Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nepomáhá. V těhotenství by měla zabránit vzniku vrozených vývojových vad.
@Terezkaaa Není zač. Každopádně je vhodné ji ve fázi snažení užívat, ale to určitě víš ![]()
@Terezkaaa píše:
Děkuju, konečně jsem se to dozvěděla
Před otěhotněním – 400 μg kyseliny listové denně, a to ve formě vitamínového doplňku výživy nebo potravin obohacených o kyselinu listovou. Mícha a mozek se u dítěte vytváří v prvních týdnech těhotenství, ženy by proto měly užívat kyselinu listovou již několik měsíců před otěhotněním. Vzhledem k tomu, že podstatná část těhotenství je neplánovaných, doporučují lékaři užívání kyseliny listové v dávce 400 μg denně všem ženám v produktivním věku.
V těhotenství – 600 μg kyseliny listové denně minimálně po dobu prvních 3 měsíců těhotenství, a to ve formě vitamínového doplňku výživy nebo potravin obohacených o kyselinu listovou. ![]()
JJ mě ji doktorka taky předepsala a nevedela sem na co přesně je ![]()
Jak píšou holky. KL snižuje riziko vzniku VVV. já jí začala užívat když jsem vysadila antikoncepci a pak jí brala v 1.trimestru
Aha, děkuju moc a neznáte nějaké podpůrné vitamíny? je vůbec něco takového?
@Terezkaaa píše:
Aha, děkuju moc a neznáte nějaké podpůrné vitamíny? je vůbec něco takového?
http://www.kafe.cz/…l-25882.aspx
Zkus kouknout na bylinky ![]()
Ahoj, dlouho jsme se pokoušeli o miminko a pořád nic. Potom mi doktorka poradila brát vitamín E a ejhle najednou // a dneska jsem 40+1 tt. Nevím na 100% jestli jsem otěhotněla kvůli vitamínu E ale každopádně za zkoušku to určite stojí. Kyselinu listovou jsem taky brala, než jsem otěhotněla tak obden a v těhotenství každý den + omega 3.
@luci.hor píše:
Ahoj, dlouho jsme se pokoušeli o miminko a pořád nic. Potom mi doktorka poradila brát vitamín E a ejhle najednou // a dneska jsem 40+1 tt. Nevím na 100% jestli jsem otěhotněla kvůli vitamínu E ale každopádně za zkoušku to určite stojí. Kyselinu listovou jsem taky brala, než jsem otěhotněla tak obden a v těhotenství každý den + omega 3.
Tak hlavně pohodový porod, koukám, že už to bude každou chvilku ![]()
Děkuju, už aby to bylo… to čekání na první kontrakce je na budku. Je to můj první porod tak jsem na to všechno zvědavá ![]()
Při snažení mi gyn doporučil užívat KL a vit E. Vit E má brát i manžel-že prý to pomáhá na spermie…
@luci.hor píše:
Děkuju, už aby to bylo… to čekání na první kontrakce je na budku. Je to můj první porod tak jsem na to všechno zvědavá
To vřim, já už bych taky byla pro, abych to měla za sebou, ale ještě si počkám ![]()
Ahojky, je tu sice hodně diskuzí na téma kyselina listová, ale já mám jen jednu prostou otázku: Pomáhá nějak kyselina listová k otěhotnění?