Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky tak s tím mám teda zkušenosti.Moje fenečka na to trpí několikrát do roka mi kupujeme u veterináře Surolan stojí kolem 200kč měla ten zánět silný párkrat sme nakapali a hned je to ok .Fakt jediná věc co nám hned pomohla. ![]()
ahojky..myslím, že vytrhávání chloupku stejně tím nic nezmění..dělám to svému psovi nějak moc mu to nevadí, čistím a stejně taky na ty záněty nebo velké tvoření mazu trpí..
Zdravím
Máme doma Jorkšíra a nedavno jsem mu zjistila, že má v uchu takový tmavý maz, ale měl tam toho dost a stále se mu tam tvoří. Ucho ho nebolí nechá si na něj normálně sahat i mnout bez nějakých reakcí. Předtím měl uši úplně čisté tak se chci zeptat, co to je???
To by bylo nejlepší mu to vyčistit,aby se mu tak nezačal tvořit i třeba zánět..nejlepší mu to vyčistit kapkami, které tedy seženete jen u veterináře..Jsou to kapky na běžné čistění uší.My máme kapky Otifree cca 190kč. když nebudete uši čistit muže se mu udělat zánět, který zápáchá i může mokvat.A u psa to poznáte, že si dost často ty uši drbe nebo s nimi jezdí po podlaze.My s tím máme pořád problémy a to mu je od malička čistím i trhám, některé psi na to trpi.
Tak já mám buldočka alergika, který trpí na záněty v uchu v podstatě furt - vyzkoušeli jsme všechno na trhu. Všechny kapičky do uší jsou cca 10-14denní a jak nám doktor říkal, že největší chyba je nakapat do uší kapky a pak vyčistit ucho apod. když chci čistit, tak třeba ráno před prvním kapáním, pak už ne! Bohužel ty baktérie si na ty kapky zvykají, takže je lepší značky obměňovat. Nejlépe nám zabrali 7denní - vypadá to jako sprej do ucha s násadkou, která krásně zajede dovnitř ucha a nedělá žádné zvuky nebo nestudí apod. prostě jednou zmáčkneš přesná dávka v kýápne do ucha, takže se pes nelekne a nezatřepe hlavou, aby kapky dostal ven a navíc se dostanou tam kam mají ![]()
Nám pomohly kapky obsahující enzymy, jmenují se SanDitan, prodal nám je přímo veterinář a po týdnu byl klid, doporučuji. Jen s aplikací krapet složitější, kape se 30-90 kapek do ucha, takže operace pro víc lidí, když pejsek nechce držet s bolavým uchem
.
Katy2 píše:
Ahoj, je zde někdo kdo by mi poradil, jak rychle a účinně pomoct proti bolestí uší u pejska? Pravděpodobně se jedná o zánět, z ucha je i výtok a bohužel ucho dost bolí, fenka nemůže zatřepat ani hlavou aniž by nezakňučela.
jejej,chudinka ![]()
to známe moc dobře,ale poradím jen MVDr.,ten dá kapičky.Hlavně žádné čištění štětičkou
My to měli stejné,u obou pejsků nešlo pomalu ani na ouška sáhnout,ale museli jsme kapat 5kapek do každého ouška denně a navíc jsme dostali kapky k prevenci,čistí to ouška šetrně a „nesundává“ to ten přirozený maz…Držím palce ![]()
Nemáte někdo zkušenosti s Audivetem od firmy Energy? Mělo by to přímo i léčit záněty oušek u psů a je to z nějakých bylinek. Používá to někdo třeba jako prevenci? Díky
Jinak náš postup při léčení otitidy - poprvé Surolan,(měsíc klid) podruhé Otiverm (nebo tak nějak - měsíc klid) , a pak konečně proběhla kultivace a citlivost a i když jsme Surolan používali pouze 1× (tedy 14 dní), tak již laborka prokázala rezistenci na Surolan! (nyní jsme dostali dle výsledků z laborky Aurizon). Pozor tedy ti, kteří tady píšete, že vždycky dáte Surolan a je vyřešeno. (šli jsme k vetu, ten udělala výtěr a poslal ho na rozbor. Kultivace trvá 10 dní, takže zatím nám provizorně dala Surolan a ten kupodivu zabral, ale vždy na štětičce ještě něco i po 10 dnech bylo - /to je info pro ty, kteří opakovaně dávají Surolan a pak se diví, že se to pejskovi vrátí/ - no a konečně výsledky na citlivost a místo Surolanu jsme dostali již zmiňovaný Aurizon)
Evčaevča píše:
Nemáte někdo zkušenosti s Audivetem od firmy Energy? Mělo by to přímo i léčit záněty oušek u psů a je to z nějakých bylinek. Používá to někdo třeba jako prevenci? DíkyJinak náš postup při léčení otitidy - poprvé Surolan,(měsíc klid) podruhé Otiverm (nebo tak nějak - měsíc klid) , a pak konečně proběhla kultivace a citlivost a i když jsme Surolan používali pouze 1× (tedy 14 dní), tak již laborka prokázala rezistenci na Surolan! (nyní jsme dostali dle výsledků z laborky Aurizon). Pozor tedy ti, kteří tady píšete, že vždycky dáte Surolan a je vyřešeno. (šli jsme k vetu, ten udělala výtěr a poslal ho na rozbor. Kultivace trvá 10 dní, takže zatím nám provizorně dala Surolan a ten kupodivu zabral, ale vždy na štětičce ještě něco i po 10 dnech bylo - /to je info pro ty, kteří opakovaně dávají Surolan a pak se diví, že se to pejskovi vrátí/ - no a konečně výsledky na citlivost a místo Surolanu jsme dostali již zmiňovaný Aurizon)
Znám z Energy jenom přípravky pro lidi, ty vet jsem zatím nezkoušela. Ale za sebe můžu jenom doporučit. Vždy mně to pomohlo, zásobu kapiček a krémů z Energy mám doma pořád. Je tu i diskuze na energy můžeš pohledat.
