Labradorský retrívr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13338
10.1.11 06:48

Doporučuju všem knížky od RUdolfa Desenského (možná znáte z TV Nova), zabývá se mimojiné převýchovou psů a jejich umisťování k novým páníčkům. Stahováky nedoporučuje, spíš tzv. Halti ohlávky. Mimochodem tu druhou knihu „Jak poznat psí duši“ jsem sehnala v Levných knihách za 49,– Kč, takže to není nic nákladného, ale je to velmi poučné :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
10.1.11 07:16

desenský má taky svoje stránky, dost obsažný.
jinak náš labrador se začal zklidňovat až po třetím roce, takže nepotěším. zato se s věkem zlepšil ve zdrhání z kotce :-) . jinak bych zkusila jak tu bylo doporučováno, psí ohlávku halti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
10.1.11 07:21

ohlávku sami nepoužíváme, ale vídám ji právě na psech co chodí s rodiči ke školce pro děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
10.1.11 08:10

Kupte si ohlávku - určitě to na procházkách pomáhá. A důslednost. My jsme jak blázni (máme LR 2 roky a osm měsíců) v jedný ruce jedu s kočárem v druhý ruce vodítku a furt je to „k noze“ přitáhnu do správný polohy a povolim, chvíli to zkouší a pak jde…jinak blázen je to furt, psi jsou živější než feny, ale fakt pořidte ohlávku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
10.1.11 08:33

Ahoj. Našemu štěněti bude v dubnu 8 let - a blázní furt . Hubu od ucha k uchu, pohodář, živel. Furt vysmátej - a čím dál tím víc neposlušnej. A k sežrání:)
Fakt si ho lidi pletou se štěnětem - a to je v 8mi letech ooobr lichotka:) taky bych to tak chtěla mít:))

Když byl mlaďoch, tak docela poslouchal. Pak kolem 3. roku přišel zlom, začal vyjíždět po psech, tak s chozením na volno byl útrum (každej den ho chodím vyběhat do polí - pohybu má dost). S tou poslušností je to zvláštní - labroucha jsem se snažila cvičit, a marně. Přitom píšou, jak je to poslušný a učenlivý plemeno. Před labrouchem jsem měla jezevčíka, ten má být zase těžko cvičitelný, tvrdohlavý … a byl to přitom nejzlatější pes na světě, bez jakéhokoliv výcviku, rozuměl dokonce i slovům doleva, doprava (s tím mám problém i já), vůbec nevěděl, co je to vodítko… No jo, holt je to kus od kusu, jako u lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
10.1.11 08:53

Nečetla jsem diskusi, ale pokud ti pes tahá, tak vyzkoušej haltinu. Ohlávka mu při tahání škubne celou hlavou do strany a je mu to nepříjemný.

Ohledně toho temperamentu - znám i 8leté labrouše, co se pořád chovají jak odrostlá štěňata. Takže na nějaké velké zklidnění bych nespoléhala, je to individuální.
Hlavní je, aby pes poslouchal a byl ovladatelný.

Máme 2 labradoří kusy a venčit chodím s kočárem bez vodítka. Šlapou u nohy a pokud mají roupy, tak na ně zavrčím. Když dostanou volno, jdou si po svým. Z představy, že tlačím kočár a ještě se mnou smýká 80 kilo psí váhy se mi ježí chlupy…
První se učil chodit na vodítku od malička, bydleli jsme v centru města. Druhej chodil až snad do 7 měsíců skoro pořád bez obojku i vodítka. Ale umí to oba. Když je potřeba uvázat, používám lovecké vodítko s moxon smyčkou (něco na způsob stahovacího obojku), ale netahá ani jeden (pokud zrovna někde v okolí nehárají čuby a oni nemají totální zatmění mozku :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
10.1.11 09:21

Ahoj holky, můžu se přidat?

Máme taky labradora… 10ti týdenní mimi… takže vítám už předem každou radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
10.1.11 10:03

Taky máme Fída, ale černýho :wink:

Hlavně ho cvič už odmala, vše jen hrou, hodně chválit. Pokud dělá nedobrotu, u takovýho mimča stačí zavrčet a říct NE!

Hodně štěstí ať ti dělá jen radost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
10.1.11 10:46

Taky Fída? no to je super!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Děkuju, už ted mi dělá radost… i když začíná být už trochu darebák… ale většinou si dá říct… ale je to jroznej kašpar… pořád se kutálí, padá na zem, vrčí na hračky, předvádí se… je s ním ohromná legrace…

Žížala1 píše:
Taky máme Fída, ale černýho :wink:

Hlavně ho cvič už odmala, vše jen hrou, hodně chválit. Pokud dělá nedobrotu, u takovýho mimča stačí zavrčet a říct NE!

Hodně štěstí ať ti dělá jen radost :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.1.11 11:10

Míno-to je miláček,úplně vidím toho našeho lumpa

My tu ohlávku máme a on je na ní opravdu hodnější,klidnější.Jenže manžel ho chce naučit bez ní,že nikoho kromě nás nezná,že by to měl :roll:

To mě fakt moc netěšíte,že jsou vaši miláčci divocí furt :-P :lol:

Míšo8808-knížku jsem četla i i viděl nějaký pořad s ním.Slyšela jsem,že on hodně ty psy mlátí.Tak nevím kde je pravda.

Koukám na satelitu na nějaký americký pořad.Tam se ten chlap na ně jen koukne a ty psi poslouchají jak švýcary 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
10.1.11 11:57

Obecně si myslím, že Desenský řeší mnohem horší problémy se psy, než tahajícího labradora, takže jeho metody bych tady asi neaplikovala.

Vereniko - hlavně buďte s manželem jednotní a důslední. Tzn., že si ujednotíte povely a pokud mu povel zadáte, budete trvat na jeho splnění. Jinudy vlak nejede.
Vždy, když pes zatáhne, škubnout jednou krátce a hodně silně ohlávkou/vodítkem a říct důrazně zakazující povel (Ne!; Nesmíš!; Pomalu!) Vyberte si ale jen jeden a používejte jen jeden, ať v tom pak nemá guláš. Když šlape pěkně, tak chválit, hladit, případně občas dát pamlsek (rozhodně ale ne vždy, pes se musí na odměnu těšit a ne si zafixovat, že jsi jeho chodící krmítko).
Střídejte pomalou a rychlou chůzi, měňte směr chůze (při každé změně upozorněte třeba povelem K noze!). To pomůže k tomu, aby se pes soustředil na pána. Pak se nežene tupě dopředu a nemá šanci táhnout.
Zezačátku bych možná zkoušela vodit na ohlávce, pak nechat ohlávku na hlavě a vodit na vodítku, nakonec ohlávku sundat.
Chůze u nohy je základ.
Ale labrouš je učenlivej a chce se zavděčit, tak snad budete mít úspěch. Hlavně ta důslednost a jednotnost.
Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
10.1.11 12:37

Ten Váš je taky kouzelný… kouká tak inteligentně a rozvážně… ne jak to naše telisko… včera jsme si zrovna říkali s drahým, že to není pes, ale klokan… on totiž neumí normálně chodit… on skáče… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

verenika píše:
Míno-to je miláček,úplně vidím toho našeho lumpa

My tu ohlávku máme a on je na ní opravdu hodnější,klidnější.Jenže manžel ho chce naučit bez ní,že nikoho kromě nás nezná,že by to měl :roll:

To mě fakt moc netěšíte,že jsou vaši miláčci divocí furt :-P :lol:

Míšo8808-knížku jsem četla i i viděl nějaký pořad s ním.Slyšela jsem,že on hodně ty psy mlátí.Tak nevím kde je pravda.

Koukám na satelitu na nějaký americký pořad.Tam se ten chlap na ně jen koukne a ty psi poslouchají jak švýcary 8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
10.1.11 12:48

Holky můžu se Vás zeptat jak jste naučili Vašeho labrouška být sám doma?
My máme Fída teprve od předvánoc… celé svátky jsme s ním byli doma a ted minulý týden jsme k nám nakvartýrovali babičku, aby hlídala… ale už by byl pomalu čas jej nechávat i samotného… ale když on tak strašně ječí i když jdu třeba jen na záchod… stojí za dveřma a pláče dokud nevylezu… zkoušela jsem tam počkat až přestane, abych mohla vylézt ven a pochválit ho, že byl hodnej, protože jsem se dočetla, že se má člověk vrátit, až když je pes zticha, aby si nezvykl na to, že si pánečka vykňourá, ale seděla jsem tam asi 45 min a pes vyl a vyl a vyl… nedovedu si představit, že zůstane sám doma!
Máte nějaký typ? Je nějaký postup nebo to chce prostě jen nechat ho doma a on si zvykne?
Od kdy jste nechávali vašeho hafíka samotného doma?
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.1.11 13:04

My to dělai tak,že jsme ho vazali ven,aby chvilku řádil před domem a pak jsme odešli.Máme to doteď,že vyvenčit a pak jdemem pryč.nechali jsme mu tam hračky aby měl nějakou zábavu.
A když odejdeš úplně ven?Z bytu a zamkneš?Zkus počkat někde kousek za dveřma co uslyšíš.Jestli on není chytrolín a ví,že na záchodě nebudeš věky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
10.1.11 13:08

No to jsme zatím nezkoušeli… jen na terasu na cigáro a většinou je tak minuta klid a pak děsný řev… ale někdy to budeme muset začít a čím dřív, tím líp…
Ráno odjíždíme do práce v sedm, já můžu kolem jedenácté sjet domů jej vyvenčit a syn se pak vrací domů kolem 15 hod…
Asi to zkusíme tak jak říkáš… vyvenčíme, pohrajeme, zamkneme a uvidíme jak dlouho bude řvát…

verenika píše:
My to dělai tak,že jsme ho vazali ven,aby chvilku řádil před domem a pak jsme odešli.Máme to doteď,že vyvenčit a pak jdemem pryč.nechali jsme mu tam hračky aby měl nějakou zábavu.
A když odejdeš úplně ven?Z bytu a zamkneš?Zkus počkat někde kousek za dveřma co uslyšíš.Jestli on není chytrolín a ví,že na záchodě nebudeš věky :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný