Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je to kocka, ne pes. Ma svou hlavu a kdyz neco chce, tak to vetsinou i dostane
Nam z nejakeho zahadneho duvodu spi jen v nohach, takze to mi vubec neva. Chlupy yeda moc nepousti, rozhodne z nej nemam nikde chuchvalce.
Na stul, linku nesmi, jeden gauc skrabe rad a nesmi…ten nas vi, kdyz reknu „kssss“, tak dela co nema a prestane…ale kdyz jsme pryc, stejne si jede po svem. Na linku ci stul pred nama ani nezkousi, ale vim, ze tam obcas tajne leze…tak ve vysledku alespon min. Jediny, co timhle chovanim dosahnes, ze te to zvire nebude mit rado
Tak ho ze stolu sundam, vydam nejaky ten nesouhlasny zvuk…znovu a znovu, on to pochopi.
@Kačka Pekáčková píše:
Normalni to urcite neni, nasi kocouri to nedelaj, ale ja je vychovala. Na trhu existuji ruzne odpuzovace, ale jestli funguji netusim. Ted hlidam kocku mame a taky nam drape sedacku. Vždycky kdyz to dela, tak tlesknu a kriknu po ni. V tomhle tezko radit, nasi chlupaci jsou vychovani a cistotni. Cesani milujou.
Právě, vy jste je vychovala, přítel se na to vyprdl
bohužel mi řekl, že nic řešit nebude, že neví co řeším já a co mi vadí.. i přes vysvětlování co mi vadí.. už nemám ani sílu to řešit v klidu ![]()
@Lenka_Hal píše:
Je to kocka, ne pes. Ma svou hlavu a kdyz neco chce, tak to vetsinou i dostaneNam z nejakeho zahadneho duvodu spi jen v nohach, takze to mi vubec neva. Chlupy yeda moc nepousti, rozhodne z nej nemam nikde chuchvalce.
Na stul, linku nesmi, jeden gauc skrabe rad a nesmi…ten nas vi, kdyz reknu „kssss“, tak dela co nema a prestane…ale kdyz jsme pryc, stejne si jede po svem. Na linku ci stul pred nama ani nezkousi, ale vim, ze tam obcas tajne leze…tak ve vysledku alespon min. Jediny, co timhle chovanim dosahnes, ze te to zvire nebude mit rado
Tak ho ze stolu sundam, vydam nejaky ten nesouhlasny zvuk…znovu a znovu, on to pochopi.
Sundávám ho, jenže bez výsledku.
@aiwwa viď, takové tematické ![]()
Zakladatelko pokud to přítel řešit nechce, tak je to na tobě - důsledně, neustale, v klidu. Cesani rozhodne zkus, je to jen otázka zvyku ze strany kocoura. Na gauč můžeš hodit prehoz. Jinak ty odpuzovaci spreje u nás nefungovaly, smrdely tak akorát mně ![]()
Jo jen teda upozorňuji, ze pokud kocoura budeš prudit moc a dostaneš ho do stresu, tak se taky muze začít pocuravat mimo wc a to klidně na ten gauč. Tak to nepřežeň
@Anonymní píše:
Já zvířata ráda mám, ale nepotřebuju je u jídla a na gauči a v kuchyni a při spaní.
Takže asi vycpat a postavit na poličku, že…
Měla bys slevit z požadavků, dejme tomu linka a stůl, když jíte, můj kocour tohle respektuje, ale kdybych ho začala shazovat z gauče, tak už by byl fakt chudák, kočka nebude ležet na pelíšku jako pes.
Mmch, kočky jsou na averzi dost citlivé, až budeš mít nacurano v botách, tak se nediv ![]()
Je to kočka, ne pes. Nemáš ho rada a nebude dlouho trvat a bude ti curat minimálně do bot
Mám britského kocoura, takže nepřetržite celoroční linani, ale chuchvalce teda nikde nemám, protože denně luxusu a vytírat, to ty asi ne, ze? Velmi těžko, bez lásky převychovás dospělou kočku.
my mame ctyri kocky, chodi tedy i ven, ale ted v zime se prevazne drzi doma v teple
kolik uz u nas kvuli kockam bylo hadek…manzel je uplne nemiluje, ja si je branim
nekdy se take projdou po lince nebo po stole, chlap jen sykne a uz mazou pryc, maji z neho vitr
sedacku jsme kupovali novou pred par mesici, ty kozenkove casti jsem prekryla dekami, jak jen to slo, ony to zamerne nedrapou, ale staci jeden skok a je to hned. na jednom miste tam je par drapancu, az to najde manzel, asi me zabije
chlupy nase kocky nepousti, ale ty ho holt drapni za krk a cesej.
kocku moc neprevychovas. pokud ti to tak hodne vadi a nedokazes kocoura tolerovat, budes vecne nastvana a budete se kvuli tomu dohadovat.
Je to kočka, žádná kočka se nedá úplně vychovat do absolutní poslušnosti, protože je to zvíře s vlastní hlavou a názorem. Naše kočky nesměly na stůl, ani do postele. Stejně tam lezly když měly pocit, že je nikdo nevidí, jakmile je někdo přistihl, tak nemusel ani nic říct a už svištěly pryč, aby nedostaly vynadáno. Moc dobře věděly, že tam nesmí. Gauč zkusily škrábat párkrát, pak dostaly lehce novinama přes hřbet, zakázat jim na něm ležet nemělo význam, nemůžu chtít po kočce aby nelezla na gauč, když na něj sama lezu, protože kočky žijí v iluzi svojí rovnocennosti s člověkem
chlupy se musí vyčesávat a častěji luxovat.
Jak dlouho jste spolu? Jak dlouho spolu žijete?
Za mě - to nedopadne
![]()
oboustrannou lepící pásku zkusila kolegyně a zabralo to.
Náš kocour se česat nenechá, ani hladit s rukavicí - hned by kousal. Ale mám rukavici, která ty chlupy hezky posbírá z gauče, křesel, oblečení.
Na stůl teda neleze a když leze někam, kam nechci aby lezl reaguje na tlesknutí. Když to nezabere, tak ho sundám.
My jsme měli kočky dvě, obě dlouhosrsté a kocour neskutečně pelichal. Lezly všude, kočka používala škrabadlo, kocour sedačku. Jo, taky ji zničil. Jenže s tím tak nějak majitelé koček musejí počítat. Jejich pomazlení a vrnění pro mě mělo větší hodnotu než blbý gauč, co se za pár měsíců okouká. Proti chlupům, denně vysávat, utírat prach. To je jako s dětmi, taky člověk musí víc máknout, když je doma má. A netvrď, že máš ráda zvířata, protože z tvých příspěvků čiší nenávist a řekla bych že i trochu žárlivosti ![]()
@Anonymní píše:
Je normální, že ho přítel nechá škrábat novou sedačku za 20 tisíc a nechá mu šlapat do talíře? Ok, tím pádem asi i já mám důvod vyměnit přítele, dle vaší logiky
To není o tom, jestli ho přítel „nechá“. Je to KOČKA. KOČKA! Některá se nechá nějak trošku přivychovat, některá ne, i kdyby se člověk na hlavu stavěl. Je to zvíře s vlastní hlavou. Něco se ovlivnit dá, něco prostě ne a ne. Buď ber nebo nech být
.
S přítelem to řešíme už druhý den v kuse, jediná jeho reakce je, že nechápe co mi vadí a nic měnit nebude. Asi nemá tedy ani cenu se tu ptát, když přítel nemá absolutně žádný zájem toho řešit