Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jejda vždyť to je ještě miminečko, jak dlouho ji máte doma? Jinak naše fenka k nám šla v osmi týdnech a naučila se ve čtyřech měsících, občasné nehody byli půl roku.Louže a hovínka jsem nepřetržitě uklízela asi dva měsíce..co jsi čekala se štěnětem? To tě to uklízení brzo přestalo bavit ![]()
@zimniden píše:
Zřejmě opravdu kvalitní chovatel, který si nechá zajet chovnou fenu autem…No ale nicméně k podložce. Platí totéž co při chození ven. Tedy doma neustále sledovat štěně, jeho projevy předtím než udělá potřebu, naučíš se to poznat a potom neváhat a ihned odnést na podložku. Totéž po hře, po jídle, pití atd, odnést tam a čekat a jak se mu to povede, ihned chválit, klidně přehnaně.
Ale počítej s tím, že jestli ho to naučíš, bude velmi složité odnaučovat. Bude pak zmatené, proč najednou chceš, aby dělalo potřebu venku.
Já neřekla, že je z chovné stanice..
@Vicci píše:
Přečti si prvně proč nemůže zatím chodit ven
Protože je mu zima? Protože je malý? Ok. Nemá mámu, nemůže chodit ven, chodí čůrat doma. Výhrad mu místnost, tu uzpusob na umývání louzicek, obrn se láskou a trpělivosti. Psa na podložku pravděpodobně nenaučís. Ano, pár lidem se to povedlo, ale je to hodně o povaze psa. Chodit na podložku není jeho přirozenost, tak jako u kočky. Proto mu to nejde a kočce bez potíží ano.
@Vicci píše:
@zimniden ven chodit ještě nemůže, klepe se zimou a veterinář říkal že oblečky nemám dádat že nepomůžou v jejím případě. Jinal bychom ven samozřejmě chodili
Proč veterinář řekl, že nemáš dávat oblečky? Je k tomu nějaký důvod? Když se klepe zimou. Každou hodinu bych oblíkla, vyšla ven před vchod, nechala vyčůrat a vzala domů. Když bude mít prázdný bříško, nebude ti dělat loužičky tak často. Ale dělat je stejně asi bude, je to úplný miminko. Neví nic o svý vylučovací soustavě. Když tě nebaví se o něj starat, neměla sis štěně brát. Jestli ho máš jen na hezký povely, tak to jsi nevyhodnotila dobře.
@Oplatečka píše:
Jejda vždyť to je ještě miminečko, jak dlouho ji máte doma? Jinak naše fenka k nám šla v osmi týdnech a naučila se ve čtyřech měsících, občasné nehody byli půl roku.Louže a hovínka jsem nepřetržitě uklízela asi dva měsíce..co jsi čekala se štěnětem? To tě to uklízení brzo přestalo bavit
Máme ho týden a je jasný, že když mu kupuju záchody, podložky atd a on stejně čůrá jinam, že mě přestane bavit 10× denně vytírat. Samozřejmě že ho za to nemlátim ani na něj neřvu, protože chápu že je malý a nechápe k čemu to je
@Vicci píše:
@OplatečkaMáme ho týden a je jasný, že když mu kupuju záchody, podložky atd a on stejně čůrá jinam, že mě přestane bavit 10× denně vytírat. Samozřejmě že ho za to nemlátim ani na něj neřvu, protože chápu že je malý a nechápe k čemu to je
Ne, jasny to neni.
Cos cekala?
Upřímně, rozmysli si, jestli máš na to, vychovávat psa. Je mu 7 týdnů!!! a už tě obtěžují louže. Představ si, že se štěně klidně může doma počurávat do půl roku, čím větší plemeno, tím déle „dozrává“ schopnost ovládat svěrače. Učit na plenu je nesmysl, zaděláš si tak akorát na to, že se bude s klidem venčit na jakýkoliv kus látky, položený na podlaze, takže třeba na koberec. Není to kočka, aby pochopil, že plena je ok a o metr vedle už to ok není. Zažila jsem už spoustu „plínových“ štěňat, která se velmi těžko přeučovala na normální venčení. Ber ho ven, hodně často.
@Čičorečka píše:
Proč veterinář řekl, že nemáš dávat oblečky? Je k tomu nějaký důvod? Když se klepe zimou. Každou hodinu bych oblíkla, vyšla ven před vchod, nechala vyčůrat a vzala domů. Když bude mít prázdný bříško, nebude ti dělat loužičky tak často. Ale dělat je stejně asi bude, je to úplný miminko. Neví nic o svý vylučovací soustavě. Když tě nebaví se o něj starat, neměla sis štěně brát. Jestli ho máš jen na hezký povely, tak to jsi nevyhodnotila dobře.
Já neřekla, že mě nebaví se o něj starat, samozřejmě že ho namám jen na hezké povely, ale je asi logické že mě nebaví 10× denně vytírat ikdyž mu kupuju záchody a podložky atd. ![]()
Je to úplně stejné, jako bys chtěla po malém miminku aby se učilo na nočník. Prostě to NELZE, to jistého věku to není možné. U pejsků je to totéž. Není schopná to ovládat, není schopná si říct o venčení, přestože jak píšeš je chytrá a umí jeden nesmyslný povel…Chce to ještě hrozně moc času, než to trochu pochopí. Zkus se s tím smířit.
@Eemii píše:
No.. nikdy jsem neslyšela, ze by zimní štěňátka neměla chodit ven. Proste rychlovky, vyčurat a domu. Chudák, měl by být ještě s mámou.
Hele dovezli jsme štěně , ven neberu ,nemá ani kilo ,venku mínus 10 klepe se zimou i na chodbě
Jak by se tam mohl vyčůrat, když mi tam pojde kosou ![]()
@Vicci píše:
Já neřekla, že mě nebaví se o něj starat, samozřejmě že ho namám jen na hezké povely, ale je asi logické že mě nebaví 10× denně vytírat ikdyž mu kupuju záchody a podložky atd.
Tak přestaň kupovat podložky a záchody a začni řešit čůrání venku.
@Vicci tak si na to logicky zvykni. Baví nebaví - proste to tak nějakou dobu bude. A koupila bych svetr a chodila učit ven. Nechápu, proč by mu to nepomohlo, pět minut vydrží a časem se naučí na trávě to pustit hned
@Vicci píše:
@OplatečkaMáme ho týden a je jasný, že když mu kupuju záchody, podložky atd a on stejně čůrá jinam, že mě přestane bavit 10× denně vytírat. Samozřejmě že ho za to nemlátim ani na něj neřvu, protože chápu že je malý a nechápe k čemu to je
Možná si neměla kupovat tuto výbavu předem, ale počkat, až na chování štěňátka… Když jsme plánovali nákup pejska, tak jsme se nechali poučit od zkušených… ![]()
Dej podložku tam, kde se vyčůrala naposled…
Já nejsem zastáncem učení na podložku, ale teď je fakt zima. Takže 14 dní bych vydržela utirat louzicky a jakmile bude tepleji, tak normální rezim s chozením ven. Náš pes podložku ignoroval, měl ji, protože údajně na ní byl zvyklý u chovatelky (ani náhodou…) pak jsem je už nedávala, nemelo to cenu. Každý pes se naučí chodit čůrat ven, jen ty začátky holt se musí přežít s těmi louzemi.
@jahuhudka píše:
Hele dovezli jsme štěně , ven neberu ,nemá ani kilo ,venku mínus 10 klepe se zimou i na chodběJak by se tam mohl vyčůrat, když mi tam pojde kosou
Konečně někdo, kdo to chápe ![]()