Ty vet přípravky mají krátce tak ještě asi není tolik zkušeností, ale nebála bych se toho:-).
Ahoj,
máme doma fenečku - 15 let ( lhasa apso ) trpící na záněty. Teď na stará kolena je má pořád a nejde se toho zbavit. U veta jsme prakticky pořád. Vždycky předepíše kapky, který zabírají ale jen krátkodobě a někdy ani to ne:-( Posledně nám poradila proplachovat uši naředěnou octovou vodou. Účinek žádný. No ale zajímala by mě teď především jedna věc. Malý 8 měsíců se mi teď plazí po bytě i v prostorách, kde se pohybuje pes. Je možné že by se zánět mohl přenést na člověka??? Malý se poslední dobou pořád škrábe v oušku a já mám teď nervy…co kdyby. Nemáte prosím někdo zkušenost??
@Verulda86 píše:
Ahoj,
máme doma fenečku - 15 let ( lhasa apso ) trpící na záněty. Teď na stará kolena je má pořád a nejde se toho zbavit. U veta jsme prakticky pořád. Vždycky předepíše kapky, který zabírají ale jen krátkodobě a někdy ani to ne:-( Posledně nám poradila proplachovat uši naředěnou octovou vodou. Účinek žádný. No ale zajímala by mě teď především jedna věc. Malý 8 měsíců se mi teď plazí po bytě i v prostorách, kde se pohybuje pes. Je možné že by se zánět mohl přenést na člověka??? Malý se poslední dobou pořád škrábe v oušku a já mám teď nervy…co kdyby. Nemáte prosím někdo zkušenost??
A čím hafana krmíte? Často se v zánětech uší odráží alergie na krmivo, zkusila bych přejít na kvalitní hypoalergenní( Trovet LRD, VPD, RRT, možná i ORIJEN Dog 6 Fisch - prostě takové, kde není pšenice, kukuřice, soja -jsou to časté alergeny a i kuřeti bych se vyhla, chce to takové krmivo, se kterým se nejspíš ještě nesetkal (složky stravy)). Jinak je důležité ucho pravidelně čistit a když už zánět je, tak pořádně vypláchnout ( měl by udělat vet) a pak teprve kapat kapky. Lhasa má delší srst, nemá chlupy i v uchu? Např. u jorků, pudlů se pravidelně chloupky ze zvukovodu vytrhávají, aby tam nedělaly zátku. A k dotazu - myslím, že to dítě chytit může, často jsou záněty u psů způsobeny kvasinkami - ty na lidi jsou a pak se přidružují i bakterie - stafylokoly, streptokoky na lidi taky jdou.
Jednoznačně i přes protesty pejska ptž zánět je neskutečně bolí vyčistit, buď kapesníčkem na prstě jak jsem viděla výše napsané, nebo stejnějako u lidí vatovými špulkami, psi mají dole v uchu kost, která nepustí k bubínku takže se nemusíte bát že mu někde něco poškodíte, hnis se musí dostat prostě ven i když je to někdy nadlidský výkon ( vlastní zkušenost
) … no a nejlepší potom kapat 2-3× denně do uší kapičky .. já mám dobré zkušenosti s OTIBIOVINem ![]()
byli jsme u veta, pejsik ma zanet usi, tak nam dal metax za 360 kc, kolik jste platito vy?
Nase Peggy ma zanet usi podruhe pri prvnim zanetu jsem byla na veterine kde se udelal vyter z ucha vse uspesne prelecene asi po 3mesicich se zanet vratil vzhledem k tomu, ze uz vim jake bakterie zpusobuji moji fence zanet po konzultaci s Magistrou jsme nasadili OTOARGENT jiz po prvni aplikaci do ucha je fenka bez bolesti a uspesne se leci.
Dobrý den. Mám pejska Shih-Tzu a při vytrhávání chloupků z uší naříka
.Slyšela jsem že jsou na to nějaké kapky nebo pudr. A tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo neví jak se jmenuje ten přípravek? Děkuji