Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mezinárodní očkovací průkaz s razítky o nerizikovosti a očkování, aprohlídku myslím maximálně týden před odletem, jestli to ovšem nezměnili ![]()
Myslím že by musel být pul roku v karanténě teda nechat ho v cizím prostředí.nevim teda jestli to platí tak všude,ale muj kamarád se odstěhoval do texasu a psa musel takle odevzdat ![]()
Tuším, že musím mít serologické vyšetření na vzteklinu (dělá se z krve) krátce před odletem, mezinárodní očkovací průkaz, pro jistotu bych ho odčervila i preparátem proti srdečním červům (pozor, v americe jsou mnohem častější než tady) + nějakou tu prohlídku a papír od doktora. Myslím, že v mezinárodním očkováku by měla být přímo stránka pro veterinární osvědčení o zdraví. Jo a mám pocit, že musí být čipovaný.
A jak je to s nejakym znacenim?Staci tetovani nebo i ty cipy co se delaj nevite
dekuji moc ![]()
Obecně platí mezinárodní očkovací průkaz nebo mezinárodní pas pro malá zvířata, čipování, očkování proti vzteklině ne starší 30 dnů před vstupem (pokud tohle není splněné, pes bude naočkován na vzteklinu v USA a měsíc držen v karanténě). Má to však každá země trochu jinak, takže nejlepší je se informovat na ambasádě nebo případně na Státní veterinární správě přímo pro danou konkrétní zemi, kam poletíte.
Tady najdeš nějaké informace o cestování do USA včetně cestování se zvířaty. http://www.mzv.cz/…ni/duty.html Ale teda moc tam toho o těch zvířatech nepíšou.
Veterinární správa by Ti měla dát komplet info, mně vždy dala zcela přesně, i když to bylo do nestandardních zemí taky. Jinak mají dost info na webu, ale ještě bych se přeptala.
Pak taky vědí ti, kdo transporty zajišťují, co je přesně potřeba, taky jsem neslyšela, že by byl problém… Ale samozřejmě lepší ověřit.
Potom hodně štěstí s celým transportem…!
Stehovala jsem psa do USA uz dvakrat
. Stale toho sameho. Nicmene potrebujes potvrzeni, ze ma naockovanou vzteklinu nejmene mesic pred odletem, nesmi byt starsi nez rok a dale papir (ideal tak 2 dny pred odletem), kde veterinar prohlasi, ze pes je zdravy, nevykazuje zadne znamky infekce a je schopen letu. Rozhodne zvaz podani sedativ, me to veterinar rozmluvil, protoze v cilove stanici na psa koukne celnik a kdyz bude pes podezrely (malatny, zvraceni, prujem apod.), tak Ti ho soupnou do karanteny. Kdyz bude v poradku, bude na Tebe cekat u zavazadel (pokud s Tebou nebude na palube), projdes celni kontrolou, pan celnik nakoukne, koukne do ockovaku, zda ma ockovani na vzteklinu a jdete domu
. Kdybys mela jakekoliv dotazy, pisni mi SZ. Linda (co vlaci psa stale sem a tam
)
Dobrý den, stěhujeme do Texasu čivavu (a sebe). Jedná se tedy o palubní přepravu psa - četla jsem všechno možné, ale zatím jsem se poprvé setkala s tím potvrzením od veterináře, že je pes OK - četla jste to někde a něco mi uniklo, nebo je to jen Váš dobrý nápad? A ty sedativa, vy jste tedy psa vůbec neoblbovali? Veterinář mi nabízel nějakou pastu, jen po trochách při letu podávat psovi dle potřeby…Díky moc.
Pokud bude spinkat v tašce na klíně, tak bych " oblbovák " raději nedávala. Můžeš mu ( jí ) koupit Relaxis, to je čistě přírodní a je to pro pejsky pilulka " dobré nálady a klídku ". Předávkovat nemůžeš a pejskovi bude šuma-fuk, kam letíte
Nebo obyčejný Kinedril.
Poptej se u letecke spolecnosti, se kterou poletite, ale to potvrzeni od veterinare jsme museli mit jak s CSA, tak s Delta Airlines, tak s dalsi spolecnosti. Je to nejspis standard. Sedativa nedoporucuji, viz vyse. L.
Děkuju moc, jenom ještě, o jakou velikost šlo - palubní pes:-)?
Díky. No, ono myslím v tašce na klíně nemáme šanci, oni píšou, že musí být v boxu pod nohama a nevyčuhovat, tak bude asi celá vystresovaná, že nás vidí, cítí a nemůže k nám a my k ní.
pas, cip, veterinarni kontrolu a mozna za hranicema karantenu, to nevim
Mám dotaz,nemáte nekdo zkusenosti s tim kdyz se mame pristi rok stehovat do usa a mame psa co je vse potreba vyridit aby mohl s nama.Manzel tam dostal praci tak se stehujem.Dekuji,moc nam to pomuze