Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Prosím majitele,páníčky a paničky aby se zapojili do mé diskuze o tomhle plememi ![]()
My máme smetanového .Nedávno mu byl rok.Zaráží mě,že je to furt takový tele divoký
Studuju na netu co se dá a nemůžu se nějak dopídit kdy by se měl nějak sklidnit ![]()
Vyběhanej i jinak vytíženej je dost.Doma už je to lepší,ale venku rve jako blázen.Za každým psem by mě ušmejkal
Zkoušeli jsme kde co.Teď nacvičujeme metodu škubání s vodítkem.ALe přeci jen škubat neustále se 40kg psem jen co natáhne vodítko není žádná sranda ![]()
Máte někdo nějakou radu?Prosím o přispívání jen těch co mají zkušenost aby se to nezvrhlo v nějaké rozepře ![]()
Jen chci dodat,že se to chození na vodítku teď dost zhoršilo
Bez vodítka (chodíme jen po louce,ne mezi bytovkou)poslouchá velmi dobře ![]()
učila jsem psa chůzi u nohy na vodítku s pamlskem.. mám ho u levé nohy v pravé držím piškot nebo něco co má rád.. dostane povel k noze.. a jdu.. a ten piškot v pravé ruce mám jakoby na břiše… když ztrácí pozornost ukážu mu ho… když jde chvíli pěkně tak ho odměním a dám mu ho.. jdeme dál… a pak už stačil povel k noze a ukázat jen pěst na břiše.. on šel pěkně pak jsme to cvičili i s míčkem co měl rád. důležité je trénovat i v místech kde ho ruší nějaké vlivy - psi … auta… lidi a tak.. když šel špatně či ztrácel pozornost cuknout vodítkem… místo piškotu jsem držela ten míček…
když šel chvíli hezky hodila jsem mu ho.. on ho donesl a šli jsme dál… teď jde pěkně pouze s povelem k noze vedle nohy bez vodítka.. i když jedu s kočárem… doufám, že to popisuju srozumitelně…
jo a při chůzi když jsem se zastavila já.. stáhla jsem psa do sedu za vodítko! aby se zastavil když třeba přecházíme silnici… ale to víš.. rád spíš běhá volně než chodí u nohy..
![]()
jinak tuším ale nejsem si jistá že se zklidňují kolem dvou až tří let.. ![]()
Příspěvek upraven 09.01.11 v 22:44
My máme Deisynku už přes rok v nebíčku
Nikdy jsem nepoznala lepší plemeno, teď máme kokra kříženého s černým retrívrem a je z kokra jen tvrdohlavá nic víc. S tím vodítkem Veri je to těžké ani Deisy ani Sunny se nenaučila netahat, máme zahradu takže jsme to vzdali. No a s tím, že je tele to byla Deisy i ve svém věku.
Ahoj, já asi moc nepřispěju, ale tchánovci mají černýho retrívra, je mu cca 5 let a je to pořád takový velký štěně, skáče, dovádí, mám pocit, že takovej bude pořád, že se nezklidní. Když běží mám pocit, že mu každá tlapa jde jinam, on je fakt blázen
ale mám ho ráda, je hodnej.
No holky vy mě moc neuklidňujete
On si to vzal na povel manžel,že ho to naučí.Já jsem měkejš
Ale jít s ním musím i já a to jsem orvaná jak pětikoruna ![]()
LADYREBEKO-krásná
No a my bydlíme právě v paneláku,takže s ním mezi lidi chodíme pořád.Dneska jsem ho vzali na procházku do města a manžel s ním muesl jít domů.On byl úplně mimo.Když jsem zastavili tak si v pohodě sednul a čekal.V případě chůze zarvanej obojek do krku
Zkoušeli jsme i ohlávku-to to bylo lepší,ale vypadá to fakt divně.každej se ptal proč má ten náhubek ![]()
Laky- a ten náš pošuk?On taky pobíhá,s něčím si hraje.Plave i teď v zimě
Aby moc nezlobil doma,tak nám pomáha i v nepřízni počasí ho 2h vláčet závějema aby se unavil ![]()
Budu teda doufat,že někdy snad
Veri tak od kamarádky pes, není to retrívr ale je mu 14 a oni se ho snažili neučit nervat vodítko a do dnes tahá a normálně se dusí a je mu to fuk
Jinak jsem viděla nějaký dokument a tam říkala paní, že musíš psovi říct: já jsem pán a ty mě poslechneš, miluju tě udělám pro tebe vše, ale ty mě poslechneš. A ona to tomu psovi řekla pěkně ale s citem a on ač jí viděl poprvé poslechl na slovo. Receptář to byl mám dojem ![]()
Macíku- takhle jsem ho učili bez vodítka,na piškot v kapse.A nesápal se ten pes pak po tobě ,když věděl že máš ten piškot?Míšek venku ho absolutně nezajímá
Tak zklidnění se dá očekávat po druhém roce života (to platí obecně). Naše fena byla divoch, chovala se jako tank. Teď už se holka zklidnila (jsou jí 4). Nedávno k ní přibyl pes, je mu rok a třičtvrtě a je ještě horší, jak neřízená střela. Všichni doufáme, že to bude platit i na něho. Škubání s vodítkem u tohoto psa se absolutně míjí účinkem. Jediné, co spolehlivě zabírá, jsou pamlsky. ![]()
Ani jeden neprošel a asi ani nebude procházet profi výcvikem. Základní povely umí oba, většinou (ale ne vždy) poslechnou. Na vodítku tahá spolehlivě dotěď fena i pes
Ale jinak jsou to psi zlatí (oba krémoví).....
Příspěvek upraven 09.01.11 v 22:58
LadyRebeka píše:
Veri tak od kamarádky pes, není to retrívr ale je mu 14 a oni se ho snažili neučit nervat vodítko a do dnes tahá a normálně se dusí a je mu to fukJinak jsem viděla nějaký dokument a tam říkala paní, že musíš psovi říct: já jsem pán a ty mě poslechneš, miluju tě udělám pro tebe vše, ale ty mě poslechneš. A ona to tomu psovi řekla pěkně ale s citem a on ač jí viděl poprvé poslechl na slovo. Receptář to byl mám dojem
M už vyzkoušeli ledacos.I stahovák
Jemu to bylo úplně jedno.Dávil se a úplně měl vypelíchanou srst na krku a odřeno do krve
Když vidím labíka jak jde v pohodě vedle kočáru tak nevím co děláme špatně ![]()
Callamaika píše:
Tak zklidnění se dá očekávat po druhém roce života (to platí obecně). Naše fena byla divoch, chovala se jako tank. Teď už se holka zklidnila (jsou jí 4). Nedávno k ní přibyl k ní pes, je mu rok a třičtvrtě a je ještě horší, jak neřízená střela. Všichni doufáme, že to bude platit i na něho. Škubání s vodítkem u tohoto psa se absolutně míjí účinkem. Jediné, co spolehlivě zabírá, jsou pamlsky.![]()
Ani jeden neprošel a asi ani nebude procházet profi výcvikem. Základní povely umí oba, většinou (ale ne vždy) poslechnou. Na vodítku tahá spolehlivě dotěď fena i pes
Ale jinak jsou to psi zlatí.....
Příspěvek upraven 09.01.11 v 22:56
Jj,jsou to mazlíci.S tím škubáním máš asi pravdu.My máme úplně bolavý ruce a on jen co s ním škubnu vyrazí znova kupředu ![]()
Ahoj,já jen napíšu,že našemu jsou čtyři roky a tele divoký to je stále ![]()
Co jsme se přestěhovali do baráku už tak moc na vodítku nechodí ale pokud jde tak ho nenatahuje.Naučili sjme ho to tím škubáním a slyší na slovo „POMALU“ ![]()