Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky…máme 3měsíční fenku labradorku. Je to zlato, sice ještě tele, ale bude lépe. Trápí mě jako každého kdo má štěně ten šílenej smrad když se vyčůrá nebo vykadí na koberec. Nedělám nic jiného než že mám hadru v ruce, kartáč, přípravek na koberce a drhnu. Všude stříkám vůně, ale pomůže to jen na chvilku. Přes den chodíme často ven, ale v noci, někdy vydží, někdy ne. Momentálně má takový průjem asi 3tí den, že venku nosí náhubek, pač žere a olizuje všechno. Shnilý jabka, výkaly po psech atd. Moje nervy
… Máte nějaký osvědčený trik na ten smrad jak ho dostat z koberce?
A nebylo by jednodušší psovi omezit pohyb po bytě? Nechat mu otevřené jen ty místnosti, kde nehoda není pohromou, koupelnu, předsíň, kuchyň… Nevím, ale takhle se u vás jakákoliv návštěva asi nebude cítit moc dobře, vy to za chvíli nebudete vnímat, ale ostatní jo.
A vy si myslíte, že ji nechám volný prostor po celém bytě?
…jak píšete, kuchyn, předsín, jelikož tam nejsou dveře, takže může do obou místností. V předsíni je koberec v kuchyni lino. Jak naschvál si vždy vybere ten koberec…Octem? to jsem neslyšela, pomůže to? Nebude ještě větší zápach?
Jesetli to jde, tak dát koberec dočasně pryč. Jestli to nejde, tak vydrbat odtem, ten pohlcuje pachy. Na průjem koupit na veterině probiotickou pastu a nechat zkontrolovat hovínka, jestli nemá nějakého parazita.
ten ocet - mám rozprašovač, v něm ocet a vodu cca půl na půl, stříkám a drbu ![]()
@Ronja11 Nejlepší je použít speciální čističe, které jsou na tyto účely dělané. Protože normálními přípravky se dokonale nezbavíte pachu moči, pes to v tom koberci pořád cítí a proto tam chodí pořád čurat. Z domácích prostředků se mi osvědčila jedlá soda, nasypat na počuraný koberec, nasaje to do sebe pach. Nejlepší je opravdu zajít do zverimexu a koupit si na to speciální přípravek, ani to není tak drahé ![]()
My máme už šestiletou fenu labradora, ale doma udělala maximálně loužičku a to jenom proto, že jsme to s ní nestihli hned po probuzení ven a to měla 6 týdnů. Do 3 týdnů co jsme jí měli doma se naučila si říci, že potřebuje jít ven a doma nikdy nic neudělala a ani neudělá. I když má průjem tak to prostě vydrží a počká, až se vrátíme domů. Na průjem se nám osvědčilo dát jí uvařenou rýži s mrkví a druhý den už průjem neměla. Horší je to se zvracením, to se stihnout nedá a to čistím vanishem na koberce a žádný smrad v baráku nemáme.
Hele, my vždy u štěňat koberec dočasně smotali. Pokud máš pod ním lino, je to v pohodě. Teď to chce tak měsíc, dva pilně trénovat, potom to bude v pohodě..
@Ronja11 zkus mu dát nějaké kosti, protože ty staví a nebude mít průjem to za 1. a za 2. jestli máš podložky pod mimčo, tak mu je dej na zem. Nám štěně chodilo nejraději na počůrané podložky od miminka, protože tam cítilo moč prcka tak tam prostě čůralo taky
třeba ti to bude taky fungovat
podložku pak zabalí…vyhodíš… na noc nedávej psovi nic jíst a seber na noc misku s vodou, žízní neumře napije se ráno. Eliminuješ to noční čůrání.
@Ronja11 Pokud venku žere i výkaly, tak zkuste dát kousek tvarůžku, oni štěnata občas potřebují ty „hnilobné bakterie“ my to tenkrát řešili i s veterinářem, protože to nebylo únosný a doporučil tohle…
Jinak ten smrádek bych řešila taky octem, drbu tím i po kocourovi a to je echt smrad ![]()
Nam taky chodila curat cilene na malej koberec do koupelny, nebo na spadlej rucnik a tak. Pomohlo jedine omezit pohyb a do koupelny zavirat. Takze ted, kdyz uz to jo nevydrzi (mame uz dospelou fenu knirace, takze v 99% pripadu pres noc vydrzi - to jen abys vedela, ze bude lip:-)) hodi mocku na dlazbu v chodbe a tam se to jen setre.
Ocet ti pomuze na ten smrad, to je pravda, a prodavaj jeste nejaky specialni pripravky, ze na to osetreny misto pak pes nechodi, protoze ho to odpuzuje. No a pohlcovace pachu, ale nemam to ozkouseny, takze nevim, jak moc to funguje u psa.
Taky nam cuba jako stene zrala na co prisla, ale nejak se to pak upravilo a uz to nechava bejt. Stenata asi nevedi.
Já ty podložky dávala doteď… hádejte kam chodila? všude krom podložky..tak jsem ji vymáchlala v té moči a stejně nic
…výkaly, zvratky, vše co je venku, ničemu se nebrání..proto má náhubek a hlídám ji. Co zkusit rýži s mrkví? Může to ve 3 měsících?
@Ronja11 dítě taky mácháš v moči, když nechce chodit na nočník?
Jestli má ten průjem nějak dlouhodobě, tak navštívit veterináře a nechat vyšetřit. Vařenou rýží nic nezkazíš, ale jestli venku sežere kdeco, může mít v trávení nějakou neplechu, co je potřeba zaléčit. Je řádně odčervená, očkovaná?
Jinak to chce prostě chodit s ní ven co dvacet minut, v noci si nařídit budíka po dvou hodinách…a za vyvenčení venku řádně chválit a odměnit.
@Ronja11 Jejda, proč mácháš takovému malému štěňátku čumák v moči? Stejně nechápe proč. Štěně ještě nemá vyvinuté svěrače a nemůže tak zadržet močení, prostě se vyčurá, když potřebuje. Je to takové psí mimino (taky trestáš miminko, když se počurá do plenky a matláš mu plenku po obličeji?). Přesně jak říkala @Etcetera78, chodit s ním co nejčastěji ven, jinak se ti prostě čistotě nenaučí.