Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nimie píše:
Na kryté zahradě během dne?
Otázka co je to krytá zahrada? Jako že za plotem a kolem vede chodník a je vidět na zahradu? No jasně, že během dne, takových už bylo:( A štěně labradora je super roztomilé.
@jenny.fields
to je strašné… to aby si člověk vystavěl kolem do kola 2m betonový plot ![]()
@Nimie píše:
@jenny.fieldsto je strašné… to aby si člověk vystavěl kolem do kola 2m betonový plot
no bohužel ![]()
labrador je kontaktní rodinný pes, který svou rodinu miluje a chce být s ní, pořád. Na zahradu bych ho teda nestrčila. Té mojí bude 5 a nedokážu si představit, že by byla v noci na zahradě.
@Nimie chovatelka mne řekla a bylo to i logické když má víc psů že do postele psy neučí že by tam musela brát všechny a když jsem jí přivezla domů tak si na 5 minut lehla v pokoji na podlahu a pak si sedla k posteli a začala brečet a Vali že jí přece chudinku nenecháme plakat a v posteli vyšplhala co nejvýš na polštáře a tam usnula a ticho
. Ale my máme bytové psy a malé. Ale zvyklá nebyla, v posteli byla jen Vali a stejně se tam dožadovala
. ted už nečeká a skočí rovnou
![]()
@Mirabe1ka píše:
labrador je kontaktní rodinný pes, který svou rodinu miluje a chce být s ní, pořád. Na zahradu bych ho teda nestrčila. Té mojí bude 5 a nedokážu si představit, že by byla v noci na zahradě.
to ale neznamená že musí být zavřený v baráku. V první řadě je to lovecký pes a málokdo mu dává dostatečně dlouhé procházky a dost času na vyběhaní a nebo přímo zaměstnaní v lese.
Jen prostě chce být více času s rodinou. Ale to může být klidně venku na zahradě. Dejme tomu nestačí mu 3 hod kontaktu s lidmi, ale 6 hod.
Podle mě pes je nejspokojenější venku na zahradě ( myslím tím velké psi ne bytové) My máme labradora venku i s jezevčíkem. Jezevčík hlídá přes den, labrador v noci samozřejmě se jim věnujem ale potřebujou být venku. Když si je vezmu občas domů tak stejně chtějí jít ven nechtějí být zavření v doma.
@zuzzca náš měl 8 týdnu přes noc byl zavřen v koupelně, přes den jsme byli s ním venku ( museli jsme ho hlídat všude strkal hlavu tak at se mu nic nestane ) po 3 dnech šel ven do boudy. Kňučel tři dni pak byl klid to stejne i jezevčík
@Markéta80 nemyslela jsem psa v posteli, my spali u ní vedle pelechu na matračce tak, aby měla fyzický kontakt, nebrečela a nezvykala si na to lézt do postele ![]()
@smajlik345 píše:
to ale neznamená že musí být zavřený v baráku. V první řadě je to lovecký pes a málokdo mu dává dostatečně dlouhé procházky a dost času na vyběhaní a nebo přímo zaměstnaní v lese.
Jen prostě chce být více času s rodinou. Ale to může být klidně venku na zahradě. Dejme tomu nestačí mu 3 hod kontaktu s lidmi, ale 6 hod.
Podle mě pes je nejspokojenější venku na zahradě ( myslím tím velké psi ne bytové) My máme labradora venku i s jezevčíkem. Jezevčík hlídá přes den, labrador v noci samozřejmě se jim věnujem ale potřebujou být venku. Když si je vezmu občas domů tak stejně chtějí jít ven nechtějí být zavření v doma.
@zuzzca náš měl 8 týdnu přes noc byl zavřen v koupelně, přes den jsme byli s ním venku ( museli jsme ho hlídat všude strkal hlavu tak at se mu nic nestane ) po 3 dnech šel ven do boudy. Kňučel tři dni pak byl klid to stejne i jezevčík
Když jsou lidi uvnitř baráku, tak to skutečně znamená být zavřený v baráku, protože venku samotnému mu bude hůř. Pokud máš zahradu, tak ho stejně můžeš pustit kdykoliv ven nebo s ním jít ven, ale jde o to, že nechat ho primárně zavřeného venku je trochu proti jeho potřebám. Navíc ty máš venku psy dva, zakladatelka jen jednoho. To je dost rozdíl. Naše je taky venku nejspokojenější, ale s námi. Když jí tam někdo zavře a měla by tam být sama, tak bude nešťastná).
@Nimie píše:
Když jsou lidi uvnitř baráku, tak to skutečně znamená být zavřený v baráku, protože venku samotnému mu bude hůř. Pokud máš zahradu, tak ho stejně můžeš pustit kdykoliv ven nebo s ním jít ven, ale jde o to, že nechat ho primárně zavřeného venku je trochu proti jeho potřebám. Navíc ty máš venku psy dva, zakladatelka jen jednoho. To je dost rozdíl. Naše je taky venku nejspokojenější, ale s námi. Když jí tam někdo zavře a měla by tam být sama, tak bude nešťastná).
jenomže on nepatří do baráku, ale ven. Jinak i kdyby jsme měli jednoho psa tak by byl venku. Fakt bych netahala 40 kg psa do schodu a ze schodu ( máme okolo 30 schodů) a labradoří vůči kloubům by neměli chodit po schodech ( neříkám někdy ), ale x krát za den s ním chodit ven ho venčit a zase zpět…to už by tak užasne na jeho klouby nebylo takže by jsme ho museli nosit a to fakt ne..
a venku si může lítat jak chce což v domě zas tak moc nejde.
Hlavně je to sice společenský pes, ale prvořadě je lovecký takže potřebuje výběh. Tedy buď na zahradě nebo dlouhé procházky. S tím že majitel může být venku s ním házet mu aport ( což taky milujou ) a pak jít domů a pes si může spočnout do boudy
@smajlik345 netuším proč by se měl v RD táhnout do schodů
ale jinak jasně, pokud na psa nemám podmínky (např. schody bez výtahu), tak si ho nepořizuju
že ty trváš na tom mít psa venku jsem pochopila, psala jsem o tom, že holky mají pravdu - je to pes společenský a zavřít ho na zahradu je akorát takovej falešnej pocit pro toho člověka. Ty píšeš o tom jak lidi nemají čas se psem dojít na delší procházky a zároveň čekáš, že budou se psem půl dne na zahradě mu házet klacíky. To je fakt mimo
naopak je to často tak, že se pes zavře na zahradu a tam celej den štěká po ostatních, protože nemá co jiného dělat. Kolikrát s ním ani nikdo nedojde ven. Lovecký pud fakt neukojíš pobíhám po trávníku u terasy pokud nevlastníš lesy nebo rozlehlé louky. Doma je normálně ve smečce, může kdykoliv ven, kdykoliv dovnitř a není sám ![]()
P.S.: Ještě jsem fakt nepotkala labradora, kterému by bylo ukradené že musí trčet venku sám. Naopak se vždycky s nadšením hrnou za jakýmikoliv lidmi ![]()
@Nimie kvůli schodům bez výtahu si nepořizovat psi ty píšeš dobré kraviny. Jinak výtah nemáme, nebydlíme v bytě ale v rd a ten může být dvougenerační proto tolik schodů.
A přečti si něco o labradorech i když celkově psi by neměli skákat po schodech ( jak jsem psala něco jiného je vyjimečně a něco jiného každý den x krát za den na venčení.
Co je na tom mimo, přes den lítat po zahradě ( lidé v prací ) odpoledne jít s ním na procházku a pak si s ním hrát. Ten čas je a když není nemají si ho pořizovat. Znám spousta lidí co ten čas mají ( my taky ) jinak co mu dá to že bude zavření v domě, krom toho že bude x hodin s lidmi. Lítat tam moc nemůže hrát si s ním jako házet mu aport taky moc nemůžeš…takže taky to není pro toho psa dobrý. Nemusíš vlastnít hektary lesa, stačí s ním jít na pole.
Jinak my když je máme doma tak za chvílku se tlačí k dveřím a chtějí být venku že by se pak tlačili domů to fakt ne