Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Gauč a postel bych neřešila, lezení na stůl a linku jsem odnaucila tím, ze vždy dostali zásah vodou z rozprasovace na kytky
a je svatý klid - teda když jsem doma, nedělám si iluze, jak to tu vypadá, když jsme pryč
Edit - pokud poušti chuchvalce chlupů, tak holt to chce více kartacovat srst
Souhlas s @Tichošlápek , rozprašovač je jediný účinný výchovný prostředek.
A vyčesávat.
@Tichošlápek píše:
Gauč a postel bych neřešila, lezení na stůl a linku jsem odnaucila tím, ze vždy dostali zásah vodou z rozprasovace na kytkya je svatý klid - teda když jsem doma, nedělám si iluze, jak to tu vypadá, když jsme pryčEdit - pokud poušti chuchvalce chlupů, tak holt to chce více kartacovat srst
Rozprašovač se snažím používat, nicméně kocour sice odběhne, ale za 5 minut je opět tam, kde nemá být.
Vyčesávat - to mi přítel řekl, že se nedá, že se mu to nelíbí.. ![]()
Byt vasim pritelem, tak bych si nasla jinou přítelkyni
ale ted vazne, to co popisujete je u koček „normalni“. Pokud vas pritel kocourovi lezeni na stole a chození na lince toleroval, horko tezko ted kocourovi vysvetlite, ze to nesmi delat.
@Anonymní píše:
Rozprašovač se snažím používat, nicméně kocour sice odběhne, ale za 5 minut je opět tam, kde nemá být.
Vyčesávat - to mi přítel řekl, že se nedá, že se mu to nelíbí..
Je to kocka, musíš proste vydržet. Bude to trvat. Vycesavani se dá i pri hře třeba s babrletem na provázku, pripadne, když chrní a je v te komatoidni fázi.
Neznám kočku, která nemá ráda česání, zkus to, hodně to pomůže. Se sedačkou neporadím, snad jen nějakou deku, stejně tam poleze když nebudete doma.. A holt víc uklízet.
@Kačka Pekáčková píše:
Byt vasim pritelem, tak bych si nasla jinou přítelkyniale ted vazne, to co popisujete je u koček „normalni“. Pokud vas pritel kocourovi lezeni na stole a chození na lince toleroval, horko tezko ted kocourovi vysvetlite, ze to nesmi delat.
Je normální, že ho přítel nechá škrábat novou sedačku za 20 tisíc a nechá mu šlapat do talíře? Ok, tím pádem asi i já mám důvod vyměnit přítele, dle vaší logiky ![]()
Ještě k tomu česání, dá se koupit i taková rukavice, takže ho vyčešeš během mazlení…
@aiwwa píše:
Neznám kočku, která nemá ráda česání, zkus to, hodně to pomůže. Se sedačkou neporadím, snad jen nějakou deku, stejně tam poleze když nebudete doma.. A holt víc uklízet.
On při česání škrábe, odmala jim to prý dělal
@Anonymní píše:
Je normální, že ho přítel nechá škrábat novou sedačku za 20 tisíc a nechá mu šlapat do talíře? Ok, tím pádem asi i já mám důvod vyměnit přítele, dle vaší logiky
A proč to takhle příteli nereknes? Podívej každy mame jinou míru tolerance a jemu to evidentně nevadí.
@Anonymní píše:
On při česání škrábe, odmala jim to prý dělal
Zkusila bych tu rukavici, bude mi to připadat jako hlazení ..
Jinak z vlastní zkušenosti, jakmile si kočka oblíbí nějaký kus nábytku jako škrabadlo, těžko se to odnaučuje. Vím, Jackson Galaxy v tom pořadu Pekelná kočka radil nalepit na ta místa co škrábe oboustrannou lepící pásku. Tak to zkus, opatření za pár korun a třeba se to odnaučí.
@Anonymní píše:
Je normální, že ho přítel nechá škrábat novou sedačku za 20 tisíc a nechá mu šlapat do talíře? Ok, tím pádem asi i já mám důvod vyměnit přítele, dle vaší logiky
Normalni to urcite neni, nasi kocouri to nedelaj, ale ja je vychovala. Na trhu existuji ruzne odpuzovace, ale jestli funguji netusim. Ted hlidam kocku mame a taky nam drape sedacku. Vždycky kdyz to dela, tak tlesknu a kriknu po ni. V tomhle tezko radit, nasi chlupaci jsou vychovani a cistotni. Cesani milujou.
Ahoj, omlouvám se, ale radši anonymně. Problém je, že máme s přítelem doma kocoura. Já u jeho výchovy, když byl kotě, nebyla. Nicméně kocour leze úplně všude, do postele, po stole kde je i jídlo (nežebrá a neloudí, nic z toho ani nesní, ale jde o to, že se kolem toho ochomejtá, lehá si a chlupy všude v jídle), koupili jsme nedávno nový gauč, kocour ho začal škrábat (škrabadlo má, ale ABSOLUTNĚ NEZÁJEM, škrábe nábytek a vše mimo škrabadla. Na gauči chuchvalce chlupů, protože prostě přítel kocourovi nezakáže tam chodit a válet se i když ví, že mně to vadí. To samé s postelí. Přítel ho kvůli mně přestal pouštět do ložnice, jelikož nám v 5 ráno šlapal po hlavách doslova, nicméně kocour mňouká u dveří a přítel na to, jaký je chudák a že by ho nejradši pustil dovnitř. Kocoura můžu x krát sundávat ze stolů i sedačky, nicméně stejně ho tam najdu zas a shodit se ani nedá, zapře se o sedačku drápama a krásná nová sedačka už není nová
přítel s tím nic nedělá, kocoura miluje a nechápe mou averzi vůči němu. Já zvířata ráda mám, ale nepotřebuju je u jídla a na gauči a v kuchyni a při spaní. Přítel mi i řek, že až jednou kocour nebude, určitě by chtěl dalšího. Kocour je kastrovaný, takže naštěstí neznačkuje, ale ten zbytek…
Už jsem zoufalá a přemýšlím, že se odstěhuju a nebudu tam ani jezdit, jsem už zoufalá..