Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží jak velké psi. Ty fakt velké sme nechali na veteřině ke kremaci, tak ty nic nemají. Ty malinký jsou zakopaní na chatě, nic extra, jsou uložení ve skalce a přes to jsou naskládané kameny, akorát ten poslední pejsek kterého sme měli nejdyl tam má navíc křížek z nerez oceli zapichlej mezi těma kamenama.
Máme na zahradě.. Psy i kočky. Normálně zakopané, na tom daný velký kámen a většinou napsané jméno barvou..
@Kriss Tina píše:
Záleží jak velké psi. Ty fakt velké sme nechali na veteřině ke kremaci, tak ty nic nemají. Ty malinký jsou zakopaní na chatě, nic extra, jsou uložení ve skalce a přes to jsou naskládané kameny, akorát ten poslední pejsek kterého sme měli nejdyl tam má navíc křížek z nerez oceli zapichlej mezi těma kamenama.
Jedná se o malého pejska, měli jsme ho dlouho a chybí nám tu. Máme ho na zahradě, dotaz kříž jste si dělali samy nebo jste někde nechali dělat, případně kde? Dekuji
První hafan je pochovaný na chalupě, nad ním je vysazená zakrslá jedlička. Dlouho byl pod jedličkou placatý kámen, na který máma nalepila keramickou fotku, ta už ale vzala za ty roky za své. Druhého psa má máma ještě doma - v urničce, v knihovně. Má takovou pěknou malou nenápadnou urničku. Na jaře ji naši ale chtějí také zakopat pod jedličku. Oba psi byli malí knírači
Nijak víc hrob krášlit nebudeme, ta jedlička stačí.
@Anonymní píše:
Máme na zahradě.. Psy i kočky. Normálně zakopané, na tom daný velký kámen a většinou napsané jméno barvou..
Velký kámen jste vzali ze zahrady nebo někde zakoupili? Jakou barvou jste na kámen psali, aby to drželo? Dekuji
@Anonymní píše:
Jedná se o malého pejska, měli jsme ho dlouho a chybí nám tu. Máme ho na zahradě, dotaz kříž jste si dělali samy nebo jste někde nechali dělat, případně kde? Dekuji
Křížek dělal táta v práci na cncčku, vyryl tam i jeho jméno.
@bartsch píše:
První hafan je pochovaný na chalupě, nad ním je vysazená zakrslá jedlička. Dlouho byl pod jedličkou placatý kámen, na který máma nalepila keramickou fotku, ta už ale vzala za ty roky za své. Druhého psa má máma ještě doma - v urničce, v knihovně. Má takovou pěknou malou nenápadnou urničku. Na jaře ji naši ale chtějí také zakopat pod jedličku. Oba psi byli malí kníračiNijak víc hrob krášlit nebudeme, ta jedlička stačí.
Keramickou fotku jste prosím, nechali dělat kde? Poté jste přímo na kámen nalepili? Dekuji
@Kriss Tina píše:
Křížek dělal táta v práci na cncčku, vyryl tam i jeho jméno.
Bohužel nemáme možnost, kde takový kříž udělat, nevíte na koho by se dalo obrátit? Děkuji
Ahoj, teta ma udelane drevene cedulky a na nich gravirovanim napsane jmeno zviratka, den narozeni a den umrti, pokud treba u korely nevedeli den narozeni, napsali kolik ji meli let, je to hezka pripominka, na hrobecku maji mensi kameny a osazeno kytkama. ![]()
@Anonymní píše:
Keramickou fotku jste prosím, nechali dělat kde? Poté jste přímo na kámen nalepili? Dekuji
Co si pamatuji, tak u fotografa. Už je to hodně let. To jsou takové ty porcelánové fotky, které se dávají na náhrobky. Na netu nejdeš bez problémů nějakého výrobce, který tyto fotografie vyrábí - hledej fotografie na náhrobky. Kámen byl placatý a fotka na něm byla nalepená lepidlem. Po nějaké době se odlepila a pak ji tam táta přidělal nějakým tmelem. Tak vydržela několik let bez problémů.
@Anonymní píše:
Bohužel nemáme možnost, kde takový kříž udělat, nevíte na koho by se dalo obrátit? Děkuji
To fakt netuším, jedině někoho známého pokud máte, co dělá s cnc ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, mám k Vám velikou prosbu a dotaz, jak máte zařízené a upravené zvířecí hroby, co vše je jejich součástí, chtěla bych zkraslit? Vkládám anonymně, protože k tomu mám velice citový a osobní vztah, tak se nezlobte. Děkuji
Babička je dávala k plotu, kde pak sázela kosatce - nádherné, aromatické květiny.
Prvního našeho psa jsme dávali také k babičce, protože jsme tehdy věděli, že se dům bude prodávat a tak je pod hrušní - nijak neoznačené hroby.
Tchýně má dva pejsky a všechna morčata pod lískou, také neoznačené, ale všichni o nich víme.
No a na ší zahradě máme pohřbeného pejska, kterého jsem já dostala od rodičů, ale při stěhování k příteli mi ji nedovolili si vzít (
jak mi měli rádi) a ta je u nás na zahradě a je v záhonku pod šeříkem a na sobě má položený velký bílý kámen, který kdysi tatka našel s bratrem (bohužel ten umřel rok před pejskem) - takže je to takové dvoji pietní místo. Pálíme i tady i svíčky, za oba dva. Ale nemám tam kříž apod.
Mám je všechny na zahradě v takovém stinném koutě, pod okrasnými keři. Nijak neoznačené, ale každý rok koupím jednu bohyšku, to je trvalka do stínu......
My máme zvířátka na zahradě a každé má ohraničený hrobeček dřevěnými obrubníky. Vevnitř je nasypaný bílý štěrk, máme tam zapíchnutý křížek a lucerničku na svíčku a květináč s kytičkou. Vedle hrobečků ještě sázím u každého nějaký keřík. Bohužel před 14. dny nám zase jeden přibyl. ![]()
Ahojky, mám k Vám velikou prosbu a dotaz, jak máte zařízené a upravené zvířecí hroby, co vše je jejich součástí, chtěla bych zkraslit? Vkládám anonymně, protože k tomu mám velice citový a osobní vztah, tak se nezlobte. Děkuji