Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zase jsem tady s tematikou dovolené. Pročítala jsem diskuze, ale odpovědi na mé otázky jsem nacházela jen velmi kusé. Zajímalo by mě, jak to probíhá se stravováním u moře s dítětem 15m. Plánuju pro nás polopenzi, ale mám strach, jak dítě. Jedly vám ještě v tomto věku děti masozeleninové příkrmy typu Hipp, Sunárek, apod. ? Jak jste to řešily? Nebo jste něco vařily? Strava pro mrně představuje pro mě jeden z největších"strašáků". Děkuju za odpovědi. Ziza.
Zizo,
já jsem malé brala maso-zeleninové příkrmy, k večeři jsem vařila kaši, snídani měla většinou s námi, chlebík s máslem a marmeládou už dávno bašitla, občas dostala i něco od večeře. Kupovala jsem jí místní jogurty (byly jsme v Řecku), ovoce a s tím jsme vystačili. Bylo to úplně v pohodě. Nemáš mít z čeho strach, děti to zvládají líp než bychom čekali.
Jana
Ahoj,
my jsme byli v Řecku, když bylo malé 15 měsíců. Byli jsme s polopenzí, takže snídaně v pohodě - jogurty, pečivo - koláče, bagetky, marmeláda, máslo, tvrdý sýr.. Večeře taky v poho - ryzoto, dušená zelenina, brambory, někdy kuřecí maso, těstoviny…
Přes den jsme měli masovky od Hippu a v supermarketu jsme vždy koupili nějaké banány nebo pečivo…
Takže si s jídlem nedělej starosti, to byl pro nás ten nejmenší problém!!
Hezkou dovču
minonka
Ahoj Ziza,my sme boli na Fuerteventura tiez ked starsia dcerka mala 18mes.Nabalila som HIPP a to bolo vsetko.Mali sme polopenziu a fakt dobre varili a dalo sa vzdy vybrat aj nieco pre male deti.Na ranajky kakauko,mlieko,vianocka,ceralie,ovocie.na obed HIPP,ovocie a vecera salat zeleninovy(mala ma rada surovu zeleninu) ryza trosku kuracieho mäsa,cestovina.Nebol problem s jedlom.Tiez som sa obavala co bude jest ale fakt pohodicka.Dokonca sme niesli par skleniciek spät domov ![]()
Malý měl taky 15 měsíců. Balené vody se dají všude koupit. A do vody si vezmi mlíčko a kaše, které jíte. Příkrmy a přesnidávky jsme vezli s sebou, třeba v Řecku jsou zbytečně drahé, malý je baštil. A kousek rohlíku, nebo chleba s máslem s tvrdým sýrem se dá dát na snídani. Filípek v té době jedl ještě hodně mimi stravu a dávala jsem si pozor, co mu dávám. Rozhodně jsem neexperimentovala s jídlem, které nikdy doma nejedl, ať už ryby nebo ovoce se zeleninou.
Nemusíš mít strach. A dovolenou si užij.
Peta
Ahoj,
také doporučuji vzít s sebou příkrmy od Hipp nebo Hami. Dobré je také přibalit instantní mléčné kaše a pro případ náhlého průjmu nemléčnou rýžovou třeba od Hami nebo Nestlé.
Co - alespoň v našem případě - byl problém, byla kontrola zavazadel na letišti. Výživy jsem zabalila do kufru, který šel k odbavení. Kufr nám násilím bez našeho vědomí otevřeli (zničili zámky), všechny výživičky zotvírali a otevřené vrátili zpět do kufru. Ani se nenamáhali zpět zašroubovat víčka. A co jim zachutnalo chutnalo, to vyžrali. Musím říct, že letištnímu personálu šmakuje víc Hami než Hipp. Co jsme po příletu na místo v kufru objevili, asi nemusím dopodrobna popisovat. Na stížnost vedení letiště i letecké společnosti reagovalo, že je to mrzí, ale že se to bohužel stává.
Takže doporučuji vzít výživy do příručního zavazadla s sebou do kabiny. A kdyby měli řeči, že je to těžké apod., tak jim klidně převyprávěj naši zkušenost. Jiným lidem zase sežrali uheráček, co si vezli v kufru s sebou na dovču.
Ahoj a šťastnou cestu
Evča