Pomáhá kyselina listová k otěhotnění?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Terezkaaa
24.6.12 18:31

Kyselina listová snažení

Ahojky, je tu sice hodně diskuzí na téma kyselina listová, ale já mám jen jednu prostou otázku: Pomáhá nějak kyselina listová k otěhotnění?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
24.6.12 18:37

Ne, nepomáhá. V těhotenství by měla zabránit vzniku vrozených vývojových vad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezkaaa
24.6.12 18:39

Děkuju, konečně jsem se to dozvěděla :D

• Citovat
  • Upravit
24837
24.6.12 18:41

@Terezkaaa Není zač. Každopádně je vhodné ji ve fázi snažení užívat, ale to určitě víš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
24.6.12 18:42
@Terezkaaa píše:
Děkuju, konečně jsem se to dozvěděla :D

Před otěhotněním – 400 μg kyseliny listové denně, a to ve formě vitamínového doplňku výživy nebo potravin obohacených o kyselinu listovou. Mícha a mozek se u dítěte vytváří v prvních týdnech těhotenství, ženy by proto měly užívat kyselinu listovou již několik měsíců před otěhotněním. Vzhledem k tomu, že podstatná část těhotenství je neplánovaných, doporučují lékaři užívání kyseliny listové v dávce 400 μg denně všem ženám v produktivním věku.

V těhotenství – 600 μg kyseliny listové denně minimálně po dobu prvních 3 měsíců těhotenství, a to ve formě vitamínového doplňku výživy nebo potravin obohacených o kyselinu listovou. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
24.6.12 18:43

JJ mě ji doktorka taky předepsala a nevedela sem na co přesně je :-)

• Citovat
  • Upravit
69235
24.6.12 18:58

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.6.12 19:05

Jak píšou holky. KL snižuje riziko vzniku VVV. já jí začala užívat když jsem vysadila antikoncepci a pak jí brala v 1.trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezkaaa
24.6.12 19:45

Aha, děkuju moc a neznáte nějaké podpůrné vitamíny? je vůbec něco takového?

• Citovat
  • Upravit
8428
24.6.12 19:49
@Terezkaaa píše:
Aha, děkuju moc a neznáte nějaké podpůrné vitamíny? je vůbec něco takového?

http://www.kafe.cz/…l-25882.aspx
Zkus kouknout na bylinky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.6.12 19:51

Ahoj, dlouho jsme se pokoušeli o miminko a pořád nic. Potom mi doktorka poradila brát vitamín E a ejhle najednou // a dneska jsem 40+1 tt. Nevím na 100% jestli jsem otěhotněla kvůli vitamínu E ale každopádně za zkoušku to určite stojí. Kyselinu listovou jsem taky brala, než jsem otěhotněla tak obden a v těhotenství každý den + omega 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
24.6.12 19:52
@luci.hor píše:
Ahoj, dlouho jsme se pokoušeli o miminko a pořád nic. Potom mi doktorka poradila brát vitamín E a ejhle najednou // a dneska jsem 40+1 tt. Nevím na 100% jestli jsem otěhotněla kvůli vitamínu E ale každopádně za zkoušku to určite stojí. Kyselinu listovou jsem taky brala, než jsem otěhotněla tak obden a v těhotenství každý den + omega 3.

Tak hlavně pohodový porod, koukám, že už to bude každou chvilku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.6.12 19:54

Děkuju, už aby to bylo… to čekání na první kontrakce je na budku. Je to můj první porod tak jsem na to všechno zvědavá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
24.6.12 19:56

Při snažení mi gyn doporučil užívat KL a vit E. Vit E má brát i manžel-že prý to pomáhá na spermie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
24.6.12 19:56
@luci.hor píše:
Děkuju, už aby to bylo… to čekání na první kontrakce je na budku. Je to můj první porod tak jsem na to všechno zvědavá 8o

To vřim, já už bych taky byla pro, abych to měla za sebou, ale ještě si počkám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital