Kyselé ovoce

37
13.6.15 18:38

Kyselé ovoce

Ahoj, prosím o radu, když dělám třeba buchtu nebo domácí kynuté buchty proč vždy po upečení je ovoce co tam mám dané kyselé? Ať se jedná o švestky, třešně a nebo ovoce z kompotů. Nechávám ovoce naložené v cukru aby se ten cukr vsákl do toho ovoce, ale po upečení je vždy to ovoce strašně kyselé. hledala jsem na netu něco o tom, ale zatím jsem nic nenašla, prosím kdo má s tímto případem zkušenost a mohl by mi poradit aby bylo v buchtě jakýkoliv ovoce slaďoučké a né kyselé budu moc ráda.

Děkuji předem všem za rady
Veronika

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

13.6.15 19:02

Myslím, že je to tím, že v těstě je cukr a oproti ovoci je mnohem sladší, proto se ovoce jeví jako kyselé - je jen méně sladké.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3539
13.6.15 19:06
@Špuntice1986 píše:
Myslím, že je to tím, že v těstě je cukr a oproti ovoci je mnohem sladší, proto se ovoce jeví jako kyselé - je jen méně sladké.

tím to nebude, za prvé je v kynutém těstě minimum cukru a za druhé, já mám ovoce kyselé, i když ho třeba rozvařím na přesnídávky, zvlášť ty švestky můžou být sladké jak chtějí, jakmile se zahřejou, jsou šíleně kyselé.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48786
13.6.15 19:24

Jablka a banány nejsou kyselé, jinak na bublaninu dávám žmolenku a pak mi to přijde tak akorát.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.6.15 19:50

Děkuji a odpovědi buchtu dělám podle váhy i cukru kolik tam má být, ale když se to s tím ovocem upeče tak je to hrozně kyselé. Když jsem měla u známé buchtu s ovocem tak to bylo úplně i něčem jiném ta kyselost byla nepatrná.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.15 07:20

A kolik cukru dáváš jen na to ovoce? Není ho málo?
Já zrovna množství cukru u pečení v receptech většinou měním, do těsta ho dávám míň, kolikrát i třeba jen půlku, když vidím kolik bych tam toho měla nasypat. Ale zase u toho ovoce spíš nešetřím, protože je pak opravdu buď bez chuti nebo kyselé, když ho dost neosladím.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
939
14.6.15 07:38

Já ovoce sladím, teprve když ho na buchtu dám. Ať už jsou to švestky na kynutém těstě (ty sladím vydatně) nebo jablka do štrůdlu atd. Když to ovoce naložíš do cukru, tak ti pustí šťávu, ale cukr se do něj podle mě moc nenasákne :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
37
14.6.15 07:49

Když dělám buchtu, tak tam dávám cukru podle toho kolik je psáno v receptu. Jinak ovoce sladím právě že hodně, ale stejně po upečení je to ovoce hrozně kyselé.
Když se dělá domácí marmeláda z třešní tak je zajímavé že se vlastně třešně vaří a když je marmeláda hotová, tak je krásně slaďoučká. :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3539
14.6.15 08:36

Takže zůstává otázka, kam se ta sladkost při tepelné úpravě poděje… mě to taky zajímá :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48786
14.6.15 10:58
@Baby86 píše:
Já ovoce sladím, teprve když ho na buchtu dám. Ať už jsou to švestky na kynutém těstě (ty sladím vydatně) nebo jablka do štrůdlu atd. Když to ovoce naložíš do cukru, tak ti pustí šťávu, ale cukr se do něj podle mě moc nenasákne :nevim:

Tak štrúdl nesladím vůbec, pokud nejsou ta jablka extra kyselá a mám ho vždycky sladký.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48786
14.6.15 10:59
@nikdy niikdyy píše:
A kolik cukru dáváš jen na to ovoce? Není ho málo?
Já zrovna množství cukru u pečení v receptech většinou měním, do těsta ho dávám míň, kolikrát i třeba jen půlku, když vidím kolik bych tam toho měla nasypat. Ale zase u toho ovoce spíš nešetřím, protože je pak opravdu buď bez chuti nebo kyselé, když ho dost neosladím.

Taky to tak dělám a přijde mi to tak akorát ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama