Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To opravdu někde lze??? a dotaz jen pro zajímavost - kolik celá akce stojí? Na tvou otázku ti někdo asi těžko odpoví, nenapsala jsi, jestli jste oba zdraví a zda neměl by být problém v otěhotnění. O IVF sis už asi vše zjistila, takže díky řízené stimulaci pokud nemáte žádné problémy k tomu může dojít s velkou pravděpodobností na poprvé. Ale vzhledem k tomu, že IVF je v ČR řešení neplodnosti, tak je úspěšnost různá.
Ahojky opravdu to jdeklinika je na Kypru ceny jsou za selekci a klasické IVF 200 tisíc se vším (hotel, týden-10 dní kontrola na klinice ap) samozřejmě je cena za jeden pokus, pak pokud to vyjde nebo se mimi neudrží tot otázka
je to individuální…ještě tam je možnost ne IVF ale i IUI jen zavést vyselektované sperma, tam je cena 100 tisíc, no jinak já otěhotněla 3 krát a to bezproblémově a rychle, jen těhotenství bylo špatné (preeklampsie) a dost rizikové poslední 3-4 měsíce. Děti mám dvě.
@RůžaP píše:
To opravdu někde lze??? a dotaz jen pro zajímavost - kolik celá akce stojí? Na tvou otázku ti někdo asi těžko odpoví, nenapsala jsi, jestli jste oba zdraví a zda neměl by být problém v otěhotnění. O IVF sis už asi vše zjistila, takže díky řízené stimulaci pokud nemáte žádné problémy k tomu může dojít s velkou pravděpodobností na poprvé. Ale vzhledem k tomu, že IVF je v ČR řešení neplodnosti, tak je úspěšnost různá.
Úspěšnost se pohybuje už kolem 50% - to není málo, pokud problém nemáte, tak může být určitě větší… ale to bohužel nikdo nedokáže odhadnout…
Taky mě to zajímá
děkuji ![]()
Příspěvek upraven 22.06.12 v 23:37
Ahoj, nám to na poprvé vyšlo
Takže držím palce a všechno co jde ![]()
http://www.ivfpredict.com/ ještě tohle mne napadlo, ale nevím, jak moc je to zastaralé, zkus zadat údaje ![]()
ale člověk fakt neví - já jsem byla ok, manžel katastrofální až nulové spermio, a stejně se nám ivf vždy podařilo na poprvé.
Obecně úspěšnost při dvou embryích 50:50. Jak to vycházelo u nás viz podpis. Já ok, manžel dost bídné spermio.
Obecně ale s výběrem pohlaví nesouhlasím. Pouze při nějaké chorobě dědičné pouze pro jedno pohlaví. Příroda zařídila poměr M/F +- stejně a kdyby si vybíral každý… Máme dvojčata kluky a chceme za pár let třetí a je mi úplně jedno, zda to bude kluk nebo holka, hlavně aby bylo zdravé. Vím, že na toto se zakladatelka neptala, omlouvám se, ale musela jsem svůj názor napsat.
Neodsoudím tě, ani nevim že to lze. I když ten kdo si tím prošel, mně nevyjímaje, tak je mu jedno co se mu narodí. My si přáli více holku a když jsem zjistila že čekáme kloučka, bylo nám to uplně jedno. Svého synka bezmezně miluji. On si to své místečko vybojoval. Každopádně na poprvé nebyl. Byl až po KET.(mražené) ale Ket byl na poprvé. ![]()
@Anonymní píše:
Holky píšu raději anonymně…je to pro mě citlivé téma, nečekám že najdu zde spřízněnou duši, co by mě chápala…uvažuji totiž o selekci spermií a oplodnění IVF na Kypru kde je možnost mít jen vytoužené pohlaví dítěte(zvolit si to) cenu a vše jsem si vyzjistila, a pohrávám si s myšlenkou, že bych tak do 3 let toto podstoupila, kamarádka mi poslala vše jak to probíhá, byla tam (ale ji se na poprvé nezadařilo je jí už 39 let) jinak mě také trošku tlačí už věk, proto dávám si hranici do 35 let. Prosím vy co máte zkušenosti s IVF jaká je šance, že to vyjde napoprvé? Nevím jaké procento se zadaří a nějak jaká je úspěšnost. Prosím neodsuzujte mě, každá jsme jiná a každá máme různé cítění a myšlení, já to tak cítím, že bych nezvládla jít do těhotenství bez větší šance, že by se mohlo povést vvysněné pohlaví miminka.
Nechápu ![]()
Jde Ti o to vybrat si pohlaví?
Proč to neuděláš u nás na klinice, s metodou PGD?
Já čekám holčičku, mohla jsem si vybrat. Ještě mám zamraženýho i chlapečka.
Ano, PGD se doporučuje, když je nějaký problém, i mě byl doporučen kvůli neúspěchům při IVF. Ale je to placená procedura, za prachy Ti v CARu udělají co budeš chtít!
Jestli se to může nebo nemůže nebo je to etické, to je druhá otázka.
Ale tohle jsem podstoupila na dvou klinikách a nikdy neměli problém mi pohlaví sdělit a nechat si vybrat. Já si teda nevybírala, chtěla jsem vždy to nejlépe vyvinuté embryo a bylo mi jedno jestli je to holka nebo kluk. Ale tu možnost jsem měla.
To jo… mě se 40ti vajíčky by to nenapadlo ![]()
Ale zas má člověk jistotu, že mimčo bude zdravé a ta šance na uchycení se tím zvyšuje o 10%.
Ahoj holky, ono s tím pohlavím to není jen tak jednoduchý. Samozřejmě, že se řiká, že je to 50:50, ale nemusí to tak být. My jsme podstupovali IVF né z důvodu neplodosti ale z genetického důvodu. Jsem přenašečka hemofilie a mám za sebou dvě revize z důvodu nemoci u plodu. Nemoc se přenáší jen na kluky, takže jsme potřebovali holčičku. Po IVF nám oplodnili a vyšetřili 9 embryí a byla mezi nima jen jedna holčička - i sama genetička a embryoložka řekla, že prostě u manžela není 50% klučičích a holčičích spermií. A to oni vědí jak na ně koukat - prý holčičí spermie jsou pomalejší a těžší a prostě jenom jedna.
Takže se může bohužel počítat i s tím, že to „vysněný“ pohlaví se tam prostě nenajde.
Mě spíš ted zajímá to, jestli ta jedna holčička je fakt holčička…jestli se nemůže stát, že by se spletli
Jako řekli nám, že na 99% je to holčička, ale prostě pořád malý pochybnosti a strach je.
Holky píšu raději anonymně…je to pro mě citlivé téma, nečekám že najdu zde spřízněnou duši, co by mě chápala…uvažuji totiž o selekci spermií a oplodnění IVF na Kypru kde je možnost mít jen vytoužené pohlaví dítěte(zvolit si to) cenu a vše jsem si vyzjistila, a pohrávám si s myšlenkou, že bych tak do 3 let toto podstoupila, kamarádka mi poslala vše jak to probíhá, byla tam (ale ji se na poprvé nezadařilo je jí už 39 let) jinak mě také trošku tlačí už věk, proto dávám si hranici do 35 let. Prosím vy co máte zkušenosti s IVF jaká je šance, že to vyjde napoprvé? Nevím jaké procento se zadaří a nějak jaká je úspěšnost. Prosím neodsuzujte mě, každá jsme jiná a každá máme různé cítění a myšlení, já to tak cítím, že bych nezvládla jít do těhotenství bez větší šance, že by se mohlo povést vvysněné pohlaví miminka.