Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
Mám dotazy pro chovatelky/e Labíků.Máme skoro 8měsíčního hafana.Teď přes léto začal spát na lině v předsíni místo v pelechu a udělali se mu proleženiny na předních packách
dala jsem mu i deku z děcké postýlky do předsíně ,ale na to nelehne .Je mu prostě teplo a chce se chladit…
Nemáte někdo návod je to vyléčit.Od včera má tu více namáhanou packu-na tý straně víc leží až do živa ![]()
Prosím,poradí někdo??
Chudinka pejsek ![]()
U lidí se dnes razí mokré hojení, postupovala bych podobně.Hlavní je, aby se mu do toho nedostala infekce a nezačlo hnisat.Rána se čistí fyziologickým roztokem(mokré hojení) a kryje sterilním čtvercem.V případě infekce se aplikuje antibiotická mast.
Nevím, zda o proleženinách máš širší znalosti, ale stopro bych zajela na veterinu se poradit - někdy je třeba odumřelou tkáň odstranit.
PeBa píše:
Chudinka pejsek
U lidí se dnes razí mokré hojení, postupovala bych podobně.Hlavní je, aby se mu do toho nedostala infekce a nezačlo hnisat.Rána se čistí fyziologickým roztokem(mokré hojení) a kryje sterilním čtvercem.V případě infekce se aplikuje antibiotická mast.
Nevím, zda o proleženinách máš širší znalosti, ale stopro bych zajela na veterinu se poradit - někdy je třeba odumřelou tkáň odstranit.
Jsem zdr. sestra…Díky.
Chtěla jsem někoho kdo labíka má,je to velice časté onemocnění ![]()
PeBa Jěště jsem nad tím přemýšlela.Co to je za názory hojit dekubity FR
Předpokládám,že pracuje ve zdravotnictví.TO neznáš Granuglexy,Mepilexy,Aktivní stříbra a uhlí na toakovéhle problémy?KOukala sjem že jsi ze Strakonic tak tam to asi nepoužívají,je to dost drahé
Nechci se tě dotknout,jen mě to opravdu zajímá ![]()
Co?Jak za názory?Neboj, co by se mě mělo dotknout?
od toho jsou tu jiné
Já dělala ve Španělsku osobní pečovatelku 2005 a pani měla dekubity kotníků, loktů a v křížové oblasti šílenou díru.Nejdřív byla ve špitále - tam jí to vyškrabali a co jí s tím dělali nevim. Pak mi jí dali domu a měla jsem jí to vyplachovat fýzákem a aplikovat atb mast, protože tam měla infekci(konečník vedle že).K tomu samozřejmě horečky a já měla strach, že mi tak každou chvíli umře
Pak, když už se začalo hojit, tak stačilo vyplachovat fyz.roztokem a během pár měsíců se jí to začlo hojit.Pak jsem jela jinam.Já s ní dělala, jen jak mi to řekli.
Jak to léčí ve Strakách nevím
já tam ve špitále nedělám ani po mateřskej nehodlám, určitě na to maj věcí plno a co s tim dělaj ti fakt neřeknu.
Promiň, mně jen bylo pejska líto.My máme jinou rasu.
jj,v pohodě.Jen mě to zarazilo.Ten postup mi přijde z akrále klacka
Teď už se používá to co jsem psala.
J8 tam zkusím namazat Novicov a uvidíme.Zatím mu to potírám betdinem.Zítra přinesu z práce novicov tak jsem zvědavá.Závázat si to nenechá,hned to serve ![]()
No já sice labíka mám, ale bohužel ti neporadím, my jsme tohle nikdy neměli a to se chladí na dlaždičkách a nevadí mu to! Tomu vašemu přeju brzké uzdravení!
Tak nevím, jestli ještě sháníš radu pro pesana. Ty proleženiny má jako na loktech - jak mají větší pesani většinou otlačeně? Obecně pokud to praská, tak to může být i problém na dýl, protože to je prostě namáhané místo a kůže se tam neustále pne. Pokud to má povrchový, tak klidně zkus novikov, ale většinou psy štípe a nemá žádný hojivý účinky - spíš prostě krytí rány. Pokud to má hlubší, tak novikov určitě ne, ale zkusit vlastně cokoli s hojivým účinkem (Ialugen atp.). Granuflex, Iruxol aspol. jsou pak na větší problémy, ale pokud máš, tak bych se tomu nebránila. Samozřejmě dle povahy rány je před ošetřením možno propláchnout fýzákem, ať tam nemá bordel. A hlavně nelízat!!! Přeju brzký uzdravení ![]()
Čemu říkáš proloženiny? A má to kde na packách, na loktech? Jestli tam má jenom hrubou kůži jakože otlaky, tak to mají snad všichni těžcí psi a nedělá se s tím nic. Některým se to dělá víc, jiným míň, ani snad moc nezáleží, na čem leží, jestli na larise nebo na prkně.
Nemělo by to mokvat. Jenže i tam si myslím, že čím víc to budeš máčet nebo mazat, tím to bude horší.
Sice pejska nemáme, ale rodiče měli. Dávali na okraje třezalkový olejíček. Potom se to rychle zatahovalo.