Jakou rasu pejska?

7592
21.12.10 14:09

Jakou rasu?

Jelikož nemůžeme mít děti, aspoň dohledné době, tak plánujeme s manželem, že by jsme si pořídili pejska. Máme zahradu. Já chtěla původně rhodeskeho ridgebacka, ale manžel ho nechce z důvodu toho, že je velký. jenže mě se ostatní plemena zase moc nelíbí. Nechci dlouhosrstého, ani žádného malého. Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
21.12.10 14:28

Americký staford :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.12.10 14:31

Ja bych velkeho psa nechtela z duvodu velikosti jeho exkrementu a nasledneho sbirani.. :poblion: .

Take pokud se psu neco stane, tak ho clovek sam neunese - zkusenost s erdelterierem. Po narkoze ho v dece nesli dva dospeli chlapi a meli co delat.

Ja bych byla pro stredni plemeno typu kokrspanel, bigl, foxterier apod…

• Citovat
  • Upravit
6419
21.12.10 14:32

Záleží na tom, jestli budete mít psa celoročně venku nebo doma. Pokud venku, asi bych nějakého krátkostrstého nepořizovala, v zimě by to nemuselo dopadnout dobře, někteří psi prostě nechtějí spát v boudě (ani zateplené) a pak trpí na záněty, klouby… Krátkostrstý ale není zvlášť velká výhoda ani doma, ty krátké chlupy se totiž dost zasekávají, zvlášť do koberců, textilních potahů a pak nejdou ani vyluxovat. Jinak si myslím, že pokud nechcete přímo malého gaučáka, tak je celkem jedno, jestli je střední nebo velký, venčit a proběhnout potřebuje stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
21.12.10 15:23

Koukala jsi na talentmanii? Tam meli border kolii. Ma ji moji kamoska. Je strasne hodna, ucenliva a diteti by pripadne neublizila. Sousedi ji taky maji a spi venku. Fakt super pes, co se tyka povahy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187

ridgeback podle mě na zahradě sám nevydrží. Rozhodně chce hodně pohybu, takže každý den pořádný procházky. My máme labradora - tradičně oblíbená rasa, ale je to mazlíček, poslušný, od dětí si nechá všechno líbit a přizpůsobí se životnímu stylu rodiny. Jediná nevýhoda je, že zabere dost místa v autě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

Já doporučuju Bernardýna :-D Je to strašný mazel a má rád děti. Zima mu nevadí a v létě zaleze do stínu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax

Ahoj! My ridgebacka máme, teď je mu 5 měsíců. Veterinářka nám řekla, že venku může být do -15stupňů. Má zateplenou boudu. Pokud je -10, tak ho berem domů (na chodbu, máme ji velikou). Je sice velikej, ale je to mazlíček! Neměnila bych! :kytka:
No ale psala jsi že toto plenemo manžel nechce…I tak přeju, ať máš brzo psího kamaráda! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1187
21.12.10 15:24

borderky jsou super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.12.10 15:32

Ahojky,

my máme fenečku „border kolie“ - je to hodně aktivní a učenlivé plemeno, vděčná, hravá a hodná… Ta naše je venku pořád, občas jde domů, ale hned chce ven.

Jediné mínus má, sežrala moji skalku :lol: ale od tchýně nechala být.

Od 4 měs. chodí bez vodítka, poslechne nás všechny, je moc hodná k dětem i cizím (od kamarádek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.12.10 15:55

No pokud v budoucnu plánujete děti tak bych brala ohled i na to.Takže žádnou tu bojovou rasu,ani NO.Já nemít doma maltézáčka tak bych chtěla afhgánského chrta jenže to je dlouhosrsté…tak co třeba dalmatin?:)Nebo se mi staršně líbí hasky:)modrooký:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.12.10 16:20

Kdyz si poridite fenu rr tak ta neni tak velka ne? Ale na ty je potreba velmi pevne postaveni pana. My mame madarskeho ohare. Pes ma 25 kg. Chovatel se snazil o male a drobne a povedlo se mu to. Ono dost zalezi na tom jakeho jedince si vyberete. Videla jsem i drobnou rr. Vypadala stale jako stene. Madari maji uzasnou povahu. Jen je potreba s nimi pracovat na poli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.12.10 16:21

Vlčí špic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.12.10 16:25

Posílám ještě jednu fotečku naší princezny - borderky Mášenky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.12.10 16:29

ahoj, aj my mame ridgebacka, milujem toho psa, je najlepsi na celom svete! :srdce:

byva s nami vnutri- pytat sa von sa naucil za dva dni. vnutri ma svoj pelech, kde cely den prechrni. mame aj zahradu, ale ovela radsej je s nami vnutri. ked s nim nejdeme von, ziadno extra mu to nevadi, je spokojny, ked moze lezat pri nohach (bude mat dva roky), ked s nim ideme von, vysalie sa aj sam na hocijakej luke.
vnutri nikdy nic nerozhryzol, neposkodil, nelozi na nabytok, je totalne distingvovany a pritom stale tak rozkosne stenaci :srdce:

miluje male deti, poslucha povely aj od 3rocnej kamaratkinej dcery, ma vlastnu osobnost a pritom je poslusny. vzdy nas rozosmeje. je sice velky, aj ked podla mna ziadno extra, ale je to zlaticko.
a co je super, tak zerie pomerne malo na svoju velkost.
za mna urcite ridgeback :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný