupili džus, tak jsem ho hoooooooooodddddddněěěěě ředila. I tohle tam mají příšerně sladké.
Cesta letadlem se dá velmi dobře přežít, když si zablokuješ první řadu hned za přepážkou, protože je tam místo a Adámek si tam hrál na zemi. Buď Ti to udělá cestovka, ale většinou Ti řeknou, že takhle malé děti vpředu sedět nesmí, ale když zavoláš na letiště, tak Ti to udělají. Při odbavení jim to jen řekneš, že to máte zablokované. V letadle jsou i mini přebalovací pulty, tak to taky jde, když je nutnost přebalit.
Měj se moc hezky a užijte si to.
papa Veronika Adámek a Berunka Ema
Ahoj, já bych jela hned!! Začni se rychle těšit!! Očkování bych nepřesouvala, do odjezdu času dost. Během dovolené v Egyptě jsem navštívila jejich hotelového lékaře, byl odborně i jazykově /to lépe než já/ vybaven. Ohledně průjmu, na egyptské potvůrky byl doporučován /před asi 5 lety/ preparát Ercefuryl /nifuroxazid/, je v ČR volně prodejný, smí se ale užívat až od 6 let.
Gothic,
na prujem v Egypte podavaji Diax a Drotazid.......stoji to par korun v lekarne. rozhodne bych si nebrala nase leky, nezabiraji…
Katka
Gothik…my jezdíme s malou od jejích 11 měsíců každý rok děti to všechno snášejí dost dobře,ale do Hurghady 100% něco na hlavičku proti větru,tam fouká hodně moc a pořád neznám tam místo kde by nefoukalo…takže brýličky pro prtě a na hlavičku nejlíp takovou tu kšiltovečku s tou plachtičkou vzadu a přes ouška je to fakt hodně moc nepříjemný…jak ten písek šlehá zvlášť pro mrně......Edik