Jak naučit štěně na podložku?

143
20.1.19 13:46

Já osobně bych neučila štěně na podložku, ale prostě navenek. Teda pokud neplánujete, že na ní potom bude chodit celý život. Sledovat štěně…postupně to poznáte, hned popadnout do náruče a utíkat ven a tam řádně pochválit.
A co se týká nehod, ty budou ještě hodně dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tattiana
20.1.19 13:49
@Vicci píše:
Ahoj holky, nevíte jak naučit 7mi týdenní štěňátko vykonávat svojí potřebu na podložku? Zkoušela jsem už všechny tipy na internetu, nic nezabírá :nevim: a už mě nebaví furt uklízet loužičky :roll: ale jinak je chytrá, už umí povel pac :)

Po

Vždyť je hrozně malinké na nějaké okamžité naučení se… Pokud tě nebaví louzicky už teď, tak co budeš dělat dál? :think:
Náš se úplně odnaučil až v 7měs. ;)

• Citovat
  • Upravit
60
20.1.19 13:49

@zimniden ven chodit ještě nemůže, klepe se zimou a veterinář říkal že oblečky nemám dádat že nepomůžou v jejím případě. Jinal bychom ven samozřejmě chodili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
20.1.19 13:50

Uc stěně chodit ven. Nechápu tenhle trend, učit civavy a jorky na podložky, proboha, je to nechutný. Je to pes, má chodit ven.Omlouvám se, vím, ze ses na tohle neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
20.1.19 13:52

A nemělo by být sedmitýdenní štěně ještě u feny? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.1.19 13:53
@Eemii
@Eemii píše:
Uc stěně chodit ven. Nechápu tenhle trend, učit civavy a jorky na podložky, proboha, je to nechutný. Je to pes, má chodit ven.Omlouvám se, vím, ze ses na tohle neptala.

Není to malé pleneno, a jak jsem psalavíše, ven ještě chodit nemůže :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
20.1.19 13:53

@Vicci nenaučís. Není to kočka. Bez s ním ven. A jak tě nebaví utirat loužicky? Proč sis porizovala psa? Jak dlouho ho máš, když je mu 7 týdnu? Hlavně, že umí pac. Co takhle ho učit něco užitečného, třeba prijít na povel, aby se ti nezabehnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.1.19 13:55
@BaMaK píše:
@Vicci nenaučís. Není to kočka. Bez s ním ven. A jak tě nebaví utirat loužicky? Proč sis porizovala psa? Jak dlouho ho máš, když je mu 7 týdnu? Hlavně, že umí pac. Co takhle ho učit něco užitečného, třeba projít na povel, aby se ti nezabehnul?

Přečti si prvně proč nemůže zatím chodit ven :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
20.1.19 13:55
@zimniden píše:

Přesně tak. Co vím, tak štěně by mělo být min. do 8. týdne u feny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.1.19 13:56
@zimniden píše:

Ano, ale bohužel jí před týdnem zajelo auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.1.19 13:56
@Helen78 píše:
Přesně tak. Co vím, tak štěně by mělo být min. do 8. týdne u feny.

Bohužel maminku zajelo auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
20.1.19 13:58
@Vicci píše:
@EemiiNení to malé pleneno, a jak jsem psalavíše, ven ještě chodit nemůže :zed:

No.. nikdy jsem neslyšela, ze by zimní štěňátka neměla chodit ven. Proste rychlovky, vyčurat a domu. Chudák, měl by být ještě s mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
20.1.19 13:59
@Vicci píše:
Bohužel maminku zajelo auto

Ježíši, to je hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.1.19 14:01
@Eemii píše:
No.. nikdy jsem neslyšela, ze by zimní štěňátka neměla chodit ven. Proste rychlovky, vyčurat a domu. Chudák, měl by být ještě s mámou.

Mámu nemá, a rychlovka to být nemůže, když neví, že když ho dám na trávu, že se má vyčůrat, akorát se jen klepe a takhle tam můžu stát hodinu a prostě se nevyčůrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
20.1.19 14:02

Zřejmě opravdu kvalitní chovatel, který si nechá zajet chovnou fenu autem…No ale nicméně k podložce. Platí totéž co při chození ven. Tedy doma neustále sledovat štěně, jeho projevy předtím než udělá potřebu, naučíš se to poznat a potom neváhat a ihned odnést na podložku. Totéž po hře, po jídle, pití atd, odnést tam a čekat a jak se mu to povede, ihned chválit, klidně přehnaně.
Ale počítej s tím, že jestli ho to naučíš, bude velmi složité odnaučovat. Bude pak zmatené, proč najednou chceš, aby dělalo potřebu venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný