Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cvrčínek píše:
proc anonym pri dotazu ohledne potizi pejska?odkud jste?
Z Třebíče. Omylem jsem asi na něco klepala a nejde mi to změnit.
Jejda, ja jsem tez puvodem z Trebice, ale jiz 13 let ziji v Praze ![]()
Hlavně dieta. Nic tučného, libové maso jen vařené, s rýží, vařenou mrkví.
Ale to víš, 12,5 let není zrovna nejmladší pejsek.
Máme akutní stav, denně kapacky, pouze se snaží pít, ale jídlo se mu snažíme dávat pomocí stříkačky. Zkušenosti, co by mu mohlo chutnat a šlo podat ve stříkačce? Jak myslíte dlouho, že se takový zánět léčí u staršího pejska? Děkuji případně za rady z vlastních zkušeností u pejska.
@Cvrčínek píše:
Jejda, ja jsem tez puvodem z Trebice, ale jiz 13 let ziji v Praze
Aha, a vrátila by jsi se zpět nebo ne? ![]()
Ale k dotazu - pred mesicem jsem mela hospitalizovaneho pejska ve veterinarni nemocnici mimo jine se zanetem slinivky. Toto onemocneni je pry nesmirne bolestive. Nedokazu si predstavit zviratko mit doma - v nemocnici fenecka dostavala infuze s analgetiky a antibiotiky, mela hladovku (dostavala vyzivu intravenozne), monitorovali ji z krve pankreaticke enzymy.. Uprimne - ja bych pejska vzala a odvezla ho do nemocnice s 24 hod. peci (nejblizsi Brno? nebo je i v Jihlave?) Potrebuji mit vzdy ciste svedomi, ze jsem udelala maximum, abych si pozdeji nic nevycitala. Nahle se Vasemu pejskovi doma muze napr. v noci zhorsit zdravotni stav a co potom ![]()
Praha i Trebic ma sve vyhody i nevyhody, ale jelikoz nejsem spokojena s urovni pece ve zdejsi nemocnici, asi ne
nebo jezdit se vsim pripadne do Jihlavy / Brna
Právě denně jezdíme na kapacky i infuze na veterinu, dáváme i doma. Pije nám dobře, pouze s tím jídlem je problém, takže se snažíme řešit stříkačkou. Na jak dlouho myslíš, že může léčba trvat? Co bychom mu mohli podat stříkačkou a chutnalo by mu? Paní doktorka nám řekla, že se z toho dostane, protože je bojovník prý, ale bude to trvat delší dobu. Jak dlouho taková léčba u pejska může trvat? Dekuji
@Cvrčínek píše:
Pri akutnim stavu se nic nepodava peroralne !!!
Nepodává, ale vzhledem k tomu, že má onemocnění i další na které bere pravidelné léky, tak je u něj léčba trošku jiná.
nemate Mvdr. Tumovou? k te jezdi rodice s jorksireckou a jsou spokojeni ![]()
to vubec nedokazu odhadnout, ale pokud pejsek neji, je treba dodat ziviny do zily, aby nestradal (neklesl cukr v krvi atd.)
ale jak rikam - muj pejsek by byl jiz davno v nemocnici v celodenni peci odborniku ![]()
Ahojky, prosím, máte někdo osobní zkušenosti v léčbě slinivky u psa? Co mu pomohlo, nepomohlo, jak dlouho léčba trvala? My léčime 4 den, denně jezdíme na kapacky. Máme 12, 5 let starého psa, jorkšíra. Léčí se s více nemoci, ale bere pravidelné léky. Momentálně nás trápí právě ta slinivka, jak mu pomoci. Moc děkuji