Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny a po dlouhé době zakládám diskuzi, protože si nevím rady a potřebuju vlastně asi shromáždit argumenty.
Moje mamka byla vždycky tak jiná, než ostatní mamky - babičky.
Ale teď už jsem teda na rozpacích.
Mojí 11- ti leté dceři, kterou si po dlouhé době vzali s dědou na noc k sobě domů, popletla totálně hlavu s kyvadlem - vždycky mamku tohle hrozně bralo, různé věštění, karty, numerologir a tak podobně.
já nic proti tomu nemám, spíš se tomu zasměju.
Kyvadlo beru v podobě toho, že mi tady prošla byt kvůli spodní vodě, když jsem stěhovala dětem postele, protože ségra v dětství trpěla na krvácení z nosu a přestěhovat postel jí fakt pomohlo .
Jenže mamka dala naší Báře vlastní kyvadlo, knížku o tom ,co s ním má dělat a nějaké schema k tomu, nebo co to je.
Já si ale , ani nevím proč, myslím, že tohle dětem do rukou nepatří a teď jsem samozřejmě hnusná a nepřející a nerozumím tomu, zatímco mamka s mojí dcerou ano. ![]()
Co myslíte vy? Díky každému, kdo to dočetl ![]()
bude zajimavva ve skole aaz tim zacne ostatni nudit, prestane ji to bavit, cim vic budes zakazovat , tim tim dyl ji to bude drzet
ahojky, nic si z toho nedělej, naše máma, ta zase jede v kartách a bylinkách, taky nás do toho tlačila, ale nás to přestalo bavit. Takže teď čekám dvojčata a ona už plánuje, jak budou zkušený v kartách
. Než jsem otěhotněla, tak první co bylo, když jsem k nim přišla: Dáme karty? No na palici.
Díky za názory ![]()
Takže myslíte, že si tím nemůže nijak uškodit?
Já jsem jen slyšela - tuším v televizi, že ten kdo není dospělý, neumí s těma „energiema“ pracovat tak, aby něco nezvoral.
Tak já budu doufat, že ji to omrzí, jako ostatně všechno.
Já myslím, že to patří k věku - my jsme furt zas řešily numerologii, astrologii, grafologii a kdo s kým se ke komu hodí, jestli ten s tamtím se vezmou a tamta se tamtomu líbí, co si kdo o kom myslí, kolik bude mít dětí… chápeš
To prostě v tomhle věku bývá, budou se pak třeba slézat s kámoškama a ona jim bude „věštit“ - taková forma hry prostě… A časem ji to přejde… Já jsem si dokonce koupila i tarotové karty (malinko později, teda) a žádné následky to na mně nenechalo. Kdepak je asi mám?
![]()
Anqua - asi máš taky kus pravdy, my jsme taky tak blbli ve škole.
Jen mám z toho hrozně blbý pocit.
Ale taky to bude asi nějaký můj blbý pocit z mojí máti, která mi dělá samé „radosti“ ![]()
To si budu asi muset vyřešit sama.
taky si myslím, že čím víc do toho budeš šít tím půjde proti tobě.. nech ji.. ignoruj to! ono ji to omrzí.. a myslím, že takový dítě stejně nedokáže pracovat s energií… tak aby jí to ublížilo!
s maminkou je to potřeba dořešit jak sama píšeš.. do toho se pusť jako první!
jestli má dcera dobré kámošky chvíli bude tím zajímavá a pak už je bude nudit! a dá pokoj!
přeju hlavně chladnou hlavu! někdy je to těžký což? ![]()
jeejda, a kolikrát my jsme vyvolávali duchy a hráli si se „stolečkem“, který sám mluvil. O nějakém věštění ze všeho možnýho ani nemluvím… Prostě si tím projde, zjistí, že to nefunguje (na to je ještě malá, aby to zvládla, tedy dle mého) a půjde od toho pryč. Myslím, že tohle vůbec neřeš. Kdyby babička nějak tlačila, aby to používala a nevzdávala to, tak to by byla jiná. Ale takhle si to zkusí a zase opustí, maximálně to bude brát jako zábavu.
Dobrá tedy, myslím, že jste se všechny shodly, tak já ji nechám ![]()
Díky
Já teda takové aktivity neprovozuju,ale nechápu co by na tom bylo špatného?
Taky jsem jsi prošla vykládáním,vyvoláváním duchu,věštěním ,vaření lektvaru lásky
atd..Rychle mě to přestalo bavit jako vše
Ahoj, myslím, že se vůbec nemusíš obávat, kočka si to párkrát zkusí a přestane ji to bavit…přemýšlela bych spíš ale o tom, zda to má co říct tobě
třeba nastal čas podívat se na život jinak. Z úvodního příspěvku chápu, že na „takové“ věci nevěříš …nebo ano?
Ještě jsem se chtěla podepsat nejde mi se přihlásit ![]()
Lenka Almachiela
takové věci jsou a jsou všude. Pokud se tím babička zabývá, tak o tom asi něco ví a to že to dala do rukou tvé dceři mělo možná nějaký důvod. Jsou děti, které k těmto věcem mají nadání a pokud ho začnou rozvíjet včas, tak je to jedině dobře. je ale také možná druhá verze a to ta, že babička ani dcera k tomu nadání nemají a v tom případě by neměla hrozit ani žádná nebezpečí. ![]()