Labradorský retrívr

17310
9.1.11 22:36

Labradorský retrívr

Ahoj

Prosím majitele,páníčky a paničky aby se zapojili do mé diskuze o tomhle plememi :wink:

My máme smetanového .Nedávno mu byl rok.Zaráží mě,že je to furt takový tele divoký :roll: Studuju na netu co se dá a nemůžu se nějak dopídit kdy by se měl nějak sklidnit :mrgreen:

Vyběhanej i jinak vytíženej je dost.Doma už je to lepší,ale venku rve jako blázen.Za každým psem by mě ušmejkal :-? Zkoušeli jsme kde co.Teď nacvičujeme metodu škubání s vodítkem.ALe přeci jen škubat neustále se 40kg psem jen co natáhne vodítko není žádná sranda :twisted:

Máte někdo nějakou radu?Prosím o přispívání jen těch co mají zkušenost aby se to nezvrhlo v nějaké rozepře :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
9.1.11 22:42

Jen chci dodat,že se to chození na vodítku teď dost zhoršilo :think: Bez vodítka (chodíme jen po louce,ne mezi bytovkou)poslouchá velmi dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163

učila jsem psa chůzi u nohy na vodítku s pamlskem.. mám ho u levé nohy v pravé držím piškot nebo něco co má rád.. dostane povel k noze.. a jdu.. a ten piškot v pravé ruce mám jakoby na břiše… když ztrácí pozornost ukážu mu ho… když jde chvíli pěkně tak ho odměním a dám mu ho.. jdeme dál… a pak už stačil povel k noze a ukázat jen pěst na břiše.. on šel pěkně pak jsme to cvičili i s míčkem co měl rád. důležité je trénovat i v místech kde ho ruší nějaké vlivy - psi … auta… lidi a tak.. když šel špatně či ztrácel pozornost cuknout vodítkem… místo piškotu jsem držela ten míček…
když šel chvíli hezky hodila jsem mu ho.. on ho donesl a šli jsme dál… teď jde pěkně pouze s povelem k noze vedle nohy bez vodítka.. i když jedu s kočárem… doufám, že to popisuju srozumitelně…
jo a při chůzi když jsem se zastavila já.. stáhla jsem psa do sedu za vodítko! aby se zastavil když třeba přecházíme silnici… ale to víš.. rád spíš běhá volně než chodí u nohy.. :-) :palec:

jinak tuším ale nejsem si jistá že se zklidňují kolem dvou až tří let.. :think:

Příspěvek upraven 09.01.11 v 22:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735

My máme Deisynku už přes rok v nebíčku :cry: Nikdy jsem nepoznala lepší plemeno, teď máme kokra kříženého s černým retrívrem a je z kokra jen tvrdohlavá nic víc. S tím vodítkem Veri je to těžké ani Deisy ani Sunny se nenaučila netahat, máme zahradu takže jsme to vzdali. No a s tím, že je tele to byla Deisy i ve svém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.1.11 22:44

Ahoj, já asi moc nepřispěju, ale tchánovci mají černýho retrívra, je mu cca 5 let a je to pořád takový velký štěně, skáče, dovádí, mám pocit, že takovej bude pořád, že se nezklidní. Když běží mám pocit, že mu každá tlapa jde jinam, on je fakt blázen :dance: ale mám ho ráda, je hodnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
9.1.11 22:46

kříženeček dva měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
9.1.11 22:48

Ted vypadá takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 22:49

No holky vy mě moc neuklidňujete :lol: :lol: On si to vzal na povel manžel,že ho to naučí.Já jsem měkejš 8-) Ale jít s ním musím i já a to jsem orvaná jak pětikoruna :-x

LADYREBEKO-krásná :huban: No a my bydlíme právě v paneláku,takže s ním mezi lidi chodíme pořád.Dneska jsem ho vzali na procházku do města a manžel s ním muesl jít domů.On byl úplně mimo.Když jsem zastavili tak si v pohodě sednul a čekal.V případě chůze zarvanej obojek do krku :zed: Zkoušeli jsme i ohlávku-to to bylo lepší,ale vypadá to fakt divně.každej se ptal proč má ten náhubek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 22:52

Laky- a ten náš pošuk?On taky pobíhá,s něčím si hraje.Plave i teď v zimě :roll: Aby moc nezlobil doma,tak nám pomáha i v nepřízni počasí ho 2h vláčet závějema aby se unavil :palec:

Budu teda doufat,že někdy snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
9.1.11 22:52

Veri tak od kamarádky pes, není to retrívr ale je mu 14 a oni se ho snažili neučit nervat vodítko a do dnes tahá a normálně se dusí a je mu to fuk :lol: Jinak jsem viděla nějaký dokument a tam říkala paní, že musíš psovi říct: já jsem pán a ty mě poslechneš, miluju tě udělám pro tebe vše, ale ty mě poslechneš. A ona to tomu psovi řekla pěkně ale s citem a on ač jí viděl poprvé poslechl na slovo. Receptář to byl mám dojem 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 22:53

Macíku- takhle jsem ho učili bez vodítka,na piškot v kapse.A nesápal se ten pes pak po tobě ,když věděl že máš ten piškot?Míšek venku ho absolutně nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
9.1.11 22:54

Tak zklidnění se dá očekávat po druhém roce života (to platí obecně). Naše fena byla divoch, chovala se jako tank. Teď už se holka zklidnila (jsou jí 4). Nedávno k ní přibyl pes, je mu rok a třičtvrtě a je ještě horší, jak neřízená střela. Všichni doufáme, že to bude platit i na něho. Škubání s vodítkem u tohoto psa se absolutně míjí účinkem. Jediné, co spolehlivě zabírá, jsou pamlsky. :roll:

Ani jeden neprošel a asi ani nebude procházet profi výcvikem. Základní povely umí oba, většinou (ale ne vždy) poslechnou. Na vodítku tahá spolehlivě dotěď fena i pes

Ale jinak jsou to psi zlatí (oba krémoví).....

Příspěvek upraven 09.01.11 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 22:55
LadyRebeka píše:
Veri tak od kamarádky pes, není to retrívr ale je mu 14 a oni se ho snažili neučit nervat vodítko a do dnes tahá a normálně se dusí a je mu to fuk :lol: Jinak jsem viděla nějaký dokument a tam říkala paní, že musíš psovi říct: já jsem pán a ty mě poslechneš, miluju tě udělám pro tebe vše, ale ty mě poslechneš. A ona to tomu psovi řekla pěkně ale s citem a on ač jí viděl poprvé poslechl na slovo. Receptář to byl mám dojem 8-o

M už vyzkoušeli ledacos.I stahovák :oops: Jemu to bylo úplně jedno.Dávil se a úplně měl vypelíchanou srst na krku a odřeno do krve :cry: Když vidím labíka jak jde v pohodě vedle kočáru tak nevím co děláme špatně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 22:57
Callamaika píše:
Tak zklidnění se dá očekávat po druhém roce života (to platí obecně). Naše fena byla divoch, chovala se jako tank. Teď už se holka zklidnila (jsou jí 4). Nedávno k ní přibyl k ní pes, je mu rok a třičtvrtě a je ještě horší, jak neřízená střela. Všichni doufáme, že to bude platit i na něho. Škubání s vodítkem u tohoto psa se absolutně míjí účinkem. Jediné, co spolehlivě zabírá, jsou pamlsky. :roll:

Ani jeden neprošel a asi ani nebude procházet profi výcvikem. Základní povely umí oba, většinou (ale ne vždy) poslechnou. Na vodítku tahá spolehlivě dotěď fena i pes

Ale jinak jsou to psi zlatí.....

Příspěvek upraven 09.01.11 v 22:56

Jj,jsou to mazlíci.S tím škubáním máš asi pravdu.My máme úplně bolavý ruce a on jen co s ním škubnu vyrazí znova kupředu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
9.1.11 23:17

Ahoj,já jen napíšu,že našemu jsou čtyři roky a tele divoký to je stále :lol:
Co jsme se přestěhovali do baráku už tak moc na vodítku nechodí ale pokud jde tak ho nenatahuje.Naučili sjme ho to tím škubáním a slyší na slovo „POMALU“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný