Pes - zánět uší

51750
21.8.10 20:58

Pes - zánět uší

Ahoj, je zde někdo kdo by mi poradil, jak rychle a účinně pomoct proti bolestí uší u pejska? Pravděpodobně se jedná o zánět, z ucha je i výtok a bohužel ucho dost bolí, fenka nemůže zatřepat ani hlavou aniž by nezakňučela. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
21.8.10 21:08

Papírovým kapesníčkem si obal prst a vytírej a vytírej. Ucho se musí zbavit hnisu. Pak jsme dávali 2× denně kapičky Surolan (byly od veterináře, nevím, jestli jsou volně prodejné v lékárně) v množství 2 kapky na vnitřní stranu ušního boltce a 5 do zvukovodu, co nejdál to jde a pak ušní boltec jakoby přiklopit a promnout. Za týden nebylo ani památky po zánětu. Hodně zdaru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
21.8.10 21:21

Ahojky,
mam psa chronickeho usare uz 16let..
Vycistit(mam takovou cisti vodu od veta),kapky Surolan jsou fajn :palec: ,ty mam v lekarne porad,nekdy stridam s Mitexem. Kapky si beru v lekarne u veta bez navstevy a lecim sama(i tak jsme tam velmi casti hoste).
Ten Surolan by mel zabrat celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
21.8.10 21:52

Díky za odpovědi.............je něco z toho co jste psaly volně prodejné i v normální lékarně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.8.10 22:10

Myslím že zatim mužeš udělat jen to že vytřeš kapesníkem(papír) a zítra na veterinu.Obávám se že v normální lékárně nic neseženeš a než experimentovat tak je lepší jít pro určené léky aby to nedopadlo ještě huř.
Máme taky ušaře kokra už 15 let a nikdy i při prevenci se ušiska uplně nezahojí :-? a zánět se zas vrátí.

Ještě k tomu uchu mužeš čichnout,když smrdí kysele tak to je zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
21.8.10 22:38

Měla jsem kdysi brazilskou filu a pesan na to trpěl snad věčně, na veterině jsme dali šílené peníze…pak mě napadlo zajít do lékárny a vysvětlila jsem tam celou situaci a lékárník mi prodal antibiotika kapky a ty hodně rychle pomáhaly a zánět byl pryč…PAMYCON se to jmenovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.8.10 20:47

Máme ušaře hned tři, takže snad nemusím popisovat ty galeje při čištění :-) Surolan jsme měli xkrát, už pak ani nezabíral, ten dávaj na začátku, když to nezabírá, tak nějaké silnější kapičky- Otibiovin. Když nám nezabralo ani to, udělala se laborka a dostali jsme nějaké úzkospektré atb+penicilin. S prominutím jebačka šílená. Zkus se dostat k tomu surolanu, kydž nezabere, řešila bych to s vetem, ta rezistence vůči kapičkám vznikne poměrně snadno a pak do pesana cpeš zbytečně atb. Co se týče čištění, každý vet nám řekl něco jiného, např.čistit obden až dovnitř, nebo obden ale ne dovnitř, nebo jednou týdně a dokonce jeden, že vůbec, tak pak si vyber. Nezbylo mi, než vysledovat co jim dělá nejlépe a vykašlat se na rady vetů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
23.8.10 09:27

No dneska jedeme k vetovi, přes víkend jsme to nějak přežili, už ani nekňučí když zatřepe hlavou, ona na ty uši taky dost trpí, před 4mi měsíci měla Aurizon, tak jsem zvědavá co jí dá teď, když aurizon by se neměl dávat tak často. Dělal i laborku, tak že kapky dával fakt na daný problém podle toho co tam vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.8.10 09:34

jéé to bych brala, kdybychom řešili uši jenom jednou za 4m :-) držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.8.10 16:23

No, neumim si přdstavit, že bych svému psů při zánětu uší (kdy je má citlivé) vytírala kapesníkem.Za prvé to musí hrozně bolet - dřít ucho suchým a za druhé, stejně se nedostanete do hloubky, kde je ten pravý problém. Určitě je nutné sekret z uší dostat, ale vhodnější je výplach např.ředěným betadinovým mýdlem, nebo spec přípravky určenými do uší - ale musí se ucho „prolít“ ucho trochu promnout a nechat vyklepat. V případě zánětu i zopakovat. Pokud už teče sekret, tak antibiotika budou na místě, ne-li i celkově,takže veterina bude nutná. Jinak radit Surolan bez vyšetření uší mi přijde trochu hazard, protože nevíte, zda hafan nemá perforován bubínek a v tom případě je Surolan zakázán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baddy
28.11.10 20:08

zánět v uších

Ahojky, mám druhého berňáka, s ušima jsme si dost užili. Zachránil mne můj gynekolog - pokud jde o kvasinkový zánět, což je u převislých uší obvyklé, vytírat 1×týdně nebo častěji při nemoci, klasickou „dámskou“ mastí (na hadříku,jen vytřít, nešťourat), na gyndě vám něco jistě poradí. V lékárně bez předpisu dají spíš kapky, ukecala jsem je. Hodně to pomohlo udržet kvasinky při zdi, jinak jsme lítali po veterině a platili a platili…Veterinář mi to pochválil, jako dobrý nápad. :mavam: páááááááááá

• Citovat
  • Upravit
3
23.12.10 22:31

Ahojky..chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti i s oteklím boltcem..Dnes jsem zjistila, že můj pejsek který taky dost trpí na záněty má oteklí boltec..vypadá to jak nafouknuté ouško..nevím co mám dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.1.11 21:25

No já mám taky kokra a je to děs - je to kolotoč, kdy chodíme k vet třeba měsíc, pak má měsíc, dva klid a potom opět nanovo..už nevím jak jí pomoct, čistím, suším a přesto trpí…snad nejhorší je to v období vlhka, ani nemusí být ve vodě, ale ty uší prostě zvlhnou a hned je problém. Prý pomáhá vytrhat chloupky, ale zatím jsem se k tomu neodhodlala, vyholím co vidím, ale ze zvukovodu jsem nevytrhla zatím ani chloupek, přijde mi to moc drastické, ale kdyby to pomohlo od problémů, asi bych to zkusila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.1.11 21:30

Pro baddy: třeba JENAMAZOL?

Příspěvek upraven 07.01.11 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.1.11 21:31
nela1982 píše:
Ahojky..chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti i s oteklím boltcem..Dnes jsem zjistila, že můj pejsek který taky dost trpí na záněty má oteklí boltec..vypadá to jak nafouknuté ouško..nevím co mám dělat..

to jsme měli u naší pudlice, taky chronická zánětařka, skoro celý její život (umřela nám v 17ti letech). Oteklý boltec, jakoby dutý, nalitý, jsme měli, chtělo to vydrénovat, aby ten vnitřek mohl odtéct. Je to prý od toho, jak se usilovně hrabou na uších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný