Jack Russell k batoleti???

502
26.12.10 11:46

Jack russell k batoleti???

Ahoj všem, na jaře uvažujeme o pořízení pejska. Já je měla vždycky a teď mi to už dlouho chybí. Mám u rodičů retrívra, miláčka, ale je to od nás 3 hodiny cesty a mám strach, že u nás už by si nezvykl. Tak uvažujeme, jaké plemeno pořídit. Napadl nás Jack, velikostně, srstí i povahou…jen jsem se chtěla zeptat, jesti má někdo zkušenost jak se Jack snáší s dětma??? Pořizovali by jsme ho, až bude Vikimu tak cca 18 měsíců…
Díky moc všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
26.12.10 11:50

no ono nejde o to jak se jack chová k dětem jde spíš o povahu konkrétního pejska, pokud by jste ho měěli od štěnátka tak by neměl být problém s žádným psem, ale sdospělým neb s dospívajícím bych to moc neriskovala.. Dám příklad říká se, žezlatí retrívři jsou k dětem úplně suproví, ale kamarádka musela dát svou feknu retrívra pryč, protože na dítě utočil…
A k 18 měsíčnímu batoleti štěně?? No fíha,komu se věnovat dříve že? počkala bych…

• Citovat
  • Upravit
502
26.12.10 11:55

Ahoj, no taky právě uvažuju jestli to zvládnu, ale když jsem viděla jak se Viki k pejsku chová, no prostě nádhera (sestra má boloňáka). Dokázal si s ní super hrát, vodil na vodítku…to víš, že mám obavy, že toho bude hodně, ale pak si ze srandy říkám, že k takovýmu prckovi mají některé holky i druhý mimčo :D
A navíc máme domeček…tak snad by to šlo, ale ještě budem určitě uvažovat a je fakt, že pokud se Viki trochu nezklidní, tak taky nevim nevim… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
26.12.10 12:02

Ahojky-tak my máme Jacka (jménem i rasou-akorát máma byla křížená s bíglem) cca 2 měsíce. Dostali jsme ho v necelých dvou měsících a zatím v pohodě. Je hodně divoký a tvrdohlavý - to je pravda - ale na Berču je nezvykle opatrný a nechá si od ní i hodně věcí líbit. No a Maty je trošku přecitlivělý, tak ho Jack občas docela „šikanuje“…nicméně to je jen dobře, aspoň se Matýsek otrká :lol: . Samozřejmě Jack chce občas v zápalu hry používat zuby - ale to se snažíme eliminovat hned od začátku…

• Citovat
  • Upravit
24798
26.12.10 12:04

Já bych si k malému dítku psa nepořídila a teriéra už vůbec :mrgreen: Mám jenom jedny nervy :think: - Ale nemyslím, že by ten pes nějak prckovi ubližoval, spíš že je to takové třeštidlo a bude potřebovat hodně moc pohybu a celkově zaměstnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
26.12.10 12:04

My máme yorkšíra a tedy musím říci,že ho dost zanedbávám :cry: .A je i vidět,že je z toho smutný.Teď už se snažím dělit péči na oba,ale malý pořád vyhrává.
No abych to shrnula :-D ..k batoleti ani k miminku bych si pejska nepořídila.My toho našeho máme už čtyři roky a kdybych momentálně měla pořídit,tak nepořídím.Je to fakt náročné.
Jinak Jack je hrozně živý a bude si chtít pořád hrát.Je to neúnavný druh pejska..ráno hodíš balón a do večera se nezastavíš :mrgreen: .
Takže jestli chceš pejska,tak určitě nějakého,který i trochu spí přes den.Pak taky musím být rozhodnuta,zda bude pejsek v boudě či zda v baráku.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
26.12.10 12:06

Palino, tak přesně takovou mám i já představu…my měli zase jako malý jezevčíka a to bylo to samé…mladší segru (tehdy rok) brala jako svoje štěně a mě (4 roky) jak píšeš šikanovala, stejně jako bych byla její sourozenec…a to jí vydrželo celých 16 let :)
Díky moc, ale myslím, že Jack bude asi nejlepší kompromis pro nás (já chci větší, manžel menší plemeno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
26.12.10 12:10

Holky, tak s tím časem s tím počítám…hlavě pejsek bude jak doma tak venku (aspoň bude mít program i Vikťulák, kterého je taky problém zabavit:)někdy), ale jsem zvyklá starat se o pejsky, samo i štěňata, nechci ho jen tak abych měla psa.To tu teď nebudu rozebírat. Spíš jsem tak nějak chtěla vědět, jestli je tohle plemeno které se zžije s dětmi dobře, jak se o něm všude píše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
26.12.10 12:14
teereka píše:
Holky, tak s tím časem s tím počítám…hlavě pejsek bude jak doma tak venku (aspoň bude mít program i Vikťulák, kterého je taky problém zabavit:)někdy), ale jsem zvyklá starat se o pejsky, samo i štěňata, nechci ho jen tak abych měla psa.To tu teď nebudu rozebírat. Spíš jsem tak nějak chtěla vědět, jestli je tohle plemeno které se zžije s dětmi dobře, jak se o něm všude píše :)

Ono se většinou zžije,ale je fakt ďas :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
26.12.10 12:19

No kámoška ho má a je fakt, že musí trávit hodně času venku, což u nás není problém. Bydlíme na Šumavě, v městěčku, kde se nedá nikam jinak chodit než do přírody :))) A velká zahrada a tak…takže myslím, že se to snad dá…No a taky nás Jack, teda hlavně manžela napadl Jack, protože synátor je taky neúnavnej :) tak se prý aspoň budou doplňovat :) Otázka je jestli já z nich nebudu na odpis…a jestli jo, tak jim na zahradě uděláme velkej výběh :))) (To je vtip)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
26.12.10 12:26

paní, která má russela mi říkala, že by se tahle rasa měla jmenovat jack rapl teriér, jsou to prý nezmaři a hlavně potřebují vedení a autoritu
velmi příjemný společník, který nezkazí zábavu, ale dovede i ležet celé dny na gauči je kavalír king charles španěl :wink:

• Citovat
  • Upravit
502
26.12.10 12:28
mamčababča píše:
paní, která má russela mi říkala, že by se tahle rasa měla jmenovat jack rapl teriér, jsou to prý nezmaři a hlavně potřebují vedení a autoritu
velmi příjemný společník, který nezkazí zábavu, ale dovede i ležet celé dny na gauči je kavalír king charles španěl :wink:
:D :D :D Rapl, to sedí :D :D :D Čím víc mě to utvrzuje v tom, že to u nás Jack vyhraje :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.12.10 12:47
teereka píše:
Ahoj, no taky právě uvažuju jestli to zvládnu, ale když jsem viděla jak se Viki k pejsku chová, no prostě nádhera (sestra má boloňáka). Dokázal si s ní super hrát, vodil na vodítku…to víš, že mám obavy, že toho bude hodně, ale pak si ze srandy říkám, že k takovýmu prckovi mají některé holky i druhý mimčo :D
A navíc máme domeček…tak snad by to šlo, ale ještě budem určitě uvažovat a je fakt, že pokud se Viki trochu nezklidní, tak taky nevim nevim… :)

No k pejskovi se chová hezky, to je jedině plus :-) my máme kočky i psy jedna kočka je útočná(ale syn si začíná) a psi jsou úžasní hlídají ho,nosí mu klacky :D Ale štěněpotřebuje pozornost, kadí čůrá mimo, ted to zmerčí malej první a rozhrabeto, musí se cvičit vid, a to s malým dítětem, které bude odvádět pozornost půjde těžko… Já vím o čem mluvím(teda z části) štěně jsem si pořídila když jsem byla ve 4. měsíci těhu a bylo to opravdu náročný a to hodně, a kdybych si k tomu předtavila ted 14 měsíčního syna 8-o 8-o 8-o Asi by mě kleplo…

• Citovat
  • Upravit
2616
26.12.10 14:04

Pokud máš zkušenosti a víš, co pes opravdu obnáší a přesto do toho chceš jít i s batolákem, veeelmi bych zvažovala rasu. Jinak bych počkala, až bude prcek kapku větší. O soužití s dítětem bych strach neměla, protože jak už bylo psáno- pokud je pes doma od štěněte, na dítě si zvykne v pohodě, protože to prostě pro něho bude normální, že bude vyrůstat s vidličkou v nose, míčkem až v krku a dítětem hrnoucím se do misky na granule během krmení. :mrgreen: Hodně bych hledala klidnou povahu a JRT je vážně extrémní šílenec, potřebující zaměstnání (tj. výcvik pevný a důsledný a hlavně práci, což rozhodně není bezcílné běhání po zahradě, které se z nudy změní v plenění všeho v dosahu, zdrhání a hrabání… :-? ) jinak budete nešťastní všichni. Navíc z praktického hlediska… My máme labradorku (tatínek patrně ohař), je to rapl bláznivej, divokej, ale na malýho je zlatá a všechno si nechá líbit a ještě ho oblizuje, jak je to vlastně děsně fajn, když jí propiskou div neprobodne bok. :mrgreen: Občas si ale říkám, že by mi nevadilo mít nějakého flegmouše, že by to bylo fakt o dost jednodušší. A to je psina poměrně poslušná, jen se někdy nechá unést vášní (např.: hele, páníček nám jde naproti, juchů, a rozběhne se jako pako- připnutá na vodítku samozřejmě…)

Držím palce, ať se rozhodnete tak, abyste nemuseli nikdo litovat a pejska si mohli jen užívat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
26.12.10 15:45

Tak my taky chtěli pejska a koupili sjme ho když bylo vikimu 2 a 1/4 a dalos e to zvládnout. je fakt že jsme dlouho zvažovali jaký plemeno a nakonec jsme si řekli že vůbec nejde o nás ale o to aby to bylo klidný plemeno a super k dětem a máme kavalírku a můžuž říct že většího klidase enznam a ted ten mladší 10m jí i tahá za chlupy a ona leží :-D . teriér je divoch a k tomu batole bude dost náročný a hodně bych vybírala plemeno, ne každý pes je vhodný k maleému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný